Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@oktayakgoz ya çok takmamak lazım ama merak ettim.. Bir ara XLC nin karbon bir maşası vardı 300 tl ye.. Çok mu fark var.. merak ettim.. ne kadar fark doğuyor?? Ya ben genelde Decathlon'nun ayakkabılarında ve yabancı markalarda nike olsun adidas olsun 42 giyiyorum.. bunda da oldu.. ama klasik ayakkabıda 41 giyiyorum.. Bağcığı biraz sıkı bağlamak gerekiyor.. altı nispeten sert olduğu için adım attığında biraz çıkıyor ayak arkadan.. belki 41 1/2 olsa daha iyi olacak ama 41 de bariz sıkıyor..

Scudo
@amoush00 birsey oldugu yok abi. 300 e gidon bogazi var. Neye yarayacakki. Cavendish gibi vucudun limitine gelirsen artik o zaman onemli. Yoksa gidon yarim kilo fazla olsa ne olur

Ben biraz ucuz olsun diye böyle bir şey yaptım.. Memnunum şimdilik.. !

@oktayakgoz maşa .. nispeten büyük bir parça.. Hani bir kilo geliyorsa 380 gr maşalar var.. 620 gr iyi fark.. zaten 200 gr o felan derken hastası oluyorsun .. :))) Ben bu bisikleti eskiticem, kafaya koydum.. ama satarken zarar olur bilemem..! Bazıları bir sene sonunda hemen satıp üst modele geçiyor..

Bir de 2015 de değerler o kadar kötü değil .. aslında.. Mesala jantı ve gidonu değiştirdim ama ağırlık yönünden sıkıntıları hiç yoktu.. Jantı usta söktüğünde R501 ile karşılaştırdım.. el aralarındaki ağırlık farkını hissetmiyor bile.. zira gidonda da öyleydi.. takan çocuk ancak bir 50 gr fark doğmuştur gibi güldü .. Ben geometrisinden değiştirdim.. jant setini de göbeklerinden dolayı.. Sırf göbek değiştirsen de olurmuş ekonomik düşünürsen..

R501 ile mavick arasında çok fark var mı ?? Şimdi öbür markaların bisikletlerine bakıyorum.. Cube full carbon 105 setli bisikleti peşinde 3900 tl.. dişlilerde bir son 32 dişli var o da çıkışta işe yarar onun dışındakiler aynı oran.. hattan son dişli oranı da aynı 11 .. Aynakol 50 34 .. Ağırlık desen 1 kg fark var.. zaten ben 66 67 kg gibi fena sayılmayan bir ağırlığa sahibim.. karbon bir makine sürmenin espirisi kalmıyor ki!!?? Peki mavick ile r 501 arasında çok var mı?? Benim bisiklet şu anda 9.5 kg..!!?? Yada 501 in aynakol göbeğinde.. Bütün olay sürtünen parçaların verimliliğine kalıyor..!??

• Beğen
Tepkiler: Can Oksuz
jantları değiştirmektense göbekleri değiştirmeyi düşünüyorum. önerebileceğiniz marka model var mı ? kış geldi artık uzun süreler binemeyeceğim zaman olacaktır bu zamanı jant örmeyi öğrenmek ve jantları yeni göbekle örmek istiyorum

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@amoush00 ben mavic aksium kullandım. 501 ile ciddi bir akıcılık farkı var. mavicte teller aero. mavicin göbek 11 ruble uyumlu ileride upgrade düşünenler için ideal. 501in orjinal jantlarla arasındaki 150 gram civarı ağırlık ve arka göbeğin de qr mandal olması dışında fark olduğunu sanmam.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@Can Oksuz ağırlık farkı 359 gram diye hatırlıyorum ve ciddi manada fiziksel akıcılık farkı var. Orjinalleri ve 501'i aynı hız, ve şekilde kapalı ortam da çevirdiğimde orjinaller 7 saniyede tamamen duruyorken 501'ler 12-13 saniye de tamamen duruyordu..:harika:

@Can Oksuz Evet r501 in sağlamlığı ön planda daha çok.. ama ben orjinal jantlara göre aralarında göbek akıcılığı farkının olduğunu biliyorum.. Usta ayar yaparken boşta ufak bir kuvvet verip çeviriyordu .. 501 e göre daha çabuk duruyordu.. ama 2014 için jantların çok ağır olduğunu söyleyenler vardı vakti zamanında .. bir de o profil saçının birleştiği yerde stickerlarla saklanmış açıklıklar hatırlıyorum.. 2015 daha temiz..

cahiliz bu konuda @oktayakgoz ... ama marka üzerinden gidersek dt swiss veya shimano olsun derim.. de tellerin uyum sorunu olur mu bilemedim..!??

