Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@emrahgunturk
Arkadaşım bisiklet forum xrs 040 lobisine hoşgeldin. Adaşımmışsın o da ayrı bir durum. Makina 2014 olduğundan bu konuda @lealtad @whereismywings @x-rayted @Isabodo @canoksuz seni daha iyi aydınlatacaktır. Sanırım deda marka gidon ve boğazlar iyi oluyor. Merlin cyclesdan getirtti biri, çoğu parçayı. Google amca sana diğer konularda yardımcı olacaktır. Ama ben Ankara civarı Doğa bisikleti tavsiye ederim. Jant seti de değiştir fırsatın olursa. R501 kafadan en hesaplı jant seti zira öbür jant Setleri bisiklet fiyatına geliyor. Iyi pedallamalar. Iyi bayramlar. ! :)

Scudo
@emrahgunturk dostum ben @amoush00 ın dediği gibi Gidon, Gidon boğazı ve seneyi merlincycles dan aldım. İkinci el düşünmezsen genel olarak daha uygun türkiyeden. Dedanın gidonları hem ölçü hem fiyat hem de kalite olarak uygun. Jant setini forumda birinden aldım. Geçen 1500 gıcık aluminyum jant dış lastiklerime birlikte 500 dü sanırım bütçen ne bilmiyorum ama uygun gelmişti bana. Jant Seti almayı düşünüyorsan sıfır r501 uygun ama forumdaki ilanları kodlaması tavsiye ederim. Çok Uygun güzel ürünler olabiliyor.

Arkadaşlar kusura bakmayın T9 katletmiş ortalığı umarım anlaşılır :D

• Beğen
Tepkiler: emrahgunturk
iliniz için teşekkürler bazi siteleerden araştırıyorum ama haznelerin özellikleri hiç yazmıyor gidonda hangi modeli bana uygun olur onu tam bilemedim compact dediler baktım compact falan compact filan die yazıyor gidonda kafam karışık :) yakında ilgili resimleri yüklerim daha doğru teşhislerde buluna biliriz ama bu önerileri gözden geçiriyorum şimdi bide ben bisiklete parça alırken kalem başı 200 ü geçmemeli maddiyat biraz sıkıntılı ilginiz için tekrar teşekkür eder iyi bayramlar dilerim

• Beğen
Tepkiler: Turan
@emrahgunturk bak sana ekonomik çözümler. Senin bisikletin gidon geometrisi bozuk hafifliğe takmassan (link) şu gidon olur.. şu bir üst seviye de olur (link) .... şu da boyun için olur çünkü 2014 lerin boyunları 31,8 mm ye göre değil.. (link) buradan farklı boyunlara da bakabilirsin.. (link) bunlar sele boruları .. (link) bu da jantın arkdaşım .. yada sahibinden.com da veya forumda uygun ikinci ellere bakacaksın.. ama bu iş sana 500 ila 700 arası birşeye mal olur..

Merhaba ben de bu aralar yol bisikleti bakıyorum ama çok yüksek bi fiyat veremicem max 1600 civarı bu yüzden en ekonomik xrs040 ı gördüm ama almadan önce sormak istedim acaba çok bi sıkıntı çıkarır mı bana bi de ilk yol bisikletim olucak tam bilmiyorum da acaba çok eğilmem gerekir mi sürerken? Önceden maşasız bisiklet sürdüğüm için düz kadronun sorun olmicağını düşünüyorum ama jantları fln değiştiremiceğim için kaldırım fln gibi yerlerde çok sorun çıkarır mı? Veya bu fiyatlarda daha uygun ne olabilir? Teşekkürler şimdiden

@İhsnn_zyvl kaldırımdan yola atlamayı falan düşünmüyorsanız sorun çıkarmaz hocam. Jantlar sağlamlar, sanıldığı kadar narin değil. Biraz fazlaca ağırlar sadece, yol bisikletine yakışmayacak kadar:D
KAdro geometrisi olarak yol bisikletleri biraz daha fazla eğilme ister fakat, adapte olursunuz, o konuda fizyolojik bir sorununuz yoksa sıkıntı yaşamazsınız.

@İhsnn_zyvl
Ben 1300 tl ye 2015 model aldım gayet memnunum.Jant seti vs değiştirmeye hiç gerek yok 2015 de gayet yeterli.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Arkadaşlar, yarın sabah itibarı ile uzun bir tatile çıkıyorum (kondisyonumu da sıfırlayacağım demek malesef:(), umuyorum ki dönüşüm başta yeni bir jant seti olmak üzere güzel olacak :)
Herkese selamlar...

