Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar yarın ptt kargo bi aksilik çıkarmazsa benim elimde olacak bisikletim fakat servise götürmek istemiyorum kendim kurup sürerek bi bisikletçiye gidip ayarlarını yaptırayım diyorum kendim kurup biraz sürsem sıkıntı olurmu bisiklette ve servise kurdur illa diyen varmı günlerce servisi beklemek istemiyorum

Scudo
@Ekn az çok teknik olarak anlıyorsanız direk videolar yardımıyla kendiniz kurun bence. Bisikletten daha iyi anlamanızı sağlar ve sonuçta bisiklete sürekli binecekseniz bazı şeyleri öğrenmeniz gerek:harika:

lealtad çok teşekkür ederim kendim kuracağım gelir gelmez fotoğraflarını yarın paylaşırım umarım

Gidonum geleli birkaç gün oluyor. Fakat bisikletin kendi gidon boğazı 22.2 mm olduğu için küçük geliyordu. Zaten güven veren bir boyun da değildi gözümde. Günlerdir kafama yatan bir gidon boğazı bulamadım. Dün gece sahibindende adana içi bir gidon boynu buldum. Kafama yattı diyemem ama elden alma durumu + pazarlıkla 40 liraya rockrider 6.3Ten çıkma sıfır kondüsyonda bir gidon boynu aldım bugün. Ağırlığı nedir bilgim yok. El yordamıyla baktım ağır gelmedi elime. Gidonum da hafif. Bisiklette bariz hafifleme oldu. Decathlona da uğradım gidon bandı almak için. Siyah rengi kalmamış. Beyaz olsun bu seferlik dedim beyaz aldım.

Bisikletin üzerinde gelen gidon ve gidon boğazına gelelim. İnsan utanır şu gidonu gidon boğazını takmaya şu bisiklete. Salcano utanmamış. Açılar felaket diyordum da o ağırlık nedir? xrs040 hakkındaki düşüncelerim gün geçtikçe kötüleşiyor. Sora grupseti koyup çeri çöpü toplayıp vermişler bize resmen. Neyse aynı şeyleri tekrarlamayalım. Yavaş yavaş adam edicez artık.

Sonraki aşama R500 jant seti ve Sağlam bir çift lastik olacak. Ondan sonra da artık bütçeme de bakarak pedal+ayakkabıya geçmeyi düşünüyorum. Fakat ayakkabı konusunda acele etmeyeceğim.

Neyse çok konuştum. Fotolara geçelim.

yeni 3.jpg yeni 4.jpg yeni 5.jpg yeni 6.jpg yeni 7.jpg yeni 8.jpg

@Antecurs specialized bisiklet alan bir vatandaş alır almaz karbon gidon alıp gidonunu değiştirmiş. Bunu da sahibindene koymuş. Denk geldi o şekilde 100 tlye aldım.

@Can Oksuz ben de ricthey gidon ve deda boğaz taktım. Kendi gidon ve boğazı 998 gramdı. Benim taktığım 400 gram. 125 tl'ye 600 gram hafifledi ve birazda olsa görüntü düzeldi..;) Sadece Sora'ya para verdik. Geri kalanın özellikle 5 bij üstü olduğunda değişmesi iyi olacaktır

IMG-20150522-WA0014.jpeg

@lealtad hocam Hayırlı olsun. güzel olmuş. Yalnız bandı sarmayı erken bitirmişsiniz. Orta kısmı kullanmıyor musunuz?

@Can Oksuz kasten orada bıraktım. Elips gidon yapısı görünmesi için. Daha hoş böyle;)

• Beğen
Tepkiler: Can Oksuz
Bende bu gün siparişi geçtim bakalım Erdoğanlardan.
Gidon:

Boğaz 80mm aldım

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Gidon ve boğazının 1 kilo gelişi de iyiymiş:koptum: Maşallah Tosunuma:komik:

Arkadaşlar bu arada üzerindeki gidon boğazı kaç mm bilginiz var mı?
Eksenden eksene mi ölçmek lazım, uçtan uca mı?

