Scudo Sports

Salcano mu hatalı yoksa Shimano mu?

Tuurok

Aktif Üye
Tepki
84
İsim
Teo
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar geçenlerde salcano yetkili servisinin ön frenime DOT yağı koyması yüzünden yaşadıklarımı anlatmıştım. Bu kez arka frenlere yağ takviyesi yapmak için kapağı açtığımda içinde sarı yeşilimsi bir yağın olduğunu fark ettim. Ben bu bisikleti sıfır aldım. Ve şu ana kadar da arka frenlere bakım yaptırmadım. Sizce Shimano kendisi mi bu yağı koydu yoksa Salcano mu?

Scudo
birincisi yağ dediğiniz şey fren hidroliğidir ve yağlamayla hiççbir alakası yoktur.
ingizlice de fluid diye geçer . akışkan anlamına gelir.
liquid sıvılar için kullanılırken fluid gazlar için de kullanılabilmektedir.

ne işe yarıyor derseniz, su gibi kaynayıp buhar olmadan güç iletimi sağlıyor.
frenler ısındığında fren hidroliği yerine su koyarsanız kaynayıp freniniz şişer veya patlar.

çok kıymet vermemeniz ve kafaya bu kadar takmamanız lazım.4-5 liradan başlar fiyatları.

dot 3 160 derece gibi kaynar dot 4 165 dot 5 170 derece gibi.

bisiklette bu sıcaklıkları görmeniz zor.

dert edilecek kadar önemli bir şey değil benim gözümde.

dünya malı boş ver.

• Beğen
Tepkiler: Lenny07
Tabii ki salcanonun yaptigi dogrudur. Hem shimano da kimdir ki? Salcano firmasi 12-28 arka rubleli bisikletime gs arka aktarici koymus kalitede bir firma. Hani ilerde 30-32'li rubleye falan gecerim diye. Cok akillica ve ileri goruslu bir hamle.

• Beğen
Tepkiler: fatihy ve Zen.eren
Tecrübesizlikten kaynaklanıyor bisiklet kullanıyorsak tamirini kendimiz yapmalıyız öğrenip.
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp :)

@Tuurok
Shimano frenler ile mineral yağ kullanılması gerektiğini biliyorum. Benim anlamadığım sarı yeşilimsi yağda ne kusur olduğu.

• Beğen
Tepkiler: NEJdet Yılmaz
@Murat B.
Sarı yeşilimsi yağ DOT tipi yağ oluyor. Yani motosikletlerde kullanılan yağdan. SIFIR FRENİN içinde mineral yağ olması lazımken DOT yağı çıkıyor. İşte cevap aradığım şey bu.

@Tuurok

Öncelikle; DOT sıvısı yağ değildir, glikol (otomobillerde antifriz olarak kullanılan madde) bazlıdır. Frenin içine konulmuş olan şey yağ ise yanlış bir ürün olabilir ama kesinlikle DOT sıvısı değildir.

Glikol de mineral yağı da aslında renksizdir, üretici içine hangi renk boya koydu ise o renkten olurlar. Dolayısıyla rengine bakarak mineral yağı mı yoksa DOT sıvısı mı anlamak pek mümkün değildir. Her ikisinin de sarı, mavi veya kırmızı olanı var.

@Murat B. Sorun nasıl isimlendirildiği değil. DOT Hidrolik fren sıvısı olarak internetten bakarsanız anlarsınız demek istediğimi. Ayrıca başıma gelen olaylardan edindiğim tecrübelerle DOT 3 sıvısının yeşil, DOT 4 sıvısının sarı renkli olduğunu ve labaratuvar ortamında sentetik olarak üretildiğini öğrendim. Mineral yağ ise petrolden üretilen kırmızı ve mavi renkli sıvıdır.

Niye yeni konu açtınız ki ?

@mfurkan Sizce sıfır bisiklette DOT yağı olması normal bir durum mu?

@Tuurok Anormal bir durum ama konu Salcano olunca gayet normal. Zaten ilk konuyu okumuştum. Bu konuyu açmanın bir anlamı yoktu sadece.

• Beğen
Tepkiler: Tuurok
Geri