Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@Can Oksuz
Carraroda şu an sitesinde tiagra seti bulunuyo ve yaklaşık xrs30la aynı fiyat 2300 civarı bi de ben aldığımda uzun bi süre değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü öyle al sat 2. El al fln yapabileceğimi sanmıyorum şu an 5 yıllık salcano excelimi kullanıyorum ve bunda acemiliğimi attım :D vitesfren olaylarını fln az çok biliyorum hallediyorum kendim ama düşük bişe alıp sonradan parçaları yükseltebileceğimi düşünmüyorum o yüzden almışken sonradan değiştirmeye ihtiyacım olmasın diyorum olay o yani :) ama çok teşekkür ederim yorumunuz için

Bi de xrs 40 da 1600 lira sitesinde şu an

• Beğen
Tepkiler: Can Oksuz
Scudo
@VeyselKobal
Ben de tatile gideceğim ama yürüyüş ve koşu ve yüzme ile kondüsyonumu korumayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: V.K.
@İhsnn_zyvl
Site de yazılan fiyatlar ile bir bisikletçiye gittiğinde ki, fiyatlar değişiyor. Ben 2015 xrs040 ı 1400 tl ye aldım, Ankara Yıba çarşısından. Istanbul'da da Sirkeci'de varmış böyle pazarlıkla alabileceğin bisikletçiler. 052 yi de 2000 tl ye zaten kafadan bırakmıştı. Zorlasan 1900 lar veya 1850 ler olurdu bir ihtimal. Liste fiyatlarına takılma. Yk bisiklette 2014 xrs 030 1900 tl zaten, yok ben taşradayım bu şehirler bana uzak diyorsan.

@x-rayted

Hocam o mini kompresorlerin 110 basması imkansız hiç hava bastıktan sonra basınç ölçtünüz mü? Bence sizin lastik patlama sorununuz bundan kaynaklı. Eğer yol bisikleti kullanılıyorsa mutlaka ayaklı pompa bulundurulması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@İhsnn_zyvl boy nedir senin ben yükseltilmiş 040'ı 1.300'e veriyorum mesela:)

@İhsnn_zyvl bu arada ben yorumlarımı 2014 modellere göre yaptım hem 030 hem 040 için. 2015 modellerin fiyatları hakkında ve donanımları hakkında güncel bilgi sahibi değilim.

@amoush00
Malatyada oturuyorum ben burda iki tane salcano bayisi vsr yalnızca onlarda sadece astro fln satıyo ama bi sorucam :) carraronun da bayisi varda ona da gidicem inşallah :D bi de şu an biriktirme aşamasındayım inşallah sene ortası gibi almayı düşünüyorum tekrar teşekkürler hepinize :)

@İhsnn_zyvl YK bisikletteki 2014 tieagra lı makinayı düşün derim. İnternet üzerinden satış.. 1890 tl ama nakit sanırım.. (link)

(link) bu da 2015 model bir 152 tl falan daha pahalı..

(link) yada bunu al yanlızca gidon değiştir ve güle güle bin..

Arkadaslar 2015 modele 28c lastik takılıyor mu?
Bugün yine lastik patlatınca kafam atti satip cyclocross alcaktım nerdeyse simdi daha sakinim :)
28c uyuyosa dişli bi lastik bulursam kurtarırım diye düşünüyorum
Yukarda yeni yazilmis :)

@ajajya
@ajajya
İsterseniz Maxxis Refuse'e bi bakın çoğu kişi sağlamlık konusunda baya bi methetmiş hatta internette test videosu vardı. Türkiyede bulmak biraz zor gibi ama yurtdışından uygun fiyatlara bulunuyor.

• Beğen
Tepkiler: ajajya
arkadaşlar bizim kadroseti yani kadro+maşa ağırlığını ölçen var mı? net bi bilgi bulamadım hiçbiyerde. sanki biraz ağırmış gibime geliyor da:islik:

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@furkan k.
Scwalbe marathon plus dusunuyorum kimse patlatamiyomus denilene gore:)

@Isabado 2 kg etrafında dönüyordur.. 2015 model r500 ve yeni gidonla ve pedallı ( bildiğin basit aliminyum pedal) 9.5 kg seviyesinde.. 2014 biraz daha mı ağır, bilemiyorum.. ! Birgün yolda denk gelse biri muhabbet ilerlese de bir bakabilsem.. ama bu arada mtb sürmekten yol bisikletim küsecek walla.. bir grub kurduk mahallede öbür arkadaşımın yol bisikleti yok.. mecburen mtb .. ama o da farklı bir zevk.. arkamız orman .. yolu da özledim bu arada..

