Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Gidon
Gidon Boğazı
Sele
Jant Seti

Şimdilik benim listem böyleydi,içlerinde sele tamam bir tek. Gidonunda sargısını değiştirip kol pozisyonlarını ayarladım, kalanlar için imkan oldukça devam :)

Scudo
Sele'nin bir hatasını da ben ekleyeyim. Üzerindeki kırmızı boya terle birlikte çıkıyor ve giydiğiniz şort/eşofman neyse boyuyor. Akşam izopropil alkol ile çıkarmaya çalışacağım bakalım boyasını.

@Can Oksuz Arka aktarıcı bikaç kişidende duyduğuma göre kendi kendine atıp duruyor. Sürüş esnasında aşağı yada yukarı gidip geliyor. Gerginlik ayarı bozuk gibi ama ayarla alakalı değil. Farklı bi durumu var. Jant setini de alınca iyi bişey olmalı bence. 300-400 verene kadar 200 daha koyup biraz daha orta seviye almak daha mantıklı bana kalırsa

gidon
boğaz
sele
jant seti
lastikler

benim önceliğim jant seti, lastik ve sele. gidonlarla idare ederim bir süre

@lealtad

Kesinlikle ayarla ilgili. Bende de bu sorun vardı. Yolda giderken kendi kendine arkadan ses geliyor vites değişiyordu. Ayarını yaptırdım bir haftadır herhangi bir şey yok.

gidon ve gidon boğazı boyları nedir?

Boyum 186 bisiklet kadro boyu 57,hepsini servis ayarladı bilmiyorum ama rahat bir Sürüş seyri var rahatsız edici değil

@lealtad Ben de alırken çok düşündüm. Carraro'nun cr-022 si vardı. Üstünde full claris vardı. Aynı fiyata veriyorlardı 2015 model ile. Ama Lastikler michelin dynamic sport tu ve görsel olarak daha hoşuma gitmişti. Herkes Bu sora sora diye tuttuurdu. Bianchi'nin sora sı vardı. O daha mı iyiydi bilemedim şimdi dediğiniz gibi 200 tl daha pahalıydı. Onda da lastikler michelin daynamic sporttu.. vs.. Bir de 400 tl fazlaya tiegralı carraro 052 vardı.. E bu da yaptığın ek harcamlarla sonunda 2000 tl bulacak gibi ha!? Ben yol bisikleti olayından tam anlamıyla zevk alamadım henüz.. Bir sonraki girşimim gidon olabilir..

@lealtad

Ben bir bayiiden 2015 modelini aldım..

@amoush00 ya bisiklet olayı farklı bişey. Ne olursa olsun hep gözümüz yükseklerde oluyor. Ama benim alma amacım bi anda 2-3 bin tl vermeden cuz bişey alıp parça parça kendim yükseltmekdi. Bu sebeple bunu aldım. Gidon, boğaz, jant, maşa hepsini zamanla orta seviye yapacağım. Sonra da orta seviye bi kadro alacağım seti tamamen ona aktaracağım. Bunları yaparken de acele etmicem bisikleti eskitirim bunlar olana dek. 2-3 tura çıktım 400 km'yi devirdim şuan da zaten. 10 bin falan olur ben kadroyu alana kadar. Bu şekilde daha zevkli bi şekilde bisikletimi toplamış olacağım. Her parçasını sevdiğim ve zevkime göre alacam..;)

• Beğen
Tepkiler: Mondschein ve V.K.
54 mü 51 mi hala karar veremedim 51 alsam küçük olucağından 54 alsam büyük olucağından korkuyorum deneme şansımda yok :(

@VeyselKobal şimdi ölçtüm de aynı ölçü 51 kadroda da. Sanırım tek tip kullanıyorlar. Benim taktığım ise 65'lik Deda boğaz. Çok fark etti. Özellikle gidonu tırmanışlarda kullanmak çok zordu. Bilekler üst boruya çarpıyordu. Açıları iyi değil. Ama yeni gidonla bu sorunda çözüldü

• Beğen
Tepkiler: V.K.
@lealtad Evet bu da mantıklı zamana yaymak... Sora bu makinanın en önemli özelliği.. Mantıklı .. Ben de önümüzdeki ay bir gidona girişeceğim.. Bu arada acemiliği atayım.. Sırada lastikler felan olur.. Sora göbek olabilir mi? Sizce bu göbeklerle bisiklet yeterince akıcı mı? İkisi 80 ile 90 arası tutuyor ve arka da mandallı kolay değişim sistemine kavuşuyor..

@lealtad Ben gidon olarak 44 cm, Gidon boğazı olarak 90 mm Deda'lara geçmeyi düşünüyorum. Uzunluk bana tam gibi geliyor, fazla oynamak istemiyorum. Sonrasında ise Campagnolo bir jant takımı var :) Hayranım görüntüsüne.

@amoush00 göbek gereksiz. Şu yüzden gereksiz. Üzerinde ki jantları çoğu kişi beğenmiyor lakin bu fiyata hem sora hemde üst seviye jant beklemek gereksiz. O sebeple direk jant seti almak daha akıl karı. Özellikle bikaç aya sezon kapanınca çok güzel ürünler çok güzel fiyatlara piyasaya düşecek. O zamana kadar idare edip bütçe toplayın bence. Sezon kapanınca duruma göre r500 yada r501 alınabilir:harika:

@VeyselKobal 90 mm uzun idi bana. 51 kadroda kamburdum aşırı uzanıyordum seleye oturamıyordum tam olarak çok ilerdeydi gidon. Şuan tam yerine oturdu;)

@lealtad tavsiye için teşekkürler.. ! Bunu değerlendireceğim..

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Geri