Salcano NG 255 SRD SRAM X7 X5 ?

Kayıt
29 Haziran 2011
Mesaj
27
Tepki
12
Şehir
Kocaeli
Umarım sorulmuş birşeyi tekrar sormuyorumdur.

Dün akşam tam kapanış saatine yetişerek bir NG 255 SRD aldım.
Hala arabada duruyor. Binme fırsatım olmadı ancak bugün web'de bakınırken birşey dikkatimi çekti.

Salcano'nun Türkiye sitesinde NG 255 SRD için :

VİTES : SRAM X7 FULL SET 27 VİTES
KADRO : TRIPLE BUTTED 6061 ALÜMİNYUM KADRO

derken benim bisikletimde ön vites attırıcı SRAM X5, arkadaki ise SRAM X7.

Niye böyle diye google'da aratınca (Salcano NG 255 SRD SRAM X5 ön) daha çok bisiklet dışında şeyler satan firmaların sayfalarındaki ilanlar geliyor ve gerçekten orada X5 yazıyor. Ayrıca kado için de double butted diyor.

Aklıma takılan şey acaba eski model bir bisiklet mi aldım?
Aldığım kadro triple değil de duble butted mıdır?
 
Scudo

koray_can

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2011
Mesaj
633
Tepki
212
Şehir
kocaeli
sramda x7 on attırıcı varmı bılmıyorum ama benımkıde x4 olarak gecıyor vıtes kolları arka aktarıcı x4 on attırıcı shımano tourney.her set komple degıl sanırım.dıger uyumlu parcalarından takıyorlar aynı markanın.neyse tek sorunun o olsun.yeterkı bende jant problemı var bır turlu duzelmıyor yalpa sorunu.4x8 ozel orum.boslukta kaldıgından akord olmuyor.servıs servıs dolasıyorum sımdı bır servıse daha yonlendırdıler.bakalım orayada gıdıcem.olmadı artık bısıkletı ıyademı ederım naparım bılmıyorum.ıyı gunlerde kullanman dılegıyle senın bısıkletın daha ust model oldugu ıcın pek sorun yasıcagını sanmıyorum ama sen yınede ıcınde kalmasın dıye bır arastır.
 
Kayıt
29 Haziran 2011
Mesaj
27
Tepki
12
Şehir
Kocaeli
şimdi arabaya inip baktım. kadroda triple butted yazıyormuş. akşam telaştan çok incelememiştim. derince'de bisikletle uğraşan başkaları da var mı etrafınızda?
 
Kayıt
24 Temmuz 2010
Mesaj
81
Tepki
6
Şehir
eskişehir
Bisiklet
Salcano
yukarıdaki soruyla aynı ?? + bikaç sorum daha var

eskişehirden yazıyorum. ist'da ünv. ve izmirde asker macerası dönüşü 1 yıl aradan sonra ,eskişehrimin de düzlüğü ve ikiteker aşkım gereği, hem araştırmaya hemde siteyi okumaya başladım ve muteakiben NG 255 SRD modeli ile de ilgilendiğim için bu ilk msjlarımı yazıyorum.( ancak yeni konu açamıyor ancak konu açamadığımdan ilgili konuya yazmak durumun kalıyor ve kişilere PM gönderemiyormuyum bilginiz varmı acaba?)

3-4 sorum var hem cengiz bey kullanıcı olarak siz, hemde elinde olan kullananlarda deneyim ve bilgilerine ithafen soruyorum;

1) salcano NG 255SRD modeli, eskişehirde yok, ANKARA ve İSTANBUL da varmıdır varsa eyr gösterebielcek varmı günü birlik ank'a ve işlerim içinde zaten gideceğim istanbulda yer gösterirseniz gidip fiziksel oalrakda bakabilir ve nakit alabilirm.
2) nakitte sitede 900e bile alanlar olmuş. acaba nerden nasıl alınmış bilgisi olan varmı? 1080 gibi bir nakit fiayt bu bisiklet için çokmu?
3) özelliklerde sram X7 full set diyor. bu ayna kol- değiştiriciler ve göbeklr ile vites kolları ve disk firen olmasaydı fren setini içermesi gerekirdi ,ancak daha orta attırıcıda SRAM X5 değiştirci kullanmış, bi abimizde arka değiştirici için(2009) x9 takılı geldi yazmıştı-eskişehirden muhsin abi.
- hocam bu bisiklet full set değilmi yada enreleri X7 göbekler salcanomu? bu nasıl fullset ? paylaşırsanız sevinriim? sonuçta gelen üründe full set yok diye geri göndermeyeyim?
4) 173 boy 85 kiloyum. bu durumda bin tl civarı benim araştırp bilemediğim gene 12-13kg(max) civarı önerebileceğiniz net bir model varmı acaba?
5) salcano bayisi eskişehir- gerçekten tam bir tekel ve kurnaz. aynen kelimesi kelimesine -"4 ayda bi 30 tl vercen yoksa bana hiç gelmicen, yoksa garantin olmaz, - ya abi zaten önümüz kış bende az çok anlarım etmiz kullnadıı kağıda damga vurman için neden 30tl vereyim - burası nasıl geçincek ben nasıl yaşicam. verecen kural bu" dieyrek niytinide belli etmiştir. bu garanti hususu ve 30-40 tl mecburi bir ücret yasalmı ? her yerde varmı acaba..

kısa kısa da olsa ilgi -alakası ve bilgisi olan herkesin bişiler yazmasını ve bi cümlede olsa yardımcı olmasını bekliyroum.. zamn ayırıp yazan arkadaşalra çokteşekkürler faydalı bilgileri için.
 
Kayıt
24 Temmuz 2010
Mesaj
81
Tepki
6
Şehir
eskişehir
Bisiklet
Salcano
aklıma bikaç şeytakıldı.

sramı - shimanoya oranla hızlı gçiş ve yük alıtnda kararlı tutudman dolayı övüyorlar. 255SRD modeli üzeridne gelen avid 5 disk frenleri ise 500 lrialık çok iyi fen sistemi diye söylüyrolar. nerdeyse SRD ile ilgil tüm forumu karıştırdım. ancak sizin bu hava/ayar sorunu tüm disk frenelrde -hidrolik- olmuyormu. ayrıca yedek prça ediğiniz -çarpma kırılmaz olmzsa benim gibi sık fren kullanan biri için sadece disk pabuçlarının değişimi olmaycakmı. kimi oraganik kimi daha metalik kullanıyor illaki bulunmazmı? (eskişehir)

SD modeli 200tl daha pahalı. 400gr daha ağır.

bu konuda herkesin görüş ve tavsiyesi aydınlatıcı olackatır ?

( buarada heryedermi bu garanti onayı 3-4 ayda bir 30 tl pra vermeyi gerekiriyor 2 yılda 200tlye yakın bi ara yapar bu)
 

niyazi keşo

Daimi Üye
Kayıt
17 Eylül 2010
Mesaj
397
Tepki
143
Şehir
KAYSERİ
fiyatı artıp ağırlığının da artması kafanızı karıştırmasın önemli olan kullanan ekipmanların kalitesi :)