Selam arkadaşlar bu gidon sargısını tutan alt kısımdaki tutacağı düşürmüşüm nasıl temin edebiliriz ondan nerede bulabilirim birde sargıyı değiştirmeyi planlıyorum basit bir işlem mi ?

@ajajya lastik patladi derken tam olarak neyden bahsediyorsun. Dış lastigin kesiliyormu.

Dun 150 km bisiklet surdum girmedigim pislikte kalmadi. Allaha sukur hic bir sey olmadi.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@Asmeransa Delta bisiklette çifti 3 lira.. Aynısı bana da oldu..! O sık olan bir şey .. kolay da bulunmuyor .. Öte yandan sargı değiştirecekseniz, sargı ile birlikte bir çift gelecektir.. sardıktan sonra kapakların iç kısmına biraz tutkal sürün..! düşmeyecektir.. :harika:

Sargı işlemini de youtubedan bak.. Biraz deneme yanılma.. El becerisi gerektiriyor.. yaparsın .. yoksa 5 lira ver değiştirsinler.. yada sargıyı da al o dükkandan değiştirme parası almasınlar..

en sonunda sj4000 ile deneme sürüşüne çıkabildim.
acemilikten iyi sabitlememişim, videonun ortasında fark ettim titrek olduğunu,sonradan düzelttim
işim gereği akşam üzeri çıktım, kameranın gece performansı pek iyi değil, idare edin artık.
tavsiyem: 720p 'de izlemeniz

iç lastik patliyorsa. patlağın geldiği yeri tespit edip incelemen gerek. iç lastiği sökerken dikkatli sök. sübap olduğundan dolayı yeri tespit etmek kolay. fakat söktüğün şekile dikkat etmen gerekiyor.

örnek vereyim. geçen gün gittim bisikletçiye iyi hava bastim lastiğe. kısa zamanda lastik patladı. söktüm inceledim. patlama sebebi jant içinde ki delik. normal de üstünde koruma var ama yeteri korumayı sağlamamış ve patladı. aynı şekilde lastiği tamir edip taksam ve iyi şişirsem başka bir jant teli deliğinden tekrar patlama yapacak. iyi bir elektrik bandı alıp dört beş sefer jantın içini döndüm. jant birleşme yerine de bir iki kat bant yapıştırdım. bundan sonra kolay kolay jant sebebli lastik patlamaz. patlama sebebi dış sebeplerdense mesela çivi batması gibi buna yapacak bişi yok olursa tamir edeceksini. hangi lastiği alırsanız alın jant dan dolayı iç lastik patlıyorsa iyi lastik kötü lastik farketmez.

benim iç lastikde ki patlak büyük olmasına karşın yapıştırma uyduruk yama ile sorunu çözebildim. ben de hayret ettim ama o kadar yol gittim banamısın demedi.

hava basıncınada dikkat etmelisin. çok yüksek psi larda jant içinde ki koruma gerekli korumayı sağlamıyor ve jant içinde ki deliklerden patlama yapıyor. düşük olursa da yılan ısırığı durumu oluyor. kilona göre 100 - 110 pis arası bas havayı. ben kendi pompa elle kontrol ederek basıyorum.

Abi iç tarafta değilde dış tarafta oluyor zaten delikler zaten janta 2 kat elektrik bandı sardım.Salcanonun janta koydugu korumalik o kadar kotu ki sirf ondan bile lastik patlayabilir zaten.Kesinlikle elektrik bandi sarmak lazim.Dıştanda herhangibir etken görmüyorum bi bakıyorum lastik patlıyor.Çözemedim bende valla:(
Siz yama olarak ne kullaniyosunuz?Dün patlayanla beraber patlak 3 lastiğim oldu hepside duruyor.Bi yama seti alsam yamalar yamalar kullanırım daha iç lastik masrafım olmaz:)

Geri