Merhaba arkadaşlar, bisikletle dolmuşa çarpıp burnumu kırdıktan 13 sene sonra tekrar bisiklet kullanmaya karar verdim. Salcano Nirvana 30 SLX siparişi verdim. Amatör birisiyim, sizce bu bisiklet nasıl?
Teşekkür ederim, o zaman biraz profesyonel olmaya çalışacağım. Zaman buldukça binmeye çalışacağım, bisiklet bu ayın sonunda gelecek dediler, gelince resimleri paylaşırım artık.
Bence giris seviyesin de olan ön masa haric iyi donanimli bir CC (fully). Kesinlikle bir amatör icin fazla oldugunu düsünmüyorum. Bu fully ögrenmek ve alismak icin önerilecek bir bisiklet. Dedigim gibi masayi CC kulaniminda önermem. Bir de poison ve focus big bud bisikletinin teknigi kullanilmis bu bisiklet de. Kadronun dayanikliligi hakkinda bir sey diyemem, salcano hic benim ilgi alanim olmamistir.
cevabınız için teşekkürler Murat Bey, dediğim gibi amatörüm, terimleri henüz bilmiyorum, CC fully ne demek anlamadım, CC kullanım nedir bilmiyorum, ama ön maşa rock shock marka, biraz araştırmıştım, iyi bir marka diyorlardı yanılıyormuyum.
Rica edrim, söyle bir sey sormak istiyorum. Önce bu bisikletin neye yaradigini biliyormusun ve bunu alma amacin neydi? Sen daha CC ve fullyinin anlamini bilmiyorsun ama ögrene bilirsin problem yok. CC = cross country ve fully de cift süspanyonlu bisikletlerin anlamidir. CC Ride/Trails yazarsan googleye fazlasiyla bilgi edine bilirsin. CC Fullyler 100-120mm arasi süspanyona sahip olan bisikletlere denir. Evet rock shox markasi iyi bir markadir ama bu modeli düsük ile ortaya yakin seviye de olan modelidir ve CC fully trails icin fazla dayanikli degildir.
Cevap için teşekkürler murat bey. Terimleri zamanla ogreniriz sorun yok. Bisikleti almamin nedeni fırsat buldukça dağda bayirda gezmek. Onun için Çift süspansiyon lu sectim. Bilgiler için teşekkürler. On maşa yi inceledim ama daha kaliteli leri biraz tuzlu. Sonuçta herşey bütçeye bakıyor.
O Bisikletin kullanım yeri sadece dağdır sert inişler, set kullanımlar için kaliteli bir model. Bence her iki süspansiyonu da başarılı sayılır eğer gerçekten dağda hakkını verecekseniz bisikletin, sizi üzmeyecektir...
Kullanım yerinin öncelikle dağ olduğunu söyledim. Asfaltta tabi ki gider ama çift süspansiyonlu 2.25 lastikli bisikleti asfaltta sürmek ne kadar mantıklı tartışılır.
Sony Xperia Z1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yorum için teşekkürler Berke bey, dediğim gibi bisikleti öyle çok dağlık tepelik yerlerde extreme bi şekilde kullanmayacağım, ama nefesim yettiği şekilde ve imkan dahilinde kendimi ve bisikleti yormayacak şekilde geziler için düşündüm bisikleti, ören yerleri felan gezmeyi severim, ayrıca kısa kısa filmler yapıp internette yayınlamayı düşünüyorum, artık linkini burayada atarım. Teşekkürler
@Murat Cömez
Murat Bey, sizlerden aksesuar konusunda da tavsiyelerinizi almak isterim. Sanırım bu bisikletler PEDALsız geliyor ( terimleri bilmediğimi söyledim ) hani o ayak bastığımız zavazingo, aynakol felan geçiyor bazı yerlerde, yanlışmı anlamışım yoksa. Neyse zamanla oturacak terimler ve parça adları, ayrıca kask, suluk, tamir takımı felanda almak istiyorum, tavsiyeniz olursa sevinirim.
Peki siz bu bisikleti asfaltta mı kullanacaksınız? Eğer asfaltta kullanacaksanız vazgeçin bence... Çift süspansiyon ve 2.25 lastikli bir mtb asfaltta işkenceye dönüşebilir.
@Berke Kazankaya
Berke bence yanlis bir düsünce, arka süspansiyonu kilitlegince hardtailden bir farki olmaz. Ben ayni RS süspansiyonu kullaniyorum. LAstiklerin kalinligi okadar kötü olmaz eger saglam ve iyi lastikse.
Abi Hardtaril'dan farkı olmaz ama 2 kilo fazladan bir ağırlık olur ve lastik iyi olsa da kalınlığı da 2.25 oldukça kalın bir lastik asfalt için uygun olduğunu düşünmüyorum ama zevk meselesi.
Teşekkürler Murat Bey cevabınız için, ayrıca sizin koleksiyonu inceledim, gayet güzel bir koleksiyon, satılık olup satmaktan vazgeçtiğiniz bisikletinizin pedalı hangi model ve ne kadar, ayrıca bu model spd ve düz iki taraflı kullanılıyormu?
bu bisiklet 29" galiba. fuarda öğrendiğim bilgiye göre 28" lastikler bunlara uygulanabiliyormuş. bu bisikletin yanına birde 28" lastik seti tamamlarsanız, şehirde kullanacağınız zaman 28" ince lastik, dağa taşa gideceğiniz zaman 29" kalın lastikleri kullanırsınız. ekonomik olsun derseniz sadece iç ve dış lastikleri kullanıma göre değiştirebilirsiniz.
ben şuan kullandığım 26" dağ bisikletimde böyle yapıyorum. çok da memnunum.
Eğer arazide kullanacaksanız gayet güzel bir fully. SPD pedal ve maşa değişimi yaparsanız sürmesi daha zevkli olur ve hafiflik kazanır.
@nihat yildir
Hardtrial olur da fully'le neden şehirde gezsin ki ? Gezilecekse de lastikleri değişmeye değmez. (kısa mesafe) Uzun mesafe için ise bu bisikleti almak hata olur zaten.