Scudo Sports

Salcano Nirvana 30 SLX siparişi verdim ustalardan yorum bekliyorum

@enes savaş

Sonuçta ortada alınmış bir bisiklet var. gerek bisikleti evde saklamak olsun, gerekse bütçe olarak düşündüğümüzde birçok kişi iki bisiklet alamıyor ki yoluna göre bisiklet seçimi yapsın. ayrıca bu bisikletin ağırlığı 14kg. yani piyasadaki birçok kişinin kullandığı dağ bisikleti ve şehir tur bisikletine bakıldığında aynı sayılır. ortada tekbir problem kalıyor. o da 2,2 genişliğinde olan lastiklerin uzun yolda vereceği yorgunluk. buda lastik değiştirerek halledilebilecek küçük bir problem.

Scudo
Arkadaşlar merhaba, sonunda bisikletim geldi. Gelmeden önce 5 ay bekledim, 5 ay bekledikten sonra heralde gelmeyecek dedim, siparişten vazgeçecektim ki, satıcı yanımda fabrikayı aradı, birisiyle konuştum ismini hatırlamıyoru, bisikleti yarın gönderiyoruz dedi. Garibime gitti, 5 aydan gelmeyen bisiklet neden konuştuktan sonra hemen geliyor diye. Neyse konuştuktan bir hafta sonra bisiklet geldi. Satıcıya eğer parçalar farklı gelirse iade ederim dedim. tamam abi dedi. Servise gittik kurdurduk. Baktım orta amartisör farklı. Manuel model. Rock Shock marka ama manuel model. gidondan kilitlemeli değil. Neyse aradım fabrikayı şu an ellerinde olmadığını, gelince göndereceklerini söylediler. Yani sizin anlayacağınız ellerinde olmayan bir parça için beni o kadar beklettiler, ısrar edince farklı parça takıp gönderdiler bize. Biraz aptal yerine koyuldum yani. Bakalım ne zaman gelecek parça. Neyse geçen seleyi kontrol ettim baktım o da farklı bir model. tanıtımda sele RITCHEY STREEM VECTOR EVO COMP modeli. ama gelen ritchey marathon modeli. onu daha açıp söylemedim. yarın arayacağım bakalım. Herşeye rağmen bisikleti sevdim. Aksesuar ( kask, pompa, selealtı çantası, tamir seti, yedek iç lastik ) siparişi verdim. yarın elimde olur heralde. Ufak ufak bisiklete biniyorum şimdilik. nefes açmaya çalışıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca yerli bir firmanın haber vermeden farklı parça göndermesi olayı ne kadar ahlaklı.

@Fatih ATLI
Uzun bir aradan sonra bisikletine kavuştuğuna sevindim Fatih. Hayırlı olmasını dilerim. Dünyadaki tüm firmalar, markalar ürün her ne olursa olsun, haber vermeksizin her istediklerini yapma hakkına sahiptir, bu durumlar tamamen ticaridir ve ahlâk ile hiçbir alâkası yoktur.

Salcano'nun sitesinde herhangi bir modele tıklarsanız altında küçük bi not olur: Resimler temsilidir, resim üzerindeki parçaları SALCANO değiştirme hakkına sahiptir. Diye. Bilin istedim :D

Bence dünyanın neresinde olursa olsun bu durum ticari değil ahlakidir. Bisikletin özelliklerini sayarken üzerine 500 TL. parça koyacaksın, bisikleti sana gönderdiklerinde 5 TL. değerinde parça takılmış gelecek sana. O zaman bisikletin fiyatı neden 4799 TL.

@ALP KARAKAYA2000

Benim sipariş verdiğim zaman inanın o not yoktu. Notu ilk gördüğümde fabrikayı aradım. Bisiklet siparişi verdiğimi söyledim, biz onu öylesine yazdık diye cevap verdiler bana.

@BF Okuru

Siz internetten 6000 TL. değerinde 55" smart tv siparişi verdiniz, paketi açıyorsunuz içerisinden tüplü televizyon çıkıyor. Olay bunun aynısı bence.

