Scudo Sports

Salcano markasını neden herkes kötülüyor?

DURUN! tamda salcano satacaktım. oldu mu şimdi yaptığınız ikinci eli düşüyor :( :D şaka bi yana salcano 100 modelde 10 kaliteli bisiklet üretirse, kullanıcılar arasında da %90 kötü algı oluşturması gayet normal..

Scudo
@Uptown Cyclist kesinlikle size demedim. Baştan beri yazılanları okuyunca öyle geldi içimden.
İlginç fikirler var ortalıkta. Elbetteki bir şey kötü ise, hatalı ise kötü denecek. Ona bir lafım yok. Ama dizayn gibi subjektif bir şey bile genel bir beğenisizlik olarak sunuluyor mesela. Servet düşmanlığı gibi bir düşüncemde yoktur. İnsan kazanır ne istiyorsa onu alır, kullanır. Daha ööönce bir kaç başlıkta da yazmıştım. Biraz kendimizi kandırıyormuşuz gibi geliyor. Efendim sele ağır, gidon ağır, jant ağır. Daha önce yazdığım gibi sanki saliselerin söz konusu olduğu bir yarışa katılıyor herkes. Kilon kaç? 80, Kilon kaç? 90. Ama bisikletim 1 kilo hafif. İyi ne diyeyim.

Bence farklı bir isim türetip, Almanya'da üretimini yapsınlar, üzerine Made in Germany yazsınlar daha çok satarlar.

@Antecurs Ben yanlış anlamışım.Çok çok özür dilerim gerçekten :(

Arkadaşlar burada Salcano'dan aldıkları ürünlerde yaşadıkları sıkıntının genellikle ilgi, servis ve düzenle alakalı olduğunu belirtmişler, biz TÜRKÜZ; eğer beklediğimiz sevgiyi, saygıyı, özeni alamazsak o marka bizim gözümüzde biter. Türkiye'de bisikletten hiçbir şey anlamayan adamlar bisikletçilik yaptığı için, ki bunlar hep Salcano satarlar, böyle şeyleri normal görüyorum. Adama bu kaç kadro diyorsun, ben anlamam kadrosundan elimde bu var diyor.

@Taner James Beko'nun ürünleri gayet güzel ve sağlam ama aynı şeyi Arçelik ve Vestel için söyleyemem.

Ng650den bahsetmisler de diger bir bisikletim Ng650. Alirken dusuk beklentilerle aldim ve bekledigimden cok daha fazla tatmin oldum. Genis tekerli yanilmiyorsam 2.10 olmasından dolayi konforlu bisiklet. 50km yapmistim gecenlerde iyi geldi. Yol ile en belirgin farki bana göre teker cevirmedin mi yol bi sure daha gidiyor ama bu cevirmedin mi yok iih gitmiyor pek. Ama f/p urunu. Selesi de rahat. Bu rakamlarda guzel alet.

@taner07
Peki ben size Beko ile Arçeliğin aynı holdingin markası olduğunu (Koç) ve birebir aynı fabrikada üretilip farklı marka basıldığını söylesem.

@Taner James
Beko için kötü diyeni duymadım ya da arçelik ama vestel, regal ve ariston kötü mesela. Konuyu gene bisiklete çevirecek olursak, bisan da kötülenen bir marka değil, sen ar-ge sini yapar, ürünü kendin tasarlar test eder, bu testleri de halka sunarsan kimse kalkıp kötü diyemez, salcano reklama harcadığı parayı bu gibi işlere harcasaydı tüketicinin tavrı da ister istemez değişirdi, neden bisan değil de salcano ? Sadece Türk endüstrisi düşmanı olduğumuz için mi, üreticinin hiç mi payı yok bu algıda, belki yıllar sonra tecrübeleri artacak ve işçilik kalitesi artacak, ama bu kafada devam ederlerse her zaman teknolojinin takipçileri olacaklar, üretilen teknoloji ya da tasarımı kopyalayarak maliyeti düşürecekler, bu gibi kurnaz hareketler genelde tüketicide güven uyandırmıyor, yoksa kimse türkiye üretmesin istemiyor, ama insanların bu algısını kırmak istiyorsanız kurnaz esnaf ve kar odaklı bakmak yerine, kalite ve gelişim odaklı üretime geçmelisiniz

