Scudo Sports

Salcano XRS 070 hakkında

izzmirlipedallar

Aktif Üye
Tepki
64
İsim
Gürkan Erçay
Bisiklet sporuna başlangıç yapmak istiyorum. 1.72 66 kiloyum. Bütçem en fazla 650. 1 tl bile yükseltemem. İlk olarak dağ bisikletlerine baktım ama sadece asfalt yollarda kullanacağım için yol bisikletine karar kıldım. Bütçeme göre Salcano XRS 070 i buldum. Bu bisiklet beni 1-1.5 sene idare eder mi ? Hafta içleri günde 2-3 km hafta sonları günde 10-15 km yol yapıcam şimdilik.

Kısacası salcano xrs 070 nasıldır başlangıç için iyimidir bu fiyata daha iyisi var mıdır ve 1 buçuk sene beni idare eder mi

Güncel

Scudo
hocam forumu araştır bunun cevabı var her hafta aynı tur soru :D
ipucu 2.ele yönelin

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@nuruasakir

Hocam araştırdım ama sorularımı cevaplayan bir konu bulamadim. 600 tl civari baslangic icin uygun 1-2 sene gidicek Salcano XRS 070den daha iyi bir bisiklet var midir ?

@gurkanercay bende aylarır araştırma aşamasındayım, hatta cok önceden harekete geçseymişin keşke. Nedense fiyatlar artabiliyor ya da uygun şeyleri kaçırabiliyoruz. Forumda detaylı yorumlar oluyor, yinede ben biraz zalım davranıp açık sözlü davranayım. Kimse 500 600 lira bütçem var gibi konulara malesef yardımcı olmuyor. Böyle bütçe yüksel oluncada tüm proflar orada da belirebiliyor doğal olaak. Amacın asfalt yolsa ve bütçene uygunsa, boyuna uygun kadroyu al kullan derim. Çünkü başlangıç yapmadan neyin eksik neyin fazla olduğunu bilemiyorsun:) umarım faydam olmuştur.

mesela bu kadroda, bagaj delikleri olsaydı beni düşündürebilirdi.

aramaya xrs 070 yazsan baya sey cıkar

bunun yanında xrs70 tavsiye etmiyorum çünkü çelik kadro ve tourney sistem yolda keyif vermez kadronun en az alumınyum olması lazım

bende sormustum coook onceden satıcıya satıcı sunu soyledi 'keşkeler varya keşkeler sonradan fayda etmez' 600 tl az para degıl kımse kolay kazanmıyo

ne mı tavsıye edersın 2.el trıban 3 pazarlık yap 600 tl ye al

trıban senı uzmez cabuk arıza vermez kendı çapında prestiji vardır herkes kabul etmiştir satmak ıstedıgın zaman da musterısı coktur cabuk satarsın

• Beğen
Tepkiler: Invisibleman
başlangıç yapacağınız için ve çok uzun yol gitmeyeceğiniz için xrs070 yeterlidir bence zaten o bütçe başka bir yol bisikleti alınabileceğini sanmıyorum.

kesinlikle temiz 2.el triban 3 salcano falan üzer seni en azından başlangıçları yoksa 030 falan güzel bence.

Xrs 70 sıkıntılı bi model bence vites kolları çok ters duruyo sti sistem olmadığı için ben tavsiye etmem şahsen 2. Ellere bakın derim

Xrs70 celik kadrosuyla pek tavsiye edilen bi model degil. Bulabilirseniz o butce ile 2.el.belki Triban3 bulabilirsiniz
Illa yol bisikleti zorunlulugunuz yoksa City Fun 70 (sehir bisikleti) tavsiye edebilirim. Sabit masa ve aluminyum kadrosu ile fiyatina gore gayet hafif ve akici bir model

Triban 3u arastirdim. Yasadigim yerde veya yasadigim yere yakin bir tane bile ilan nulamadim maalesef. Bunun disinda markalari ve 2. El ilanlara baktigimda bu fiyata XRS 070den iyi bir yol bisikleti goremedim. Agirligi 12.7kg. Suan ki bisikletim alman marka Mc.Kenzie dag bisikleti ve kendisi 16.6kg. Benim icin agirlik pek onemli degil. 16 yasindayim ve 5 yasindan beri bisiklet surmedigim gun sayilodir. Bacak kaslarom gayet gelismis durumda. Sehirler arasi turlara cikmayacagimi ve bu kriterleri ele alirsak XRS 070 nasıl ?

@OguzGyan Kadrosu celik ama bu bisikleti sadece "geçiş" aşamasinda kullanicam. Yavas yavas profesyonellige adim atmak istiyorum ve kararliyim. Bu yuzden yol bisikleti alicam. Butcem bu kadar oldugu icin 1-2 sene bu bisikletle idare edemez miyim

(link)
(link)

benim şahsi fikrim minimum bütçen varsa bisiklet için yol bisikletine ne gerek var ? aldığın birşeye benzemeyecek belkide bisiklet hevesin kaçacak. şehir içi kullanacaksan bence bunulardan birini al.

@alwaysace Bir ust mesajimda acikladim. Profesyonellige adim atmak istiyorum bu tarz bisikletlerle hobi amacli kullanmak istemiyorum. Bisiklet hevesimin kacicaginda hemfikir degilim nedeni ise şu anki bisikletim 350tllik alman mali bir dag bisikleti :D

13kg yol bisikleti 16 kg mtb den kotudur hafif diye daha hizli giderim zannetme yanilirsin cogu eski model kaliteli bisiklet yenilerden iyidir

ikinci el triban 3 alırsan xrs 070 e göre daha iyi satarkende para kaybettirmez. hatta internette 460 tlye satıyor. xrs 070 i

bende xrs f01 var senin dediğin modelin benzeri hiç gitmesem 30-40 km gidiyorum günlük yeri geliyor 80-90 km oluyor sen 10-15 km den bahsediyorsun hertürlü gidersin bence dediğin bisikletle hatta fazlasını bile gidersin

@enes dökmen ikinci el triban yasadigim yerde veya yakin bulamadim. Hepsi farkli sehirlerde maalesef

@barış barış Tamda bu tür bir cevap bekliyordum. Herkes sanki 10 yillik bisikletciymisim gibi yorumlar yapiyordu bunla yol gidemezsin vs. vs. Cok tesekkurler. Yakin zamanda alicam bu bisikleti kafaya koydum :)

• Beğen
Tepkiler: kev1ncon
ben bisikletten pek anlamıyorum ama salcanodan memnunum önemli olan senin hevesin sen severek yaptıktan sonra tüm bisikletler güzeldir önemli olan spor yapmak şimdi bununla başlarsın baktın çok iyi gidiyor ileride satar daha iyisini alırsın sen yeterki başla allah kolaylık versin kardeşim

bence bisiklet önemli değil 100 tllik bisikletlede mutlu olmak mümkün:)

sen kafana koymussun bız ne desek boş gitmeye gidersin 150 km bile gidersin ama ne kadar rahat edeceksin vites fren yorgunluk seni memnun edecek mi
bende 96 model peugeot mtb vardı onunlada ort 23 km hızla 100 km ustu gıdıyordum

Geri