Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@Can Oksuz
Üstündeki yüksek profil jantlar nasıl bir sorun çıkarabilir ki ?

Scudo
@erekarteks hocam. öncelikle arka jantın qr olmaması tur esnasında bir patlakta 14 (veya 15 tam hatırlayamadım) anahtar olmadan sökemeyeceğiniz anlamına geliyor ve çok ciddi bir dezavantaj. daha sonra özellikle arka göbek inanılmaz derecede kötü, akıcılık sıfır. Resmen fren yapıyor bisiklet. Aksium takılı bisikleti kaldırıp bir tur çeviriyorum pedalı 40 45 saniye dönüyor minimum. Orjinal jantlar 10 saniye dönmüyor. Ağırlık deseniz aksiumların lastikli ağırlığı orjinal jantın boş ağırlığından hafif. Daha ne olsun. :)

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@Can Oksuz benim orjinal jantler bostayken gayet uzun sure donuyor. Gerekli yaglamalar ve gobek vida ayarlarini iyi yaptin mi akicilikta problem yok. Iyisi tabi gene iyidir de ayarlari adam gibi yapilinca bosta ki akicilik iyi olabiliyor.

@oktayakgoz tabi ben kendi jantım için konuşuyorum. qr olmaması büyük dezavantaj. arka cebimde anahtar taşıyordum. öyle jant akıcı olsa nolur olmasa nolur hocam :)

@Can Oksuz oyle jant olursa 150 cepte kalir olmazsa gider. Qr mandal cok onemli tabi. Bilmiyorum ama sanirim qr uyumlu mil ile degiserek bu sorun ortadan kalkar. Tabi oyle bi mil varmi bilmiyorum.

@oktayakgoz öyle bi mil var ama bizim jantın göbeği uyumlu değil. 16 lira civarında decathlonda. göbek değiştirmek de mesele işçiliği göbeği vs derken jant parasına geliyor

Cant ormegi bilmiyorsan zaten gobek degisimi cok mantikli degil. Orme 50 gobek 50 100. Jant 150 zaten.

Dedigin gibi jant alirsin tertemiz

sora lı salcano alacağınıza clarisli sedona alın daha iyi. en azından gidon,boğaz,jant değiştirmezsiniz hemen. bi sele değiştirirsiniz tamam

@Angel
Aynı şeyi zamanında carraro 022 için düşünmüştüm. 052 alacaktım. Yada xrs 030. Ama değişimlerden sonra bisikletimden çok memnunum. Eski parçaları sattıktan sonra 1750 tl ye mal oldu..

@amoush00 değişimleri yaptıktan sonra elbette güzel oluyo ama uğraştırıyor işte. salcano nun servisleri de kötü. parayla başka bir bisikletçide yaptırıyorum bakımlarını

@Angel aynen.. Ben de bakımını Turuncu bisiklet te yaptırıyorum. Dağ bisikletim b'twin .. Decathlon iyi kötü bakımını yapıyor götürünce.. Salcano yu satan adam bisikleti eh kulaktan dolma bilgilerle biliyor. Önemli olan satmak .. Evet uğraştırdı .. Bu arada ne nedir daha iyi öğrenmiş olduk .. Aldık bir kere .. Bineceğiz.. Bineriz de.. Diyorum bir yandan da bu bozukluklar buranın bu kadar aktif bir konu olmasını sağlıyor.. ve insanlar arasında bağ kurulmasına neden oluyor..

Servis isi turkiyede sıkinti. Kron da alsan sedonada alsan ayni. Bisikletten anlayacan isin dogrusu.

Suan tekrar alsam gene bunu alirdim. Belki 030.

@Angel sedona nin canti ney. Shimano mu.

@amoush00 @oktayakgoz sedona nın jantı kendi markası ama göbekler claris. basit gibi görünen lastik,gidon,boğaz,sele gibi parçalar sedona da daha iyi. bu parçaları tek tek almakta baya masraflı oluyo. montaj işini de pek iyi yapamıyor salcano. ben daha önce sedona kullanıyordum, onun servisi iyiydi. salcano nun berbat. bende aldım xrs040 ama satacağım sanırım. jantları rs31 le değiştirdim baya iyi oldu, satmasam da olur aslında ama daha iyi bir markanın claris yada sora setli bisikletini alıp rs31 leri takıp kullanmak geçiyor aklımdan

bisiklet bakımından anlarım ama adamlar ücretsiz bakım kuponu olmasına rağmen para istiyorlar. böyle bir marka olabilir mi?