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Antecurs Merak etmeyin beyfendi biliyorum zaten :) Ben yıllardır kullandığım ürünler doğrultusunda bunu yazdım, Beko'dan aldığı klima, televizyon, çamaşır makinesi, buz dolabı, dondurucu hiçbirinde en ufak sıkıntı yaşamadım Allah'a şükür ama Arçelik'ten aldığım bulaşık makinesi ve buz dolabı beni hayattan soğuttu. Ayrıca etrafımdaki insanlar da defalarca aynı sıkıntıları yaşadılar, buraya laf olsun torba dolsun diye yazmıyor kimse...

@taner07 peki Taner bey. Ben sadece aynı fabrika ürünü olduğuna değinmek istemiştim. Kim nasıl ve neyle mutluysa.

• Beğen
Tepkiler: taner07
salcano kapadokya etkinliği düzenleyip amatörlerden 200TL talep ediyordu. Bu gelirleri reklama değil de argeye harcayacaksa forum olarak gidip destek verelim ki forumda salcano kadro diye aradığımızda çatlak kadro konuları çıkmasın. Yerli malı diye de tabuları da yıkmak gerekiyor. Sedonanın 1000TL dağ bisikletini arazide oldukça zorluyoruz ancak alet hiç sıkıntı çıkarmıyor.

Beko, Arcelik, Altus ayni fabrikada uretilir :)
Makyajlari ve pazarlama mantiklari farklidir. Beko yurtdisi odakli kolay okunur akilda kalici bir marka olarak yerlesmistir. Arcelik ic pazarda serefiyesi yuksek ancak yurtdisinda telaffuzu zor ve turkce karakter iceren bir marka/logoya sahip oldugu icin disa acilmasi problemlidir. Altus'ta motorlar ayni olsada uygun fiyatli izolasyon gosterissiz ve ekonomik kasalar ile ic pazarda gelir duzeyi dusuk hedef kitleye yoneliktir.

Gelelim Salcano ve diger Turk markalara. Hatta yabanci markalara! Baktiginizda segment ve seviyesine gore donanimlar belli zaten. Kadro, gidon, sele borusu gibi aparatlari gectiginizde fren + vites + jant + lastik markalari hep belirli bir cizgi ve seviyede. Salacano da yeri gelince deore sram10 takiyor, canondale ve specialized da!
Sorun kadronun ar-ge, guven ve ureticisinin belirginliginde basliyor. Ayrica Salcano gibi firmalar urun montaj ve satisinda ozensiz davraniyor. Servis agi ve musteri memnuniyetine yonelik calismalar, servis hatalarinin denetimleri neredeyse yok!
Piyasada cok urunu satilinca problem cikma olasiligi artiyor. Bu problemler giderilmeyince de (yine servis kalitesine donduk) sikayetler cig gibi buyuyor ve marka hizla zedeleniyor.

@Sadettin Z. ilk sayfadaki yorumunda cok guzel aciklamis "Özetle, montaj ve bakım konusunda kendinize güveniyorsanız gayet uyguna üst seviye donanıma sahip bisiklet alabileceğiniz, ama işiniz servise düştüğünde Allah kurtarsın denilebilecek markaya Salcano denir"

Yoksa bende Salcanonun F/P olarak belli model ve fiyattan sonra gayet uygun giris ve orta seviye kullanicisina yonelik bisikletler urettigini dusunuyorum. Bisan'inda oyle. Ama bisiklete yeni basladiysaniz ve servisin eline dusecekseniz Allah sabir versin! Bisikletten ve bisikletcilikten bile sogursunuz. Bosa savrulacak paralar ayri :)

NOT:Anli sanli markalarda Turkiye'de servis sorunu yasatiyor, korkunc rakamlarda maliyetler cikarabiliyor. Ancak digerleri kadar yaygin olmadiklari icin ve kullanicilari daha bilincli / tecrubeli olduklari icin cogu sey goze batacak seviyede yansimiyor ve imaji zedeleyecek boyutlarda olmuyor.

