Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@whereismywings
?? Ön vites aktarıcıya değiyor zincir diyeceğim ama.. Kol kuvvetinizin yetmesi lazım, zor değildir o kadar. Yük altında mı bakıyorsunuz diyeceğim ama bir bike hande takıp bakın. Tam anlayamadım açıkcası sesinde arkadan geldiğini belirtmişsiniz. Son dişli zincire tam oturmuyor mu acaba?

Scudo
jantlar geldi şu an. arkadaşlar merak ettiğim şey bu rubleyi nasıl sökecem oradaki conta için özel bi alet varmış ama bende yok o kendim sökemez miyim şu an?

@lealtad neyse o zaman bi bisikletçiye gitmek şart oldu. tam moda girmiştim herşeyi hallettik az çok çözüyoruz işi diye. teçhizat eksikliği yıktı bizi :D
bu arada bizim sele borusunun çapı ne bilen var mı? merlinde türlü türlü ölçü var. aslında boru çok ağır değil gibi ama ortaya ikinci bi bisiklet çıkarmak istediğimden sıra geldikçe değiştirmeye çalışıcam komponentleri :)

edit: bir de bu ön arka frenin bize göre sol tarafındaki anahtarlar açık mı olmalı kapalı mı. kapalı vaziyette sürekli frenli halde kalıyor sanki bisiklet. bende mi bir sıkıntı var doğrusu açık olan mı?

@Isabado
onu ayarlamamışlar işte kapalı olmalı. sen açtığında tekeri çıkarabilmelisin.
Bir bisikletçiye gidip jantları söktür rubleyi söktür yeni janta rubleyi taktır lastikleri taktır genel ayarları yaptır. Tek tek fren vites ve lastik ayarlarını yaptır.
Ben bunları Atilla bisiklete yaptırdım ve 30 TL verdim. Oysa salcano bayiilerinden 50-80 TL bile isteyen oldu..

Bizim sele borusu 31,6 mm ve 350 mm uzunlukta. Ben forumda satılan şunu satın aldım.
Satılık - Ritchey Sele Borusu ve Tektro Fren kolları - BisikletForum
ki bu 300 mm yani üstündekinden daha kısa..Ben seleyi fazla fazla yukarı çekemediğim için 300lük yeter dedim aldım. Buna rağmen üstündekinden belirgin hafif değil. Bence sele borusu değişimine gerek yok. 200 gr altı sele borusu bulursan belki biraz kazanırsın. Orijinali 300 gr ı geçmiyordur yanii.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
@Isabado sele borusunj çıkarıp ölç en basiti. O anahtar kapalı olacak normaldw lâstik sökeceğin zaman açacaksın. Teli gevşet. Hatta fazla gevşetip aç o mandalı kapat ve ince ayarı Barrel adjuster ile yap;)

• Beğen
Tepkiler: Turan
Son hali bu bisikletin. :D
Ekstra olarak üstünde
Deda RHM02 Gidon
Deda Zero 2 gidon boğazı
forza cirrus sele
2015 fsa team vision 25 jant seti
vittorio rubeno pro dış lastikler
var. Ama jant seti alırken ufak bir sıkıntı oldu. bu setin 9lu shimanoya uyum sağlaması için yanında gelen ara pulu yollanmamış. Ama alışveriş yaptığım abi hiç sorun etmedi sen memlekete git dönüşte ben sana ara pulunu da kargolarım dedi. Artık sürüş tatil dönüşüne kaldı ama aklımdaki değiştirilecek yerleri gözüm arkada kalmadan değiştirmiş oldum. tatilden sonra inş. tam verimle antremanlara başlıyorum :D

edit: üzerindeki pedal, suluk kafesi ile birlikte 9.8 kilo geldi hassas tartıyla tartamasamda +- o civar birşey sanırım son hali. bence şimdilik gayet yeterli bi rakam :)

Dosyalar

• 20150710080321.jpg
    20150710080321.jpg
    130,7 KB · Okunma: 57
Merhaba arkadaşlar yarın bisiklet bakmaya gideceğim aklımda bu modelde var fakat kafamda soru işaretleri oluştu. Lastik, jant, sele konusunda kesinlikle degistirmeli miyim? ve birde 57kadro kaç kiloya denk geliyor acaba

@BerkSimsek
Hep diyorum 2015 al yanlız gidon değiştir ve bin.. Yada kron un bir modeli var 2000C diye yanlış hatırlamıyorsam o da olabilir. Bu bisikletler 10 kg etrafında iner çıkar bence.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/11/5df422b456cacc2f14ce105798580181.jpg Geçen ki yağmurda kullanımdan sonra yıkamak gerekiyordu. Tertemiz oldu. Bu arada beyaz bisiklet zormuş. Siz mikro çizikler için ne önerirsiniz ? Ufak kılcal çizikler yaptım ne yazık ki ..

• Beğen
Tepkiler: Mondschein
Kel alaka olacak ama bu bacakları traş etme olayı nedir?
Bilen eden varsa light me up please :}

@whereismywings hava sürtünmesini minimize etmek için sanırım.. Yüzücüler de aynı şeyi yapıyor..

• Beğen
Tepkiler: whereismywings
@amoush00
Arkadaşlar kimsenin bisikletinde çizik yok anlaşılan .. :)

@amoush00 mikro cizikten kastınız ufak tefek olanlarsa bence çok önemli değil. benim bisiklette de var öyle minik minik çizgiler ama hiç dert etmiyorum. eğer bisikleti kaplama vs. ile uğraşmazsanız o çizgiler her türlü olur çünkü. çözüm olarak @lealtad ın bisiklet gibi kaplayabilirsiniz. hatta forumda btwin konusunda bir arkadaş seffaf kaplama ile kaplamıstı bu durumdan dolayı. öyle de olabilir.
bu arada şu an memleketteyim. dedemin atölye tarzı bir yeri var evin alt katında. orayı kurcalarken bir bisiklet buldum. kadro yapısı hosuma gitti baya. acaba bundan bi single speed çıkarabilir miyim diye düşünüyorum şu an. sizce uğraşmaya değer mi?

Dosyalar

• DSC_0009.JPG
    DSC_0009.JPG
    211,8 KB · Okunma: 51
@Isabodo sele gidon gidon boğazına bu iş olur en başta . çamurluklar , arka taşıyıcı vs gidecek mecburen. Kadro yapısı güzelmiş. Sonra jant ta isteyebilir. Kadro ağır mı?

Bu arada mikro çiziklerle yaşamayı öğreneceğiz. Şeffaf kaplatmayı en başta yapmak gerekiyormuş. Olduktan sonra belki daha fazla olmasın diye yapılabilir.

@amoush00 kadro tahminimce 4 kg falandır elimde kabaca tarttım hemen hemen o civarda birşeydir. Benim merak ettiğim ben bu bisiklete uygun Gidon boğazını, sele borusunu vs. nerede bulabilirim? Normalbisiklet parçalarının satıldığı sitelere baktım ama hiç bu tarz göremedim de :(

@Isabado jant seti ve gidon ile bolca emek harcayarak olabilir bence;)

@lealtad aynen şu an bisikletle kontra pedal var jant değişirse onun göbek de kontra pedala uygun olsun istiyorum. Kontra pedal için jant göbeği acaba bulunabilecek bişey midir ki?

Geri