Scudo Sports

Salcano NG 255 SRD vs CORRATEC 2009 X VERT MOTION BLACK

Enes Kılıç

Daimi Üye
Tepki
35
Bisiklet
Giant
arkadaşlar bir arkadaşımıza 0 bisiklet almayı düşünüyoruz. aklımızda Şimdilik bu 2 modelden biri var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Öncelikle ben görüşümü söyleyeyim. Salcano ve Corratec aynı ağırlıkta olmasına rağmen salcano'nun 10 ay taksitli fiyatı 895 tl iken corratec'in 1254 tl 'dir. Bir de salcano'daki yalnızca avid juicy 5 fren setinin 0 fiyatı 400tl'dir. Bunun yanında bütün kompenantları sram ve ritchey'den oluşuyor hemen hemen. Bunlar salcano'nun avantajları gibi duruyor. bunun yanında corratec'in kadroları'nın dünya standartlarında olması Dt swiss jant telleriyle zzyzx ve deore kompenantları da corratec'in avantajı duruyor gibi. Açıkçası kendim deore vites seti kullanıyorum ve sram hiç kullanmadım bu açıdan size danışmak istiyorum. Ayrıca fiyat/performans karşılaştırmasında hangi modelin ağır bastığını merak ediyorum. Bir de sizin bu fiyat aralıklarında daha iyi bir bisiklet tercihiniz varsa onları da öğrenmek isterim. Şimdi'den bilgilerini bizde esirgemeyen arkadaşlarımıza teşekkür edirim :)

Scudo
Parça olarak ve kadro olarak corratec daha üstün. tabi fiyat farkını da düşünmek gerek. Yeni bisiklet almış biri olarak bende bu iki bisiklet arasında cok gidip geldim. Ama kararım cube analogdan yana oldu başka. Eğer bütceniz yeterli ise corratec!i öneririm. Bu arada erdoğan bisiklette (site adresini tam bilmiyorum) salcanonun ng 255 SD modeli de 1200 altında sanırım. Umarım dilediğin bisiklete en zamanda kavusursun.

• Beğen
Tepkiler: Enes Kılıç
deore ve salcano'nun üzerindeki sram kompenantları karşılaştırdığınızda hangisi ağır basıyor ?

Forumda benden cok daha tecrubelı arkadaslar bu konuda elbet yorum yapacaklardır. Ama deore bence cok daha ağır basıyor.

Salcanoda Sram x7 var vites sistemi olarak..O da shimanonun Deore Lx ile eşdeğer sınıfta(gerçi bana göre daha performanslı)..Deore,Sram x7 nin altında bir seviyede..Kadro olarak Corratec daha iyi..Ama üzerindeki komponentlere bakılacak olursa Salcano daha önde gibi..

Not: Deore sram x7 den daha pahalı olması lazım..

Ng255 SRD kullanıcısı olarak salcano derim üzerindeki parçalara bak kıyasla !!!

X7 vites kolları Twister!!! Trigger olsa daha iyidi bence ama sorun yok:) gidişi ve hızlanışı çok iyi...

arkadaşımızın dediği gibi sram x7 ve deore arsında çok fark var .atık deore kullanan kolay kolay yok.ve sram x7 deore lx denk geliyor performans sramın daha iyidir bunu unutmayın.sadece kadro maşa için corratec e para vermem bn olsm gider salcona alır ona bir kadro ve daha sonra maşa alır parçaları ona aktarır.binerim. iyi forumlar..

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
bence ikisindende pişman olmazsınız.
sramların geçisleri daha serttir bende sram x-5 kullanıyorum.
corratec ın kadrosu belki daha iyidir ben salcano kadrolardan korkuyorum ne yalan söyliyim. salcano 303SRD kullanıyorum.

hangisini seçerseniz seçin pişman olmıycaksınız. corratec bence ömürlük bir bisiklet. ama salcano 255 ide es geçmemek lazım güzel bisiklet.

Bence salcano al. Komponent olarak corratec den önce. Kadro belki corratec kadar kaliteli olmayabilir ama kötü değil güzel bi kadro gayet sağlam. İleride ihtiyaç duyarsan yeni bir kadro alırsın zaten elinde iyi bir donanım olmuş olucak.

