Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Arka mili değiştirttim, QR yaptırdım sök tak işi kolay olsun diye. Gidon için de hafif ve düzgün birşey bakınıyorum. 2014'ünki hakikaten enayi duruyor. Boğaz da aynı kaderi paylaşacak gidonla. Tabi bunlar tamamen duygusal nedenlerin uygunluğuyla alakalı olarak ilerleyecek :) Jant kısmı var ki en çok can yakacak kısım. Ne iş anlamadım 2 jant 2 teker bisiklet parası n'aptık nası bi çılgınlığa giriştik yemin ederim haberim yok. :(

Scudo
@amoush00
Merhaba ;
Gorunusu cok hos.Kavisli kadroyu Seviyorum.Kazasiz belasiz pedallamak dilegiyle hayirli olsun.
İyi Forumlar Dilerim.

@Mondschein
Merhaba ;
Sizinde hayirli olsun Shimano ayri tat katmis beyazi bende cok seviyorum.Fakat benim mat siyah alacagim.Kazasiz belasiz bedallamaniz dilegiyle.
İyi Forumlar Dilerim.

@whereismywings
Ya hocam ben de bunu diyorum. 2014 ün boğazdaki sorun nedir? Ben 2015 te değiştirmedim. Bir sorun da yaşamıyorum. Gidon 2015 te de sorunlu gibi.. ama 2014 ten iyi mi acaba? Dedigim gibi ben ek 550 tl daha yatırdım. Ama jant setini değişimi çok fark ediyor hocam. Ucuz diye almanın anlamı yokmuş. 2015 in jantlarını size verebilirim ama siz çoktan arka ile uğraşıp QR felan yaptırmışsınız. Gerek yok gibi.. Bir süre binin .

@whereismywings gidon en birincil değişim. 50 tl den başlayıp gider yukarı doğru. Boynuzlu uzun birşey alın. Kapandığınızda o Uçlar rahat bir sürüş sunuyor.

@amoush00
Bir sorun yok. Bazıları ağır bulabilir o kadar. Gidon boğazını değiştirme nedenimiz gidondan dolayı. Gidonların orta bölümü genelde 31.8mm, oysa 2014 üzerinde gelen 25.4mm. 31.8mm Gidon alınca boğazı değiştirmek de farz oluyor. 25.4mm gidon takanlar değiştirmiyor genelde.(Ağırlık takıntısı yok ise)

@whereismywings

sadece eski mil yerine yeni mil mi alıp takılıyor yoksa başka değişmesi gereken de oluyor mu?

@Ozan Dönmez göbekle beraber değişmesi gerekiyir. Buda tel örümü için işçilik masrafı gerektirir. Kısaca jant takımı almak daha iyi. Eskitene kadar bu şekilde idare etmeniz daha iyi olur

@lealtad Shimano'nun QR mandalı vardı 25tl onu taktı. 10tl de işçişik istediler. Bana da uygun geldiği için eyvallah dedim. İşlem esnasında ne yapıldığına dair fikrim yok.

@whereismywings uygun imiş. Jantı söküp telleri tek tek söktü. Sonrasın da üzerinde ki göbeği söküp yeni göbeği taktı. Tek tek telleri taktı ve akort yaptı

@whereismywings ya orta mil göbekle entegre yani tek parça gibi nasıl yaptılar onu ?

@Ozan Dönmez
Hocam hayırlı ugurlu olsun. Kesinlikle 2015 kadro. Bende de beyazı var. Ben gidonu değiştirdim ama boğaz aynı kaldı. Geometrisi için bir bakın isterseniz fotosu burda var. Hatta şimdi en son halini bir daha ekleyim. http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/47f5e6db5663a8d37a1317424c69baf1.jpg yokuş inerken veya sprint yaparken o alttan tutmak büyük rahatlik. Bir de frenler in biraz üstte olması da normal sürüşte rahatlık. Öbür Gidon la durmadan pozisyon değiştiriyordum. Bir süreden sonra elim ağrıyordu. Bir de gidonu değiştiren arkadaş benim boğaza ters bir açı verdi, biraz daha dik durmamı sağlıyor. Belim rahat ediyor. Malum yaş 40 geçti. ☺

@lealtad
Ya daha kaliteli göbek ve düzgün geometrili Gidonun maliyeti ne olabilirki? Atıyorum bisiklet 1400 değilde 1500 e gelir. Ben yine alırım ama iyi ki bu bisikleti almışım çok memnunum derim. O zaman satışta patlama yaşarlar.

• Beğen
Tepkiler: Mondschein
@amoush00 teşekkür ederim. benim sti kolları biraz daha yukarı almam gerekecek. onun için de yeni gidon bandının gelmesini bekliyorum. tekrar sarmayı deneyeceğim ama bozulursa filan ortada kalmayalım.

@whereismywings o kadar uygun fiyata jant örümü vs. yapmış olamazlar sanırım. gerçekten sadece mil değişimi ile olmuş olma ihtimali var mı ya?

2015 modelini aldığımız arkadaş kendisi yazmamış ama sürekli konuşuyor ve çok feci şekilde memnun :D adeta canavar diyor.Ancak ikinci vitese geçmiyor bisiklet bir türlü.Ayar yaptırsak düzeleceğini düşünüyoruz.Yanılıyor muyuz?

@Ozan Dönmez Valla ben geçen yıl jant ördürmek istediğimde 200 lira gibi bir rakam söylenmişti de vaz geçmiştim. Bu parça dahil 40 lira ekonomik bir tutar olduğundan eyvallah dedim. Nasıl yapıldığı kısmında bir fikrim yok. Belki ara aparatı vardır falan, göbek sökmeden de halledilebiliyordur.

Beyler bizim sele borusu kaçlık 27,2 mm mi ? 31,6 mm mi ?

Üstündeki gidon+boğaz ağırlığı aldıklarımdan bariz fazla sele ve boruyu da değiştireyim diyorum.

@x-rayted Hocam ince işe girişmişsin. Bilgim yok @lealtad daha iyi bilir gibime geliyor. Bence çok para gömme. Yani eninde Sonunda yarım kilo fark eder. Oda pro değiliz biz.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@x-rayted kesinlikle erken. Sele borusuna gelene kadar jant, karbon gidon, tiagra arka aktarıcı (80-90 tl civarı), lastikler, hafif bi alu boğaz daha iyi iş görür. Her şeyin tam olsa ondan sonra anca gider sele borusunu değişirsin bence...

Geri