Neyse sonuçta bana parçanın değişeceğini sözünü verdiler, serviste rapor tuttu parça talebinde bulundu, ben her zaman yerli firmalardan yanayım, her ne kadar parçalar yabancı olsada bir Türk firması. Güvenmek lazım. Bende öyle yaptım.

orjinal parçalarını inşallah en yakın zamanda bisikletinizin üzerinde görürsünüz :)

@Fatih ATLI
Örnek biraz abest olmuş, durum öyle değil, internet'ten 6000 TL. değerinde 55" 3d smart tv siparişi verdim kutu içeriğinde 2 gözlük olduğu yazıyordu ama bana geldiğinde gözlük yoktu, sonradan kutu içeriğini değiştirmiş. Bunun gibi bir örnek daha doğru olur :) Değiştirirler, bazen tedarik sorunları olabilir ama çözülür takmayın.

Hayırlı olsun öncelikle.Siz takmayın hep dağda sürecekseniz alın diyenlere.Asfalta da dağa da gelir bu bisiklet ağırlığı benim hardtail(arka süspansiyon olmayan)Salcano insomnia ile aynı.Şöyle bir örnek vereyim Range Roverlar asfaltta da arazide de gidiyor ama bir Ferrari sadece asfaltta sağlıklı gider .... :)

@Muhittin C.

Yorumunuz için teşekkür ederim, size tamamiyle katılıyorum, bu bisikleti almamın nedeni hem uygun zaman bulduğumda araziye çıkmak ve biraz spor olsun diye etrafta gezinmek. Daha sonraki hedefim ise uzun turlara çıkmak. Şimdilik bisikleti site çevresinde deniyorum, ayrıca kendimide deniyorum, çünkü bisikleti sürmeye bırakalı uzun zaman oldu. İnanın bisikletin havası tam olduğunda önceden düz olduğunu sandığım çok az eğimli asfaltta bile pedal basmadan gidiyor. Yani öyle hantal bir bisiklet değil. Arazide denemek için erken. Bugün kaskım, yedek iç lastik, pompa, yama seti, sele altı çantam geldi. Yavaş yavaş malzemeleri tamamlıyorum. İnternetten aldığım (link) bu pompayı yanlışmı aldım acaba. Benim bisikletin sibobu ince, nasıl bir pompa almam gerekiyor. Teşekürler.

Hayırlı olsun bir tane resim atında görelim şu canavarı. :D

@Fatih ATLI

İnce sibopluları şişiren pompalar da var hatta bir aparatı oluyo sizinkine de ama emin değilim tam olarak...İnce sibobu kalın siboba çeviren arkadaşlar var janttaki deliği büyülterek bir araştırın isterseniz.

Şöyle bir çözümde var patlamasını istemiyorsanızkalına çevirmeden patladığında deliği dolduran sıvılı iç lastikler var (link)

bisikletcim.com sitesindemi aldınız ? 5 ay beklediğinize göre

@Mehmet H.

Hayır Salcano bayisinden aldım. Onlar siparişi 2 ay içinde teslim edeceklerini söylediler, bende kabul ettim. Ama elime 5 ay sonra geldi.

(link)
resim deneme

(link)
(link)
(link)
(link)

Arkadaşlar merhaba. Bir soru hakkında cevaplarınızı alabilirsem sevinirim. Benim ön amasitör üzerinde kaç hava vurmam gerektiği yazıyor. Kiloma göre 135 psi vurmam gerekiyor. Ancak orta amasitörde herhangi bir kılavuz yok. Bisiklete bindiğim zaman kırmızı yere kadar iniyor. Sanırım fazla yumuşak. Engebeli yere geldiğim zaman daha da fazla inebiliyor. Kaç hava vurmam gerekiyor, ön amasitördeki yazan acaba orta amasitör içinde gerekli mi?. Ayrıca havayı nasıl vuruyoruz :) Teşekürler.

Geri