Ben Salcano Assos 50 kullanıyorum ve inanılmaz memnunum arkadaşlar. Yani sırf kadro için dünyanın parasını vermem. Benim düşüncem şu; 5000 TL limite kadar olan bisikletlerde Salcano son derece cazip bir marka fakat 5000 TL üzeri bir fiyat gözden çıkarılacak olursa o zaman daha farklı markalara yönelinebilir. Salcano yu kötülemenin çok bir anlamı yok çünkü bir çoğumuz bisikleti amatör olarak kullanıyoruz. Bende bir amatör olarak diyorum bisikletten alacağım performans benim için daha önemli. Deore li Specialized mı slx li Salcano mu? Tercihim Salcano olur.

@caesar

Çok güzel söylemişsin. Forumda elbet profesyoneller vardır ancak bir çok kişi dağda bayırda gezmek için MTB, şehiriçinde gezmek veya arada uzun turlar yapmak için yol bisikleti alıyor. Kaçımız profesyonel yarışlara katılıyor da bisikletten harikalar yaratmasını bekliyoruz ? Ben MTB kullanıcısıyım. Benim için dağda bayırda sorun çıkarmasın engellerde yeterli performansı göstersin yeterli. Bir de yolda düz bir şekilde gitsin bitti gitti al sana bisiklet. Ki benim bisikletim şu an isteklerimi karşılıyor. Bisiklet alırken durumum çok iyi olmadığından daha ucuz olması sebebi ile Salcano aldım. Alırken de herhangi bir beklentim yoktu o yüzden hayal kırıklığı yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: caesar ve Gjankrow
"Fakir miyiz Salcano'ya binelim ya?!" :D

Bu aslında günümüz kapitalist dünyasının, sana satın almayı, daha fazlasını ve daha iyisini istemeyi dikte eden reklam piyasasının bakış açısının tezahürü. Servisleri de ve satıcıları da aynı pencereden baktıkları için, ucuz olduğu için kalitesiz gibi gösterilen bir ürünün, kalitesiz servisleri olmaya devam ediyorlar. Ha keza, bizim bakış açımız da farklı değil. Ucuz olduğu için hepimizin kafasında ürünün kalitesiz olduğuna dair bir algı oluşuyor.

Açıkçası ben, Focus aldım ama alırken Salcano ile arasında baya bir sektim tenis topu gibi. İkinci el aldım, aldığım güzel abim, kendisi kadar güzel bir indirim yaptı, gönlüm Focus'a kaydı. Markaya güvenin yanı sıra üzerindeki donanım da Salcano'ya göre daha iyiydi. Bu Focus'u alırken servisine güvenerek almadım, zira bisiklete binen adamın, kendi işini kendinin görmesi gerektiğini yaşadığım (ya da yediğim kazık mı demeliydim?) bir tecrübeyle öğrendim. İyi kötü, (bazen youtube karşısında saatler harcayarak) işlerimi kendim görüyorum. Salcano ile ilgili tek şikayetin servisiyse, sen alacağın markayı değiştirmeden önce kendini değiştirmelisin.

Hoş, şu an en ateşli Salcano sevicisinin cebine de 10bin lira para koysan, en son bakacağı (ve belki de hiç bakmayacağı) marka Salcano olacaktır. Bu algı hayatın her bölümünde var.

O yüzden, al bisikletini, takılma markasına, sev onu, iyi bak, gerisi yalan, gerisi hikaye..

@okkesmutlu Sonuna kadar katılıyorum. Bende dün bisikletçiye verdim 1 haftadır bisikletçi de. Bütün sorunlarını yaptırıyorum arka aktarıcı zincir vites ayarı vs. Sonra da satacağım. NG 650 kullanacağıma bisikletsiz gezmeyi tercih ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Benim salcano astro bisikletim var, başlangıç bisikleti olarak piyasadaki en iyi fiyat performans ürünlerini şüphesiz Salcano sunuyor. Bu konuda haklarını teslim etmek lazım. Ama gel gelelim bu avantaj bisikleti aldığınız andan itibaren kayboluyor. Neden diye sorarsanız gerçekten çok kötü bir servis ve müşteri ilişkileri anlayışı var. Size başıma gelen birkaç örnek vereyim.