• Beğen
Tepkiler: Sercan Sözer
arkadaşlar bugün salcanoyu aldık ve kullanma imkanı buldum. üzerindeki kompenantlara gerçekten değiyor verdiğiniz para. 0'ı nı toplamaya kalktığnızda malzemeler kadrosuz bile bisiklet fiyatını geçiyor. gerçekten almayı düşünenlere tercih ederim. 900 liraya 9 lu sistem hidrolik frenli bir başka bir bisiklet var mı bilmiyorum :) yalnızca sram'in vites geçişindeki sertlik bir deore kullanıcısı olarak fazla geldi. ama yine de almayı düşünenler kaçırmasın diyorum. buradan erdoğanlar bisiklete de ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: murat seçkin
bisikletle test sürüşü yaptık süper bence.parçalarının 0 fiyatını tıoplarsanız ne kadar yerinde bir tercih olduğunu görüyorsunuz:)

KAdro olarak Corratec daha iyi olsa bile, Salcanonun NG255SD modeli parça bazında çok çok ucuza geliyor. Salcano kadro olmasa sadece parçaları toplasanız bile yine bisikleti fiyatı çok çok uygun. İnanmayan hesaplasın görsün. Bu bisiklet erdoğanlar bisiklette 1.195 lira falan. Sonra forumdan 2. el bir Corratec kadro alırsanız bisikletiniz aynı komponentli bir Corratecden 600-700 lira daha ucuza gelir, hemde aynı biisklet. Forumda bazen öyle temiz 3.el Corratec kadrolar oluyorki inanılmaz.
Kardeşime Salcano NG255 Sd aldık, bir süre bekledik ve forumda 2. el Corratec kadro satıldığını görür görmez aldık. Halen fiyat çok çok uyguna geldi.

eskişehirden yazıyorum. İTu amcerası ve asker (izmir) macerası dönüşü 1 yıl aradan sonra ,eskişehrimin de düzlüğü ve ikiteker aşkım gereği, siteyi okumaya başladım ve muteakiben NG 255 SRD modeli ile de ilgilendiğim için ilk msjlarımı yazıyorum.( ancak yeni konu açamıyor ancak konu açamadığımdan ilgili konuya yazmak durumun kalıyor ve kişilere PM gönderemiyormuyum bilginiz varmı acaba?)

3-4 sorum var hem cengiz bey kullanıcı olarak siz, hemde elinde olan kullananlarda deneyim ve bilgilerine ithafen soruyorum;

1) salcano NG 255SRD modeli, eskişehirde yok, ANKARA ve İSTANBUL da varmıdır varsa eyr gösterebielcek varmı günü birlik ank'a ve işlerim içinde zaten gideceğim istanbulda yer gösterirseniz gidip fiziksel oalrakda bakabilir ve nakit alabilirm.
2) nakitte sitede 900e bile alanlar olmuş. acaba nerden nasıl alınmış bilgisi olan varmı? 1080 gibi bir nakit fiayt bu bisiklet için çokmu?
3) özelliklerde sram X7 full set diyor. bu ayna kol- değiştiriciler ve göbeklr ile vites kolları ve disk firen olmasaydı fren setini içermesi gerekirdi ,ancak daha orta attırıcıda SRAM X5 değiştirci kullanmış, bi abimizde arka değiştirici için(2009) x9 takılı geldi yazmıştı-eskişehirden muhsin abi.
- hocam bu bisiklet full set değilmi yada enreleri X7 göbekler salcanomu? bu nasıl fullset ? paylaşırsanız sevinriim? sonuçta gelen üründe full set yok diye geri göndermeyeyim?
4) 173 boy 85 kiloyum. bu durumda bin tl civarı benim araştırp bilemediğim gene 12-13kg(max) civarı önerebileceğiniz net bir model varmı acaba?
5) salcano bayisi eskişehir- gerçekten tam bir tekel ve kurnaz. aynen kelimesi kelimesine -"4 ayda bi 30 tl vercen yoksa bana hiç gelmicen, yoksa garantin olmaz, - ya abi zaten önümüz kış bende az çok anlarım etmiz kullnadıı kağıda damga vurman için neden 30tl vereyim - burası nasıl geçincek ben nasıl yaşicam. verecen kural bu" dieyrek niytinide belli etmiştir. bu garanti hususu ve 30-40 tl mecburi bir ücret yasalmı ? her yerde varmı acaba..

kısa kısa da olsa ilgi -alakası ve bilgisi olan herkesin bişiler yazmasını ve bi cümlede olsa yardımcı olmasını bekliyroum.. zamn ayırıp yazan arkadaşalra çokteşekkürler faydalı bilgileri için.

buraya yazdım kusura bakmayın konu açamadığım ve salcanocular burada acil belki bilen bigi veren olur diye düşündüğümden..

salcano NG 255 srd için..

Geri