Scudo Sports

İnceleme Salcano XRS 001

caesar

Forum Bağımlısı
Tepki
618
İsim
caesar
Bisiklet
Salcano
Herkese merhabalar. Kısa zaman önce çıtayı biraz yükseltip iyi bir bisiklet almaya karar verdim fakat malumunuzdur ki fiyatların yüksek olması devamlı kendi kendimi frenlememe sepep oluyordu. Aklımda Lapierre sensium 600 ya da Merida nın denk bir modelini almak vardı. Daha önce sensium 500 ü kullanmanın verdiği haz ve efsunlu fikirlerle aynı modelin 600 serisini almaya karar vererek bisikletçimi aradım :) Aldığım indirgenmiş fiyatlar piyasaya oranla çok iyi olmasına rağmen bisikletin üzerindeki jant setine ve donanımına değer olduğuna bir türlü kendimi ikna edemedim. Bu arada Salcano nun sitesinden zaman zaman xrs 001 modeline bakıp sayfayı hemen kapatıyordum. :) Jant seti, donanımı ve hafifliği "kadroya aldanma bana gel" diye bağırıyordu. Telefonu elime aldım ve tekrar aradım Ibrahim Abi'yi:) Onun kendi kullandığı ve hiçbir sorunu olmadığını adım gibi bildiğim xrs ine talip oldum. Ben dura ace liyi düşünüyordum ama ondaki model red 22 li modeldi. Zaten iki markayı uzun süredir birbirine denk görüyordum. Shimano nun sram a göre daha sağlam olduğu aşikar ancak sram üzerine yaptığım araştırmalar sram red 22 serisine güvenebileceğim izlenimini edinmemi sağladı. Böylece alacağım bisiklete net olarak karar verdim. Ibrahim Abi ile 7 yıllık aile dostluğuna kadar varan muhabbetimiz doğrultusunda neredeyse pazarlık yapmadan bisikleti güzel bir fiyata aldım. Bulunduğum bölgedeki hava şartlarından ve çalışma saatlerimden dolayı şu ana kadar bisikleti hakkını vererek kullanamadım. Yaptığım kısa bir test sürüşü bisiklet hakkındaki endişelerimi yok etmeye yetti. Sram red 22 gerçekten harika bir set. Yalnız vites kollarının double tab sistemli olması geçiş sürecinde biraz zorluk çıkarıyor. Ancak vites kıllarının karbon ve fren kollarının titanyum olması ve çiftinin toplam ağırlığı 280 gram olması bu basit eksikliği görmezden gelmemi sağlıyor. Aynakolun hafifliği tam bir efsane 557 gram. Arka aktarıcı ise sessizliği ve seri olması ile çok etkileyici. Titanyum civatalar ve seramik yapısıyla müthiş bir hafiflik sağlanmış. Bu sette insanı rahatsız eden tek şey ön vites geçişlerindeki çıkan ses. Zipp 40 jant seti ise beni benden aldı. Bilhassa 40 km üzeri hızlarda zorlanmadan sabit bir hız elde etmeyi kolaylaştırıyor. Jant setinin karbon fiber malzemeden olması müthiş bir hafiflik sağlamış. Bunun yanında jantlarda belli oranda esneme payı mevcut. Bu da sert bir zemine ani geçişlerde jantın kırılmasına engel oluyor. Setin bana göre tek olumsuz tarafı yüksek profile sahip olması. Özellikle yanal rüzgarlardan etkilenmemek mümkün değil. Ayrıca inişlerde de yanal rüzgarlar savrulmaya sebep olabilir. Bu acıdan dikkatli olmakta fayda var. İlerleyen zamanlarda daha düşük profilli bir jant seti için arayışa geçebilirim. Şimdi birkaç fotoğrafla birlikte bu sıkıcı yazıyı sempatikleştirmeye çalışayım:)

Dosyalar

• 20170411_073318.jpg
    20170411_073318.jpg
    106,7 KB · Okunma: 544
  • 20170411_073314.jpg
    20170411_073314.jpg
    118,3 KB · Okunma: 554
  • IMG-20170417-WA0003.jpg
    IMG-20170417-WA0003.jpg
    90,8 KB · Okunma: 680
  • IMG-20170417-WA0001.jpg
    IMG-20170417-WA0001.jpg
    88,9 KB · Okunma: 563
  • IMG-20170417-WA0000.jpg
    IMG-20170417-WA0000.jpg
    87 KB · Okunma: 534
Scudo
Maşallah hocam, yalnız kadroya aldanma bana gel olmamış kadro bildiğimiz tanıdığımız safkan yarış kadrosu.

