Scudo Sports

Salcano ng303 srd-Geotech ascent disk?

Kenan Çeliktaş

Daimi Üye
Tepki
179
Merhabalar arkadaşlar.
Sanırım uzun bir bekleyiş sonunda öğrenci imkanlarımla bende hayalime kavuşuyorum.Kısmetse mayısın 10 u gibi bisiklet elimde olucak ancak kafam biraz karışık.
Öncelikle söylemeliyim ki bütçe olarak 800 tl den fazlasını zorlayamam.Uzun süre forumda araştırdım,yorumları okudum,resimleri inceledim...
Ve sonuç olarak Salcano ng303 srd ve geotech ascent alvio disk modeli arasında gidip gelmekteyim.Geçtiğimiz hafta sirkeci de ufak bir gezinti yaptım ve Salcano ng 303 srd modelini peşin alımda 775 TL ye buldum.Aslında normal koşullar altında hidrolik disk fren kullanan salcanoyu gözüm kapalı alırım.Ancak geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım salcano impetus aldı.Daha ilk bi kaç günden sonra boyası üzerinden kalkmaya başladı.Ayrıyetten ne biliyim bana pek sağlam bir bisiklet gibi gelmedi.(bahsettiğim impetus ==> (link) )
Geotech ascent disk modelilini ise henüz görme fırsatım olmadı.Ancak içimde geotech markasına karşı bir güven var nedense.Ayrıyettende fiyat performans olarakta çok uygun.Sanırım en büyük eksi si mekanik disk olması.
İki marka modeli karşılaştırıdığınızda sizce en uygun ve akıllıca seçim hangisi olacaktır.Daha evvel kullandığım 20 kiloluk bisikletleri saymazsak bu benim ilk bisiklet deneyimim olacak.O nedenle seçimde biraz titiz davranıyorum.Bisikleti işe ve üniversiteye gidip gelirken kullanıcam.Yani sadece asvaltta kullanılacak.
Ayrıca son olarak boyum 1,85 ve bacak boyuda 107 cm.Sizce bana en uygun kadro boyu nedir? ve belirttiğim modellerin bana uygun kadro boyları var mı acaba ?
Yardım eden herkeze çok teşekkürler.
Salcano ng 303 srd ==> (link)
Geotech ascent alvio disk ==> (link)

Scudo
Sadece asfaltta kullanacaksanız ve o taraflara çok yağmur yağmıyorsa bence disk fren gerekli değil. Disk freni çıkarıp yerine V-fren koyduğunuzda aynı fiyata teknik özellikleri daha iyi bir bisiklet alabilirsiniz.

Bisikleti sadece asfaltta kullanıcam.Ancak belirttiğim gibi daha önce hep dandik ağır bisikletlere bindim ve içimde hep disk frenlere karşı bir özenti oldu.O nedenle bisikletim mutlaka disk fren olsun istiyorum.
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
@tollozdemir

@Xallez

bence disk fren benimde dandik bir bisikletim var ama disk frenli yokuş aşagı inerken çok faydası oluyor hem cantın ömrü uzuyor hemde lastik ısınmadan dolayı deforme olmuyor

• Beğen
Tepkiler: Kenan Çeliktaş
Geri