Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Kardeşim öncelikle hayırlı olsun bisikletin.bende 15 gün önce aynısını spor dünyasından ısmarladım,2 haftadır kullanıyorum ve jant seti hiç Hoşuma gitmemişti bugün jant setini r500 ile değiştim ve sonuç mükemmel...sanki renodan inip audiye bindim bisiklet iki kat hızlandı ve performans bariz bir şekilde arttı.jantları Sıfır aldım 350 tl ye hem bisikletin bakımını yaptı hemen montaj işlemini gerçekleştirdi.950+350:1300 tlye geldi bisiklet ama inanın jantların Değişimi ile çok akıcı ve hafifleşti.iyi pedaller

Bir sıkıntı var ama halen çözemedim.:acpsnr:
Aşağıda fotografda görebileceğiniz bir ergonomi problemi var mı sizce kollar hariç ?
Şu pozisyonda 5 km kadar sürdüm , neredeyse boynum tutuldu.Arkam çok yukarıda kalıyor kollarım ise çok aşağıda kalıyor , boynumda fena bir yük oluşuyor.Seleyi kısaltıyorum bu sefer ayaklarım biçimsiz oluyor.

174 Boy 54 kadro aldım.

Dosyalar

• 100_3506.JPG
    100_3506.JPG
    160,2 KB · Okunma: 93
Mondschein benim ilk yol bisikleti deneyimim olacağından başlarda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum zaten tam final dönemi pek kullanabileceğimide düşünmüyorum ama jant setini not ettim ilerde lazım olur

@erginsak resim üzerinde düzelttim biraz. Fren ve Vites kollarının olduğu tutma yeri. 100_3506.JPG

@erginsak sonuç olarak rahat bir poziyonda kollarınızı ileri uzattığınızda o boynuzları rahat tutabiliyor olmanız lazım. Sizinkinin pozisyonunda ise ekstradan uzanmak gerekiyor. O durumda fren ve vites kollarına erişim de sıkıntılı.

@Antecurs
Absürt bir soru soracağım ;)

Yolda giderken elinizin konumu nedir ?Gidon da alt tarafdaki kavisli kısımmı gidon üstündeki düz kısımmı yoksa vites fren üstü mü ?

@erginsak yol bisikletinde tecrübem o kadar yok daha 205 km oldu toplam. Tutuşuma gelince yolun durumuna göre değişiyor.
Yokuş yukarı çıkıyorsam çoğunlukla gidon boğazına yakın yerlerden tutuyorum. Frensiz rahat durabileceğim yerlerde yani. Düz yolda herhangi bir araç trafiği yoksa genelde gidon köşelerine koyuyorum elimi ve avuç içi ile yönetiyorum. Yokuş aşağı, Trafiğin olduğu, dur kalkın olduğu, hızlı olduğum yerlerde boynuzlardan tutuyorum. Rüzgara karşı sürüyorsam da alt bardan. (Desem de aslında hafif göbekten dolayı alt barda rahat edemiyorum şimdilik ondan:)))

Bir de bu modellerin gidonu ergonomik değil. Değiştirilecekler listemde birinci sırada Gidon var.

• Beğen
Tepkiler: erginsak
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/21/85d91d71f58b345dc9130de9c92915ea.jpg Arkadaşlar elime yumuşacık geldiği için decathlondan yukarıda görmüş olduğunuz seleyi aldım. Yanlız monte ettiğimde aşağıdaki gibi durdu. http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/21/49f81ed804782f6a8a5b869ffc2113cf.jpg dağ bisikletime baktığımda daha farklı bir duruş var onun selesinin. http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/21/5e8bcc90addb64d64be057f1141da93c.jpg sanki orjinali hiç bir açı yapmadan dümdüz duruyordu. Montajda mı hata var sizce yoksa böyle mi tasarım ne dersiniz? Ayrıca elime yumuşak gelen şey popo ya o kadar nazik değil. . ! ?? Bundan kullanan var mı, daha önce ??

@amoush00 bende açıyı tam ayarlayamadım sizin ön kısım biraz yukarıda gibi ancak geri çekseniz bile durum değişmeyecek gibi duruyor sizin eski sele aslında fena değildi sele borusunda açıyı değiştirmek için ayar mekanizması yok tuhaf geldi bana

@serkan akta biraz uğraşıp açıyı ayarladım sanırım son halini gönderirim ama şu anda koşudan geldim. Alt somunu tam sökmeden gevşeterek sele borusuna oturan kısıma açı veriyorsunuz. Öne doğru. Sele borusunun arkaya doğru kendi açısı var. Taktığında düz duruyor. Ben öyle yaptım açıyı ayarladım sök tak.. denme yanılma yani..

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/22/f78c15404f2bc0046a6cc6f3c2715ed8.jpg @serkan akta son durumu böyle oldu.. Selenin tasarımında da ön taraf daha kalınca gibi.. göz ancak bu kadar normal olduğunu algılıyor belki bir iki tık daha öne getirilebilinir..

• Beğen
Tepkiler: serkan akta
Salcanonun garantisi olsa nolacak olmasa nolacak hocam allah aşkına. bisikleti kurmayan servis bir sıkıntı yaşadığınızda yardımcı olacak mı sanıyorsunuz.

arkadaşlar, seleyi yere paralel yapmamız gerektiği yazılıp söyleniyor;
bu durumda, su terazisi kullanmak en mantıklısı :)

• Beğen
Tepkiler: cengizözyurt
Bisiklet geldi, kullanmaya başladım. İç ve dış lastikleri değiştirmemize rağmen çok fazla patlak sorunu yaşadım. 10km içinde 3 defa lastik patladığı oldu. Bu patlaklar hep iç lastiğin iç tarafında yani jant tarafında oluyordu. Bu bisikletten kullanan bir abimize sorduğumda böyle bir sorunu önceden kendisinin de yaşadığını söyledi. Sorunu ise jantın içine (link) sererek çözdüğünden bahsetti. Ben de bu malzemeden serdim ve patlakları şimdilik önledim. Serdikten sonra iç kısımdan lastik hiç patlamadı.
Böyle bir sorunla karşılaşan başka bir kullanıcı var mı? Var ise böyle bir çözüm uygulayabilirsiniz. Çözümü bulana kadar bisikletten soğumaya başlamıştım, şimdilik sıkıntı yok:D.

• Beğen
Tepkiler: Mondschein
Arkadaşlar gelip gidip soru soruyorum farkındayım ama son bir sorum daha var.Bisikletin ağırlığı tam olarak ne kadar? Sitelerde yazdığı gibi 9,16 mı? 2015 modelden bahsediyorum bu arada

bende bu bisikleti almayı düşünüyorum aranızda 2014 model siyah kırmızısı olan varsa fotoğraf atabilirmi,şimdiden teşekkürler :)

Geri