@VeyselKobal
Bilerek olmazda yanlışlıkla biraz sert inebilirim belki :\ bi de ben seleye oturarak biniyorum çok yüksek olmuyo dimi sele? Son olarak tiagra çok daha iyi diyolar sora ona göre çok mu eksik acaba?

@emrahgunturk merhabalar. Ben gidon olarak düşeşe bir specialized gidon denk getirdim aldım. Gidon boynu olarak rockrider serisi bir boyun aldım idareten diye ama açıları hoşuma gitti hiç ağrı çekmediğim için devam ediyorum kullanmaya. Bu iki parçayla ciddi bir hafifleme elde edeceksiniz. Merlinden deda ve ritchey parçalardan hafif ve bisikletinize uyumlu olanı alın derim.

Daha sonra decathlonun sitesinden triban sele aldım. 49tl idi fiyatı. Gayet memnundum. Rahatlık açısından iyiydi. Geçen gün esneme yaptı ortadan. Şuan rahatsızlık duyuyorum. Oturunca ortadan aşağı doğru esniyor sele. Uzun vadeli kullanım açısından pek başarılı olduğunu söyleyemem. Jantlardan sonra yükseltme yapmayı düşünmüyorum dedikten sonra bu durum biraz manidar oldu :) bi fizik sele almayı düşünüyorum en kısa zamanda.

Jant seti olarak grubun favorisi r500 - r501 öneririm. Fiyat performans ürünü. 10lu ruble uyumu da var. Biraz daha yukarı mavic aksium, fulcrum 5 falan da bulunabiliyor. 550 tl civarına da bazen cole rollen elite bulunabiliyor. Bu jant aluminyum olmasına rağmen 1550gram civarında be harika ötesi bir jant bu fiyat aralığında. Denk getirirseniz ve fiyat uyarsa kaçırmayın derim.

Ben izmirde bir hocamızdan mavic aksium göbek ve Teller alıcam yarın. Erdoğanlardan da çember edinip örücem. Bir nebze ucuza gelmiş olucak hocamız sağolsun yardımcı oldu. Bu şekilde birşey de yapabilirsiniz. Daha ucuza getirmiş olursunuz. Güzel de bir tecrübe olmuş olur.

Sele borusunu değiştirmenizi de öneririm. Bizim bisikletlerde gidon, gidon boynu, sele ve sele borusu çok kotu malzemeden yapılmış ve çok ağır. Bunların değiştirilmesiyle bisiklet ciddi miktarda hafifliyor. Artı jantlarımız hem ağır hem de akıcı değil bir de arka jantın quick release olmaması eklenince ciddi bir dezavantaja dönüşüyor. Aklıma gelenler bunlar şimdilik.

@İhsnn_zyvl hocam o fiyatlara 2014 xrs 030 ilanları görmüştüm sıfır olarak sahibindende. Artıları carbon aluminyum karışımı maşa. Tiagra grupset. R500jantlar continental lastikler. Komple ritchey gidon, gidon boğazı, sele, sele borusu. Xrs040ta zamanla değiştirmeniz gerekecek olan parçalar bunda hazır. Açıkçası xrs030 alırdım şuanda alıyor olsaydım.

Yol bisikleti sürecekseniz eğileceksiniz. Eğilmekten korkmayın. Ergonomik olarak bir sakınca teşkil etmez. Sele konumunu ve gidon açılarını oynayarak ideal pozisyonu bulmanız gerekebilir. Dert edilecek bir durum değil.

Ne yazdım be :D

Peki şu carraro 052 fln nasıldır acaba? Sanırım bütçeyi artırmam gerek biraz daha uzun sürücek almam bisikleti :D ama almışken iyisi olsun dimi

Bir bakın kampanya devam ediyorsa xrs030a yönelin derim. Yoksa xrs040mantıklı bir seçenek 1000tl civarında. O yükseltmeleri zamanla yapabilirsiniz. Kadro aynı zaten.

Carraro052 benim bir tanıdığımda var. Çok beğeniyor. Ama onda campagnolo grupset var. Hangi serisi hatırlayamadım.

