Scudo Sports

salcano ng650 bianchi wap bisan commagen hangisi sizce

@esoser

süpersin! en doğru lafı ettin burda.
katılıyorum sana ayrıca..

Scudo
Bianchi wap yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum 1500 km'e yakın yol yaptım hiçbir sorun yok eğer boyunuza göre ise wap hiç kaçırmayın alın ancak üzerindeki maşa çok sert tatmin etmeyebilir tek eksisi bu maşa, üzerindeki ön ve arka göbekler taiwan malı quando shimano değil ancak yaptığım yollarda inanılmaz işkencelere maruz kaldılar hala stabil çalışıyor illa shimano olacak diye bir kaide yok,borlanın üzerinde xcm maşa var giriş seviyesindeki bir bisiklet için xcm ideal,wap in üzerindeki suntour maşa hangi modeli anlayamadım bu yüzden ben suntour xcr lockout ile modifiye ettim gidondan kilitleme imkanı var.Diğer extra parçalar Scud BE-M110 carbon barent , sigma 906.

http://img161.imageshack.us/img161/6841/im003717kn6.jpg
(link)

Amortisörün sertliği konusunda bianchimania ile aynı hikirdeyim.
Ağırlık ta sanırım 13,5 kg civarıda
Wap için üzerinden bakarak aldığım donanım isimlerinide ben yazayım :)

Kadro : Alüminyum 6061 / Entegre Maşa Yatak
Maşa : Suntour 26" SF7-M2025 V 1.1/8"
Jant : Trecime Teker Seti 26"MTB 4x8 Özel Örüm
Lastik : Cheng Shin 26x1.95 53-559 Siyah
Vites : Shimano Altus - Tourney TX Series - 21 Vites
Ön aktarıcı : Shimano Tourney C050
Arka aktarıcı : Shimano Tourney Megarange
Vites-Fren kolları : Shimano Altus ST-EF50-L
Arka Ruble: Shimano MF-TZ07
Ayna Kol : CYCLONE AL-7
Ön Göbek : Quando
Arka Göbek : Quando
Fren : Alhonga V-Fren Alüminyum
Zincir : KMC-Z
Sele : İtalyan - Selle Royal 8549 Mach
Ölçü : 16" (başka ebatları varmı bilmiyorum sormak lazım)

@bianchimania

ya bu özelliklieri saymasan da bunu alırdım yani dışardan bakınca tam bisiklet yani kendini belli ediyor kısaca. oldukça hoş bi bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
@ilhan.b

İlhan Bey Merhaba;
kadro boyu 16 olduğundan emin misiniz ?

16 değildir katalog 17,5, bisiklet üzerinde 17 ölçtüm ben. borladan bi farkı yok, komponentleri aynı bi maşa farklı aktarıcı aynı zaten, fren sistemide sorun çıkartmıyor. wap al derim yapabiliyorsanda ayar ve bakımlarını kendin yap.

@bianchimania

Evet. Aşağida yazdığım linki, kadrolar bölümünde "ölçüler nasıl bulunur "diye sorunca sağolsun arkadaşlar işaret etti.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=5191

Bu ölçülere göre akşam evde baktım. A:41 ve B:54 buda 16" e ait ölçüler. Hatalı ölçme ihtimalim düşük. Belki Wap ta başka ölçüde bisiklette üretmişlerdir. Bi sormak lazım. Benim boyum 1.68 . Rahat kullanıyorum eğer 17" yada 17,5" olsa zorlanırdım :)

• Beğen
@extremum

Dediğim gibi değişik ölçülerde üretilmiş olabilir. Neticede olay kadroda.
Bahsettiğiniz katalog bilgisi nerede? Ben çok aradım ama o tip bir yazılı dökümana ulaşamadım. Bisikletle beraber verilen dokümanlarda bile detay bilgiler yok. "www.atala.it" de de baktım belirtilmemiş.

Bianchi bu konuda çok gevşek. Derli toplu bir döküm yok. Bisikleti alıyorsun sonra kendin arıyosun neresine ne takmışlar diye. Birçok firma civatasına kadar yazmış ne nedir.

• Beğen
Benim boyumda 1.83 sele borusu limitte kullanıyorum bugün 18 lik bir merida yla kıyasladım kadrosunu çok az bir mesafe vardı arasında.Bianchi ye mail atıp bir sormak lazım :) Neyse Teşekkürker İlhan Bey.

• Beğen
Tepkiler: ilhan.b
@bianchimania

Haklısın bu konuda biraz önce merida seçimi yapmaya çalışan bi arkadaşın forumdaki yazısını inceliyordum ve verdiği linkte merida geometrisine baktım.
O linke göre 18" merida kadroda C:40,6 cm verilmiş. Eğer benim koyduğum linke baktıysan Hasan Çağrı nın foruma bilgi amaçlı koyduğu cetvelde 16" için A:41 cm (meridanın C si Benim linkimde A ya karşılık geliyor). Açıkçası benimde kafam karıştı :) Sana katılıyorum bianchi ye yazıp sormak lazım.

@passkey

geotech fun marka biisklettir salconayı bırakın bunlar çelik bilye sisitemli,dir geotech krom bilyeli ve kadrosu donanımı daha üst seviyede olduğu için geotech fun tavsiyemdir hataya sakın düşmeyin daha ucuz istiyorsanız geotech sherpa 342 ytl resmini bu linkte görebilirsiniz (link)

ben şahsen 2 yıldır bisan commagen kullanıyorum. fren takımı, pedallar, sele borusu,gidon kısacası zincir,jant takımı ve dişliler dışındaki herşey alüminyum (bu jantlar,zincir ve dişlilerin ağır olduğu anlmanıa gelmiyor). bisiklet şaşırtıcı derecede hafif. vitesini,frenlerini ve jant akordunu aldığım gün ayarladım ve o günden beri bidaha ellemem gerekmedi. üstünde şatafatlı boyalar bulunmadığı için biraz sıradan duruyor ama kullanınca farkını anlayabiliyorsun. mightywings bisikleti bisanın sayfasında görmemiş ve hiç bilgi sahibi olmadan vasat demiş. heralde okadar vasat bi alet olsa bu fiyat olmaz. dediğim gibi alet sıradan duruyor ama tahmininden çok çok kaliteli.tüm dönen parçaları shimano'ya ait. bisikleti istanbulda kullanıyorum ve arkadaşımın trek'in baz modeli olan bir bisikleti var. benim bisikleti kullandı ve inanılmaz beğendi. bisikletle gitmediğim yer kalmadı ve beni hiç yarı yolda bırakmadı. ama eğer görünüşe önem veriyorsan bianchi wap al derim. commagen'den daha modern ve gösterişli olduğu su götürmez. kalite olarak da cok bi fark olduğunu sanmıyorum. inşallah yararlı olur.

bu arada ilk sayfada yazan bisan commagen bilgilerinde ve görünüşünde hata var.

bisiklet 24 değil 21 vites,full suspansion değil önden süspansiyonlu.

ayrıca pedallar plastik görünüyor ama değil alüminyum.

bisikletin birde 14-34T büyük arka dişlisi var ki yokuş çıkarken çok yorulunca o dişliye takıp yavaş ama daha az yorularak tırmanabiliyorsunuz (resimde görülmüyor).

bu arada bisan commagenin ağırlığını ölçtüm yaklaşık 13,8kg.

Geri