Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@Isabado sakın boğaz tarafından başlama :D iyi geremezsen kısa kalır maazallah. Gidon siyah olduğu için elektrik bandı çok sırıtmaz. Haa bir de eldivenin dandik ise üstten tuttuğu yeri boyuyor en azından benimki öyle oldu.. Buna siyah bant lazımmış veya iyi eldivenle kullanmak :)

kendi bandı şöyle duruyor.
https://www.bisikletforum.com/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimg.photobucket.com%2Falbums%2Fv608%2Fhckose%2FMobile%2520Uploads%2FIMAG0177_zpsqsrhlh21.jpg&hash=2764d2ed5be800dcc1d0e2fa310e9309
https://www.bisikletforum.com/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimg.photobucket.com%2Falbums%2Fv608%2Fhckose%2FMobile%2520Uploads%2FIMAG0172_zpsd4sb2vdl.jpg&hash=9e9162cca762c58f80ba2c4090da57e9

Scudo
@x-rayted benim eski gidon bandı da beyazdı. pek farketmemiştim kirlendiğini ama çıkardığımda altta kalan kısımlarla üstte kalanları görünce yuh dedim. bildiğin ton değil renk değişmiş:D
kendininki kötü değilmiş ya hatta dediğiniz gibi yakından bakmadıkça sırıtmaz bile. olmadı direk kendininki ile yapayım bakalım nasıl olacak:islik:

Bu arada ben gidonu kendim saramadım. İyi gerememişim bayağı kısa kaldı. Sağolsun @VeyselKobal gelip dikkatli bir şekilde söküp yeniden sardı ve bu hale getirdi.

şöyle oldu. sanki benimki de biraz kısa kaldı gibi ama bakalım. tekerleri söktüm kaplamaya başlarım 1-2 saate:)

Dosyalar

• 20150709021956 (1).jpg
    20150709021956 (1).jpg
    69,9 KB · Okunma: 41
  • 20150709021956.jpg
    20150709021956.jpg
    76,3 KB · Okunma: 41
  • Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Isabado

kırmızı bant bulmakta zorlanacağını sanmıyorum mahallede elektrikçi varsa oradan temin edebilirsin ancak kaliteli bir şey bak (3m gibi) yoksa sıcaktan bütün yapışkanını salıyor ve yapış yapış oluyor .

Bugün sabah fsa gidon geldi geometrisi çok iyi drop açılarını falan çok begendim ama bisiklet sadece 100 gr hafifledi.Ölçerken yanlislik yapmisim eski gidonu 400 gr falan yaklaşık olarak 2015 in stok gidonu.

@Isabado

Yarın benim gidonun fotografini güzel bir telefonla cekip buraya atarim. Boğazdan başlayınca ters olduğu için yipraniyor olayini ilk defa sizden duyuyorum. 700 km oldu yipranma sifir, eldivensiz kullanıyorum. Kullandigim bant ise fizik. Dikkat etmeniz gereken tek olay gidonun bir tarafini diğer tarafa gore ters sarmak.

• Beğen
Tepkiler: Turan
Bence tersten sarınca uzunluk ayarında sorun çıkabilir. ??

@Isabado bisikleti yere o şekilde koymayın, ters çevirin. Dişlilere veya arka aktarıcıya zarar verebilirsiniz.

Gidon bandı sarım konusunda da bir dünya video var (lafım @Isabado 'ya değil sadece), sarım yönü hepsinde aynı ve belli.
Tersten sarmak nereden çıktı yahu? Düzünü yaptık, niye tersini istiyoruz? Ben o noktayı kaçırdım:koptum:

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Walla gidon bandını alınca bir de sardırırım. Tamam zevkli, bisikletle ugrasmak ama su anda gözümde büyüdü o SDI kolların etrafı trickli. .