@Angel ne farkedecek ki. Markalara neden bu kadar takiliyorsunuz. Marka matka dediginiz sadece kadro. Onuda kirsaniz kimse garantiden degismez. Geometrisini begendiniz bisikleti alin kullanin. Her kese gore kendi bisikleti en iyi. Verdiginiz paraya gore urun aliyorsunuz. Madem jantlar yeni karbon bisiklet almazsaniz degisen bisi olmayacak.

Lafim kimseye degil ama adam geliyor cok lastik patliyor salcano iyidehil diyo. Markaya bu kadar bagli degilim artik. Hangisi ucuza iyikomponent veriyorsa o

Servis isi turkiyede sans. Ben kendi kurulumumu bile kendim yaptim. Servise gidip kanser olacagima atarim camdan. Sadece bisiklet icin degil her seyde bu boyle. Yaklasik 9 aydir nokia telefonum servis tarafindan gasp edilmis durumda. Hala daha ugrasiyoruz.

@oktayakgoz donanım iyi ama yanında gelen jantlar akort istiyor, akort tek jant 30tl, hiç kullanmadan jantları değiştirdim. marka bisikleti ilk aldığınızda sorun çıkarsa ya hallederler yada değiştirirler ama salcano da o yok. illa masraf yaptıracak, marka bisikletlerin fiyatına ulaşıyo zaten masraflarla beraber

@Angel Öncelikle tek jant akorda 30 tl veriyorsan bence daha ucuz bi usta aramaya başla. Ben bisikletimi 1.300 tl'ye maal ettim. Eminim sedona daha ucuza gelmez ki 9.4 pedallı ağırlığım var(orjinalda sayfada yazanlar tabi ki yanlış 11'e yakın nerdeyse). Kompenant olarak da 3500 seri(ki göbek, fren vs. dahil) olması, jant, lastik, gidon ve boğazı iyileştirme ile oldukça ekonomik oldu..;)

@lealtad tamam işte uğraştırıyor baya. ben ilk aldığımda direk sürmeye hazır bir bisiklet bekliyordum, malesef lastik ilk şişirmede; üstünde max 145 psi yazmasına rağmen 120psi de infilak etti. akortlar bozuk. jantın mayası iyi olsa akorda falan para verirdim ama değmez. onun için direk değiştirdim. lastiklerin birini 4000sII ile değiştirdim. conti 120psi de kullanıyorum,salcano lastiği 100psi de kullanıyorum, yaklaşık 200km sürdüm bi sorun yok şuanda. baya da götürür beni onda sıkıntı yok ama marka bisikletlere sempatim var, adamlar clarisli bisiklete bile titiz işçilik yapıyorlar, uzun süre sorun çıkarmıyor. salcano nun özensiz montajdan çöp olan çok bisikleti var bunu da inkar etmeyelim

@Angel zaten servis kullanma alışkanlığım yok pek fazla. Ekstrem durumlar da(sadece jant da) servise yada bisikletçiye gidiyorum(yılda 1 akort yada bi tel kopması falan). Lastik zaten o kadara geek yok. Ben 100-110 civarı kullanıyorum. Ortalama 67-68 kiloyum sorun yapmadı hiç. Ben ilk zamanlar 14-15 anahtarım bile olmadan İstanbul-İzmit-İstanbul yapmıştım mesela orada bile sorun çıkmadı. Konuda lastik ve jantdan çok yakınan var ama benim hiçbir sorunum olmadı. Sadece zaten bisikleti ucuza aldığım için değiştirdim ve geliştirdim bi nebze ama değiştirmeden de kullanılabilirdi. Sadece gidon değişimi yeterli. Ki hala orijinal hali ile kullanıp orta uzun turlara çıkan arkadaşlarım var...

• Beğen
Tepkiler: hakan64
Dün bir arkadaşımıza Doğal Bisikletten Sarajevo modelini aldık Salcano'nun ve adamlar bu işi en iyi yapan Salcano satıcısı ve servisi.. Bir, adamlar aktif bisiklet süren adamlar.. İki, usta hem bisikletçi hem de eski deneyimli usta.. İlk ayarları güzelce yapıp hatta arabaya yüklemeye yardım ettiler. ( Ben xrs 040 ı aldığım bayii de, herşey hakgetire.. ) Yani son olarak şunu söylemek istiyorum.. Salcano Ankara'da Doğal bisiklet'ten alınabilir.. (link)

Geri