@VeyselKobal 25.4mm olması lazım tam emin değilim ama. 31.8 gidonlar uymuyor onu biliyorum.

@Antecurs çap değil uzunluk kastetmiştim hocam,

İnternetten biraz baktım, doğrusu eksenden eksene ölçmekmiş sanırım.
95mm uzunluğunda çıktı o şekilde. 90mm almayı düşünüyorum ben de.

kargo geldikden sonra kontrol amaçlı açıp baksam içine sıkıntı çıkarmı salcanoya götürmeden önce birde kaç günde kurarlar bisikleti ortalama yoksa hemen yapıp verirlermi

@ziyaozan açsan hiç bir sıkıntı olmaz ama bence açma(eksik çıkarsa sana atmaya çalışırlar). Kurulum kurulum dediğiniz şey yarım saatlik iş :D

Orjinalindeki o saçma sapan gidon ve boğaz 22.2 mm çapında. Aluminyum gidonlar genelde 31.2 mm çapında. Soldan sağa uzunluk da 42 cm (tabi bu kişiden kişiye değişir).

Kurulumda yapılacak olan şey gidonun takılması ve açılarının ayarlanması. Onun haricinde mutlaka jantlara akort yaptırın. Gerek yok derlerse söküp yapmaları konusunda ısrar edin. Vites geçişlerine baktırın ayar çekilmesi gerekebilir. Benim frenler gevşekti pabuçlar sola yaslıyordu sıkıp bırakınca. Fren bacaklarını da kontrol edin. Hayırlı olsun.

Aslında şu değişmesi gereken parçaları vs liste yapıp ilk mesaja eklesek iyi olucak gibi. Ne dersiniz?

@Can Oksuz aynen liste şart. Benim kendi listemde sele, gidon ve boğaz, maşa, jantlar var. Bunlardan sonra orta seviye bir kadro bulup seti ona aktaracağım. Şuan için hafiflik ve performansda seleyi değiştirdim. Gidon ve boğaz değiştirdim 400 gramlık Ricthey Com Streem ile. Şuan maşa arayışındayım. Gidondan 600 gram hafifledi bi 600-700'de maşadan indiririm herhalde. Sonrasında da orta seviye jantlar var. Kısaca listelersek,

1- Gidon ve boğaz(özellikle boğaz uzun ve gidon bozuk açısı ile aşırı uzanma gerektirip sorun yaratıyor)
2- Maşa (150-250 aralığına güzel bir karbon alınabilir)
3- Jantlar (500-600 aralığına orta seviye bi jant alınabilir, r501 gibi mesela)
4- Arka aktarıcı(Arka aktarıcı sorun çıkarabiliyor. Zaten setde para eden aynakol kısmı güzel bi Tiagra arka aktarıcı 80-100 TL'ye alınabilir)
Bence aciliyet bunlarda. Bunlardan ötesi tamamen montaj ve ayar ile ilgili sorunlar. Araya birde lastik yazmak istemedim o daha çok kullanıma göre farklılık gösterecektir çünkü

Bisikletin grup set haricindeki her yeri diye özetlesek yeri vallahi :)

ben maşadan önce jant değişimini öneriyorum. tekerdeki 300 400 gram azalma, maşadaki 500 600gram hafiflemeden daha çok performans kazanımı getirir diye düşünüyorum.

-r500, 300-350TL civarına bulunabiliyor sıfır olarak. Onun dışında ikinci el mavic aksium bulunabilir 400-500TL civarı. Bizim bisiklet için Düşük bütçede r500 gayet yeterli.
-Sele konusunda 300tl civarı para verip fizik vs almadıktan sonra çok para vermeye gerek görmedim (kişisel tercih). Decathlonun sitesinden 49.90a triban sele aldım. gayet memnunum. Tavsiye olunur.

Arka attırıcıda ne gibi bi sıkıntı yaşadınız? Bizim ustamız uzun bacaklı attırıcı koymuşlar kısa bacak olmalı falan demişti de ben bi sıkıntı yaşamadım. Ön attırıcıda bir kasma seziyorum gerçi ustaya bugün sordum bi sıkıntı yok dedi.

Geri