@VeyselKobal normal zamanda seleyi bu şekilde masaya tutturup maşayı yere koyuyorum. ama sargı sararken veya başka bi konuda bisiklet kurcalarken bi yere sabit tutmam gerekiyor. mecbur o şekilde koyuyorum yere. şu sabitleme aparatlarından lazım aslında ama şimdilik böyle idare ediyorum :)
bu arada şu kaplama işi gözümde çok büyüdü. sonra dedim ki daha bisikleti alalı yeni olmuş neyinden sıkıldın da kaplıyosun. kendimi boyasını koruma amaçlı en azından yapmak laızm diyodum ama gözümde çok büyüdü parça parça kesip hepsini ısıta ısıta yapıştırmak :D Sanırım bunu yapmam için ilk basta bisikletin renginden iyice bi sıkılmam lazım :)

Dosyalar

• 20150709212456.jpg
    20150709212456.jpg
    93,9 KB · Okunma: 39
  • Beğen
Tepkiler: lealtad
@Isabado
Ben bisikletin gövdesinden değil de jantların tekrar örülmesinden yana endişeliyim :kedicik:
Reflektif meş bulursam onunla yapmayı düşünüyorum. Salcano 2014 040'lar bana göre renk konusunda zaten felaket.
En başından böyleydi yani:eek:

Bir de eğer evde tutuyorsan sehpa al ya a yakındaki bir demircide falan 3 ayak kaynattır kendine. Pek bir şey tutmaz. Öteki türlü komponente zarar verebilirsin istemeden de olsa.

Renk konusundan laf açılmışken ben benim beyaz 2015 i çok beğenerek aldım. Ama beyaz renk zormuş.. Dün biraz yaz yağmuru yağdı sürüş yaparken olduğu gibi ne sıçramışsa gözüküyor ayrıca zinciri yeni yağlamışsanız o fazla yağ da belli oluyor kadroda .. Hafta sonu bisiklet yıkama işi çıktı.. hadi hayırlısı..

@whereismywings herkes öyle deyince pimpirik yaptım bi sehpa alana kadar askılıkla idare edicem :D
bu arada vites tellerini kurcalıyordum ne nedir öğrenmek için ne yaptım bilmiyorum arka rublenin son dişlisine geçmiyor bisiklet. en büyük dişliden söz ediyorum. vites koluna basılı tutunca 9. ya geçiyor kolu bırakınca 8 e tekrar iniyor. o vites geçişlerindeki tık sesini 8-9 arası alamıyorum. sebebi ne olabilir ki? çözümünü bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim. bugün sanırım jant setim de gelecek. akşama doğru sağlam bi sürüşe çıkmak istiyorum çözümü bulamazsam jant seti gelince bisikletçiye götüreceğim :(
edit: bana da ilk aldığımda beyaz gidon bandı beyaz sele ile çok kötü gelmişti rengi. ama şu haliyle biraz hoşuma gitti sanki. kadroda gri renk olmasa aslında çok güzel olabilirmiş. kırmızı ve siyah sadece. hadi üstüne beyazla salcano yazdın anladık o kadronun arka teker tarafındaki kenarındaki gri renk nedir?

Dosyalar

• 20150710010253.jpg
    20150710010253.jpg
    64,8 KB · Okunma: 39
@Isabado limit vidaları ile oyna düzelir. H yazan vidayı çeyrek tur gevşeterek dene. Fazla oynama ama iyice ayarı bozulur sonra

@lealtad valla sen çok oynama demişsin de ben o vidalarla baya bi oynadım :D ön aktarıcının yeriyle de oynadım biraz zincir surtuyodu sürekli rahatsız edici bi ses oluyodu. ön aktarıcıya giden vidayı da kurcaladım. sanki biraz fazla kurcaladım gibi aynakolda küçük dişliye geçerken aktarıcı tak diye atıyor böyle kuşkulandırıcı bi ses yapmaya basladı. ama arka aktarıcıya bağlı hiçbi telle vs. oynamadım o niye öyle oldu anlamadım.
dediğin gibi hepsini yarım tur bi tur oynata oynata doğru yolu bulmaya çalışıcaz :) ama şu ön aktarıcının konumundan emin olamadım. biraz aşağı çekiyorum küçük vitesteyken zincir sürtüyo biraz yukarı çekiyorum büyük vitesteyken sürtüyor. orta yolu neresi anlamadım onun :(

Denk gelmişken ben de sorayım;

9. ve 18. Viteste arka teker tarafından çır çır ses geliyor. Sehpaya alıp baktığımda kol takatim yetmediğinden o kadar vites yükseltip de bakamıyorum. Giderken de kafayı eğip dinleme şansımız yok malum. Fikri olan var mı?

• Beğen
Tepkiler: Turan
Geri