Salcano Sakarya BB, Continental takımı oldu

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.895
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Gzn5nEojr1.jpg

Salcano Sakarya Büyükşehir Bisiklet takımı Dünya Bisiklet Birliği’nden Continental Team başvuru ile Kıta takımı olma statüsü kazandı. Salcano Büyükşehir ayrıca Milli takım forması giyen 4 sporcuyu da kadrosuna kattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı Dünya Bisiklet Birliği’ne yaptığı Continental Team başvurusu ile kıta takımı olma statüsü kazandı. Türkiye’de ikinci kez bir takımın aldığı bu statü ile Salcano Sakarya Büyükşehir Bisiklet takımı dünyanın tüm prestijli organizasyonlarında yer alma şansını elde edecek. Continental Team başvurusu ile dikkatleri üzerine çeken bisiklet takımı önemli transferlere de imza attı. 54. Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda milli takım kadrosunda yer alan Onur Balkan, Feritcan Şamlı, Ahmet Akdilek ve Muhammet Atalay artık Salcano Sakarya Büyükşehir forması giyecek.

Bisiklet sporunda önemli adımlar
Konu hakkında görüşlerini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, ‘’Büyükşehir Belediyesi olarak bisiklet sporunda önemli adımlar attık. Organizasyonlarımız dünya üzerinde marka oldu. Dünya Şampiyonasına tarihimizde ilk defa ev sahipliği yapacağız. Dünyanın en modern bisiklet tesislerinden bir tanesi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nin açılışını kısa bir süre önce tamamladık. Emin adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz. Ülkemizin ilk olimpik bisiklet tesisini açmış olmak, burada yapılacak olan alt yapı faaliyetleri ile ülkemize birçok başarılı sporcunun kazandırılacak olması anlamına geliyor. Bu konuda bisiklet sporuna ve bu sporun alt yapısına gereken desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Altyapıya örnek güçlü bir takım
Bayraktar, “Altyapı faaliyetleri bizler için büyük önem arz ediyor. Alt yapıya örnek model olacak başarılı bir üst yapının olması, ulusal ve uluslararası alanda güçlü bir takıma sahip olmanın alttan yetişecek sporcular için de iyi bir teşvik ve örnek olacağı kanaatindeyiz. Bu düşünce ile kısa bir süre önce Continental takım başvurumuzu gerçekleştirdik. Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil edebilecek ciddi bir takım kurmak adına milli takım formasını giyen 4 sporcuyu kadromuza kattık. Yeni transferlerimizin ve Kıta takımımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

Continental Team başvurusu ile Kıta takımı statüsü kazanan Salcano Sakarya Büyükşehir Bisiklet Takımı kadrosu ise şu şekilde;
Ahmet ÖRKEN
Mustafa SAYAR
Halil İbrahim DOĞAN
Oğuzhan TİRYAKİ
Enes Talha AY
Onur TURGUT
Onur BALKAN
Feritcan ŞAMLI
Muhammet ATALAY
Ahmet AKDİLEK

TeJROh8Ej6.jpg

(link)

Bu kadro bana bir yerden tanıdık geliyor ama neyse :islik:

Onur Balkan adını önümüzdeki günlerde sıklıkla duymaya devam edeceğiz. Mükemmel işler çıkarıyor tekerine taş değmesin! :cool:

Bu arada haberi internet sitelerinde de olsa olsa gören Milliyet ve HaberTürk beni şaşırttı :snzdglsn:
 
Scudo

mertgulkokan

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Şubat 2014
Mesaj
581
Tepki
887
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Ghost
Batuhanın çektiği nedir
Cumhurbaşkanlığu turuna alınmadı ama bir sonraki haftaki balkan şampiyonusunda milli takımda pedal bastı
Bu çocukta potansiyel var ama değeri bilinmedi
 
  • Beğen
Tepkiler: Batuhanbuluc

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.895
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
@mertgulkokan Ahmet'le aynı takımada pedal çevirenin hayatı kayıyor. Batuhan Torku'ya ilk geldiğinde herkes merak etti takım Ahmet'e mi Batuhan'a mı çalışacak diye. Tabiki Ahmet'e çalışmaya devam etti. Sonra Batuhanla Ahmet fotoğraflarda bile yanyana gelmemeye başladılar. :snzdglsn:

Ahmet ölene kadar takımın sprinteri olacak! Ne başarısı var şu güne kadar? 2011 pist şampiyonluğu. Ha iyi o zaman :harika:
(link)
 

mertgulkokan

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Şubat 2014
Mesaj
581
Tepki
887
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Ghost
Ahmete dıştan bakan bu fizikle iyi rampa çıkar der ama o incecik bacaklarla sprinter takılıyor
Batuhanın bacaklar Ahmetin 2 katı kadar