Sirkeci'de bulunan Salcano ana bayiisini hepiniz bilirsiniz, Yurt Bisiklet. Ben bisiklete başlamak için buradan bisiklet almaya gittiğimde yine Astro modellerine bakıyorudum, oradaki görevli elemanla konuştuk ve fiyatta aşağı yukarı anlaştık, sıra geldi bisiklet seçmeye. Benim boyuma uygun olan bisiklet kadrosu 16'' ancak o gün tüm aramalara rağmen bayiide 16'' kadro astro 50 bulamadık. Bunun üzerine satıcı bana 18'' kadro alamamı gerekirse seleyi sonuna kadar indirip öyle kullanmamı tavsiye etti. Tabi ki almadan çıktım oradan. Sadece bu durum bile bu firmanın sadece satış odaklı olduğunu gösteriyor.

İkinci örnek ise kadromun başına gelen bir kaza sonucu oldu. Şu linkten durumu görebilirsiniz.
Salcano kadro yamulması - BisikletForum

Bu kazadan sonra salcano firmasına fotoğraf, kazanın oluşu ve fatura belgeleriyle beraber çok detaylı bir mail attım ve bana olumlu veya olumsuz bir geri dönüş yapamalarını istedim. Ancak yaklaşık olarak 2 ay geçemesine rağmen hala daha bir cevap alamadım. En azından kaza yapmışsın kardeşim bu garantiye girmez demeleri yeterliydi. Salcano servisi ise sıfır kadro fiyatına 350 lira + 50 lira toplama ücreti istedi. Burada birkaç arkadaş Türk firması diye kötülendiğini söylemiş.Bu bisikletlerin ne kadarı Türkiye'de üretiliyor o ayrı bir konu, ancak Sedona ve Kron gibi firmaların salcano kadar kötülendiğini duymadım servis konusunda. Yazı çok uzun oldu ama kısaca toparlamak gerekirse başlangıç bisikleti oalarak Salcano tercih edilebilir ancak kaza yapmamaya veya bisiklete zarar vermemeye özen gösterirseniz.

Ey Salcano! Duy bunlari, oku, titre ve kendine gel :)
Herkes genel olarak malinin alinabilecegini soyluyor!
Ama marka desteginin, firma imaj ve musteri memnuniyeti odakli olmayan sisteminin, servislerinin berbatligindan korkuyor...
Sorunlara geri donusum, sorunlu servislere yaptirim uygulamamandan hoslanmiyor...
Durduk yere gunlerce bisikletsiz kalmak istemiyor ve sacma sapan ucretler odemek istemiyor. Ustune ustluk odedigi paraya ragmen sorunun giderilmemesinden nefret ediyor!
Garanti ve urun satis sonrasi desteginin olmasi gereken standartlarda olmasini istiyor!

Bak o zaman nasil daha karli ve saglam imajli bir Turk firmasi olacaksin :)

Sonucta diger markalarin koydugu donanimlari koyuyorsun. Bu donanimlar baska markalarda sorun olmazken sende sorun oluyorsa montaj, destek ve servisin sorunlu!
Duzeltiver iste! Uzme kimseyi ;)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Boz
salcano'nun sadece bunları duyması yanında fikrini belirten herkese teşekkür etmesi gerekir. son derece samimi ve firma için yararlı geri bildirimler bunlar. kurumsal firmalar tüketiciden bu bilgileri alabilmek için avuç dolusu para döküyorlar. burada anlatılanlara bakıp sıkı bir eylem planı ile 1 yıl içinde güvenilir bir marka olabilirler. yapmaları gereken en öncelikli şey satış sonrasını gözden geçirmek.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Boz
Geri