ayıp olmazsa fiyat nedir? Hayırlı olsun kazasız güzel günlerde kullanın

• Beğen
Tepkiler: caesar
Salcanonun üst seviye ürünleri bana güvenilir geliyor. Alt seviyede biraz işçilikten ve malzemeden kısıyorlar.
Bu bisiklet gerçekten çok güzel. Güle güle kullanın. Yolların tozunu attırmanı bekliyoruz. :)

@MehmetAliB. Abi çok teşekkür ederim. :) Bir de sürebilsem. :) Mesai saatleri yoğun iki haftadır

@Eray Gündoğdu dostum bisiklet benimde hoşuma gitti. Iyi dileklerin için teşekkür ederim.

Darısı bana hayırlı olsun :harika:

• Beğen
@Owlknife Dostum fiyatı söylemeyeyim ya:) Piyasanın bir hayli altında. Yukarıda belirttiğim gibi aldığım kişi yakinen tanıdığım birisi.

@İsmet42 çok daha iyisi nasip olur İnşallah kardeşim

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
Küçümsenecek bir kadro olduğun düşünmüyorum açıkçası, yanıyor resmen :D Güle, güle kullanın:srnsml:

• Beğen
@I am the Uptown R. Teşekkür ederim dostum. :) Kadro ilk deneyimlememe göre banada iyi geldi. Muhtemelen alıştıkça daha rahat edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@caesar sevgili abicim lapiere konunda olduğu gibi burada da bio'da ''bisiklet'' yerini salcano diye değiştirmeni rica idiciğim tişikkirler :) hep unutuyorsun :D

• Beğen
Güle güle kullanın. Uzun sürüş sonrası bisiklet hakkında ki düşüncelerinizi de merak ediyorum.

@Ahmet Cahid GÜRSES kardeşim valla haklısın ya:) bugün değiştireyim onu. ;)

@Hasan Ç. Bisiklete karşı biraz önyargılıydım açıkçası. Ama kullandıkça hepsi yok oldu. Müthiş bir kontrol olanağına sahip oluyorsunuz sürüş esnasında. Tabi jantlar profilli olduğu için rüzgarda dikkatli olmak gerekiyor. Sram grup sete bayıldım. Şimdi yazsam hem deneyim olarak hem kullanılan kadro ve ekipman özelliği olarak bir çok şey yazabilirim ama uzun sürer. Sadece şunu belirtmek isterim . Kadro salcano diye düşünüp almaktan vazgeçenler bence bu yargılarını yıksınlar. Kadro gerçekten verimli bir kadro. Hem tırmanışlarda hemde düz yollarda sorunsuz bir sürüş sağlıyor.

merhaba;
yeni bisikletiniz hayırlı olsun diyeceğim ama konun açılma zamanına göre aletin hakkını verip eskitmişsinizdir diye düşünüyorum :) kadro hakkında ki olumlu veya olumsuz düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok sevinirim

@caesar
Kazasız belasız bol pedallı günler dilerim güle güle eskitin zip jantı stok mu geliyor bu bisikletin

• Beğen
@Aspirin dostum bisikletimden memnunum. Akıcılığı fena. Neredeyse gücünüzün tamamını yola verebiliyorsunuz. Bu açıdan kadro yapısınıda seviyorum. Zaten kadro olarak agresif bir kadro ve hızlanmaya çok müsait. Ayrica kadro çok hafif. Belki rüzgar tünellerinde uzun araştırmalardan geçip her ayrıntısı ince ince düşünülmüş bir kadro değil ama ekonomik açıdan bu kalite cezbedici tabi:) Incelemede bisiklet üzerinde gelen donanımlardan bahsettim sanırım. Sram set beklediğimden dayanıklı çıktı. Yaklaşık 6 aydır bende çok şükür herhangi bir sorun çıkarmadı. Genel olarak böyle;)

@soneryen teşekkür ederim. Zipp jant seti üstünde geliyor dostum. Jant seti rüzgarlı inişlerde biraz dikkat istiyor ama . ;)

IMG_20170919_112103_806.jpg

Fotoğrafta dursun şurada:)

@caesar
Bilgiler ve inceleme için teşekkürler

• Beğen
Geri