Gelelim almışken iyisi olsun konusuna. Geçen de bir başlıkta 105 mi tiagra mı mevzusu geçti. Her zamanki dilemma. Bi kere şunun bilincine varmak lazım. Ne alırsanız alın. Bisikleti siz harekete geçireceksiniz. Bacaklarınız tiagranın hakkını verebilecek mi? Sora olsa ne kaybedeceksiniz? Kondisyonunuz size kaç km yaptıracak. Donanım konusunda ben de heyecanlıydım fakat şunu anladım donanım bu işin %20si. %80i sizin performansınız.

Şuan sora grup set sahibiyim. Sora bana belki 2 3 sene rahatlıkla yetebilecek bir grup set. Gerekli yükseltmeleri de yaptım. Tiagra ya da 105 grup set ihtiyacı duymuyorum. Ha bu sizi küçümsediğim performansınızı yetersiz bulduğum anlamına gelmesin. Aynı soruları kendinize sormanızı öneririm. Hepsi bu.

teşekkürler arkadaşlar önerilerinizi gözden geçirip yükseltmeleri yapmam lazım bisikletimden memnunum küçük değişimler sonucu dahada sevecem Can Oksuz arkadaşın ihsan arkadaşa yaptığı öneriye katılıyorum önce neye ihtiyacın olduğunu iyi anlamak gerek benim ilk bisikletim (gerçek bisikletçilik kavramında) bu bile fazla imiş keşke daha düşük sekmentlerde bisiklet alsaymışım tecrübe sahibi olup dahada donanımlı bisiklete geçseymişim çünkü tecrübe sahibi olana kadar farkında olmadan yıpratmış olabiliyorsunuz bisikleti neyse ki benim başıma gelmedi bide arkadaşlar yol bisikleti gösteri bisikleti değildir öyle kaldırımdan falan atlamayın maşa ve furş takımına ciddi zararlar verebilir kibar diye insana sıkıntı verecek bisiklet değil aksine çok yararlı ve eğlenceli ben şehirler arası da şehir içindede kullanıyorum çok acıl işlerim olmadıkça motorlu taşıt tercihim değil

• Beğen
Tepkiler: Can Oksuz
Merhaba arkadaşlar 1 yılı aşkın süredir 2014 xrs 040 kullanıyorum ve ne zaman lastik söksem takmakta acayip zorlanıyorum ve genelde bisikletçiye götürmek zorunda kalıyorum. Burada jant değiştiren arkadaşlar olmuş bu sorunu benden başka yaşayan ve jant değiştirince bi fark gören varmı? artık bunun jantla ilgili bi sorun olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü telli ve katlanir lastikler kullandım hiçbir değişiklik olmadı.daha önceki bisikletlerimdede bu kadar uğraştırmamıştı.

@furkan k.
Lastiği takarken son kısımda oturtturmayı mı söylüyorsun?

@furkan k.
Bende orda baya sıkıntı yaşıyordum elle takmaya calışıyodum ve takamıyodum ama sonunda çözdüm olayı.Sonuna jadar takıyosunuz rahatça zaten son yer kalınca kalan yere yakın lastiğin takılı olduğu bir kısma levyeyi düz şekilde sokun,lastiği çıkarır gibi değil düz şekilde jantla lastik arasına sokun,sonrasında takılı olmayan kısma kadar aynı lastiği çıkarırken levyeyi ilerlettiğiniz gibi ilerletin sert ve güçlü şekilde.Rahatça yerine oturacaktır.Deneyin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz :)

ben lastiği elimle söküp elimle takıyorum hep lastiği takarken devamlı yerleştirdiğin yerlerden boşluk alacaksın gevşeterek sona doğru geleceksi sona geldiğinde yaktığın yerleri tekrardan elinle jantın iç kısmına doğru sıkarak son kalan yeri oturtmaya çalışacaksın zorlar biraz ama levye kullanarak otutursan iç lastiği ezebilirsin

@emrahgunturk
Elle nasıl söküyorsun yav :)
Bence elle sökmek gereksiz uğraş olur.Levyeyle son kısmı halletmek en kolayı.Yok gevşek git hizala derdi yok en fazla 5 dakikamı alıyor lastik değiştirmek :)

• Beğen
Tepkiler: emrahgunturk
Ben öylede halledemedim siz orjinal jantda bu yöntemlerle yapabiliyorsanız galiba sorun bende yine bisikletçiye kaldık :)

• Beğen
Tepkiler: ajajya
Geri