Lastikler ön ve arka 8888 ciziyor bu ne dedim ya .. servis lastiklerin yeni olmasına bagladı 1 vitesde yokuş çıktıgımda jand tellerinden dirnnn drinn diye ses geliyor..???
evet bir miktar yalpalama yaptılar. servise ilk bakımına goturdugumde pek özen gostermeden göstermelik bir akort ayarı yaptılar. suan idare etsede jantı yamultmadan sağlam bi akort ayarı yaptırmam şart
@SerkanNamazcı
ilkin bendede catır cutur ses geliyordu. fakat bisikleti alalı 2-3 olmustu, servise ilk bakıma gidemezdim (kitapcıkda 30 gun sonra gelin yazıyor). o şekilde kullansaydım 15 güne yamuk yumuk olurdu jant yada teller kırılırdı muhtemelen. aldım bir akort anahtarı (4ytl) hafifçe sıktım gevşek olanları idareten. 15 gun sonrada goturdum servise zaten.
ya sorma benim arka ve ön tekerlekler arka hopluyor ön yalpa yapıyor.
bana lastikten oldugunu söyledi servis ama düzelir dedi ve 1 vitesde yokuş cıkarken jand tellerinden dirn drin diye ses geliyor.
lastik zıplamasına benzer bir durum lastiğin janta tam oturmamasından kaynaklanıyor olabilir. (ilkin bende oyleydi). bunuda senin lastiğin (michelin racer) dibine doğru jantla birleştiği yere yakın dairesel bi çizği vardır. ona bak her yerde aynı birim uzunluktamı girmiş janta.
jantlardan ses gelmeside normal. gevşemiştir muhtemelen. bişekilde hafif sıksan iyi olur. yokus cıkarken + frene basıncada aynı sesler geliyordur.
bendeki durum arka jantta hafif bi zıplama ve azcık akortsuzluk var. onuda bos bir zamanımda lastıgı sokup komple telleri gevsetip yenıden ayar cekicem. düzelmezse bakıcaz caresine