• Beğen
Tepkiler: oktayakgoz
@amoush00 aslında takıma uysun diye sora göbek baktım ama onlarda 32 delik. bizim kiler 36 delik.

Sora 36 delik varmış da .. hatırlıyorum bir yerlerde gördüğümü .. sora ürünler yok piyasada.. çoğu yerde.. sanırım sora ya biçim değiştirecek yada yeni bir modeli çıkacak..! @oktayakgoz (link) bak burada 1050 için 36 delik var da sora nanay..!

• Beğen
abi sağol ya. ben bilmiyordum. artık yurt dışı yurt içi biryerden bulup değiştireyim Allahın izni ile.

bike-discount.de diye bir adres vardı.. çeşit çoktu bir bak istersen.. @oktayakgoz açık linki şu (link)

• Beğen
abi meraktan kuduracam araştırıyorum böyle bir soruya cevap bulamadım nette km saatini vireless adaptörü maşadaki konumu ne olmalı yukardan aşağı yada aşağıdan yukarı ne ölçüde olmalı

@oktayakgoz hocam o jant çemberine kaliteli göbek alsanda iflah olmaz, tel falanda lazım olacak,zor iş. değiştireceksen jant seti olarak değiştirmeni öneririm.

Bence göbekleri değiştirmek yerine jantı değiştirmek lazım. 36 telli olması ağır olmasının en önemli nedeni. Mavic one 24tel galiba. Hafifliginde tel sayısı çemberin etkisi büyük. Göbeği değiştirdin yarın ağırlığına takıp iyi bir janta yöneleceksin. Sonra da karbon sete.. Böyle gider.

@lcatal @Angel jant telleri 4 tane fazla dolayisiyla olsun olsun 40 gr farkader. Hic bir fark olusturmaz. Cemberin kalin olmasi agirligi belki bir miktar oynama yapar da isde 1 dakikada 3 ms gibi. Mekanik akicilik baska bir sey. Zaten onun icin degistirmek istiyirum. Cemberi guzel olsun diye ucuz bulursam dehistiririm. Hafiflesin diye hic bur sey yapmam.

@lealtad hocam o aksiumda 40 45 saniye civarında duruyor :)
@amoush00 sizin bisiklet 2015ti dimi ben hep 2014e göre konuşuyorum ya 2015 hakkında bilgim yok sora grupset olduğunu biliyorum kadro değişik gerisini bilmiyorum açıkçası çok araştırmadım.
@lcatal aksiumlarda ön arka 20 tel hocam. önler düz. arkalar asimetrik dizilim.
@oktayakgoz hocam dt swiss öneririm. hem bulunması kolay hem de uygun fiyat iyi kalite.

@oktayakgoz (link) eğer pahalı gelmezse gayet güzel gider.

@emrahgunturk
Nasıl bir sistemle tutturduğunuza bağlı. Çoğu insan tam ortaya göbeğe takıyor gördüğüm kadarıyla. Benim lastikli bir sistem ve lastik cok esnek değil ayrica çapı cok geniş değil , o yüzden solda bir yerde Aero tasarımın bitip yuvarlaklaşmanın başladığı yerde duruyor. Yokuş çıkarken tutabileceğim bir boşluk var solunda. Bugün farkettim tutarken gidonu baş parmağımla veriler arasında gezebiliyorum. Ama yine de dikkat edin genelde tam ortayı tercih ediyor insanlar.

• Beğen
Tepkiler: emrahgunturk
Beyler kilitli pedal almayı düşünen varsa Shimano SPD-SL R 540 deltada indirime girmiş. Taksitli 105, nakite 100 TL.
2 ay önce 120 nin altına bulmak zordu. Ben 108e falan almıştım.
Düşünen kaçırmasın derim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Can Oksuz
Geri