Scudo Sports

Salcano internet sitesi güncellendi. (2016)

Scudo
@Berke
Aynen dediğiniz gibi oldu 600 liraya ikinci el CS aldım. Şimdi xrs 030 var sıfır aldım. Bana çok şey öğretti salcano. Ben çok seviyorum. Tek problem kadro +Furş takımı. Daha geçen gün 950$ scott r1 kadro vardı ikinci el. Kadro 850 g felan. Çok param olsa giant Canyon felan alacağıma gider kadro alırım. Kendi ürettiği parçalar kalitesiz gevşek gidon boğazı olur mu hiç? Yol bisikletinde xrs 030 ritchey var. Dağda slx seviyesinde ritchey var. Şehirde hiç ritchey yok. Kısacası salcano yol bisikletini ucuza yapıyorlar ben hiç şikayetçi değilim. Garantiyi umursamadan aldım kadro kulağı kırılmadığı sürece gitmeyi düşünmüyorum. I love salcano.

Salcano Türkiye'nin gururudur.
Salcano Türkiye'nin en büyük bisiklet firmasıdır.
Ne kadar çok üretirsen o oranda arıza çıkması kesindir.
Bazılarımız salcanoya giydirmeyi ne çok seviyor bilip,bilmeden.
Salcano olmazsa o üst sınıf kompanetli ürünleri bizler rüyalarımızda bile göremezdik yada en az %50 fiyatla alırdık.
Servisler için tek diyeceğim biz böyleyiz. Salcano servisleri kötü de Sedona çok mu iyi???

İyiki varsın Salcano.Neredeyse tüm org. Salkano kesin var ya diğeri nerde?

Bir örnek: Aynı özelliklerde muhadillerine bakın ne fiyat isteyecekler )
  • KADRO
  • 28" Full Karbon Kadro
  • MAŞA
  • Karbon maşa
  • ARKA VİTES
  • Shimano Alfine Di2 Göbekten Elektronik 11 Vites
  • KADRO ÖLÇÜLERİ
  • 18" - 20"
  • ORTA GÖBEK
  • Aynakol ile birlikte
  • AYNA VE KOL
  • Shimano Alfine FC-S501 42T krank takımı
  • FREN TAKIMI
  • Shimano Deore T615 hidrolik disk fren sistemi
  • VİTES KOLU
  • Shimano ALFINE Di2
  • BOĞAZ
  • Zoom TDS-D507 FOV alüminyum boğaz
  • SELE BORUSU
  • Zoom C239 alüminyum sele borusu
  • FURÇ TAKIMI
  • Chin Haur CH-6502TBW
  • TEKER SETİ
  • Continental GrandPrix S4000
  • JANT SETİ
  • Salcano Wind Jant Seti

@Asusmune
bubda da ne istediklerini yazmamislr ki :)

@Berke

Aslında salcano'nun zamanında argeus olarak DH ve FR olarak iki farklı modeli vardı. Onlar da 1 sene kadar listede kaldı ve rafa kalktı. DH nin de Türkiye'de yavaş yavaş geliştiği düşünüldüğünde bu modelleri tekrar güncel listeye almak onlar adına da iyi olurdu ama Salcano'daki düşünce yapısı çok farklı ki cyclcross ları TT leri listeden çıkarmışlar.

Türkiye'ye ilk renkli televizyon alt yapısını zamanın Başbakanı Turgut ÖZAL getirmişti. o yıllar şimdi aklıma geldi,evinde yemek için ekmeği olmayanlar bile çadırda yaşayanlara kadar "renklendi":) o yıllarda Almanların bir kısmı hala siyah-beyaz izliyordu. yani diyeceğim şudur ki millet istemiyorsa üreticiler ne yapsın.

Hatta şu an bile elinde telefonla konuşanları bir izle o 100gr gelen alet 4.000 tl yaparmı ama yapıyor:) millet istiyor ve hatta sıraya bile giriyor. :)

Hiçbir fırın satamayacağı ekmeği pişirmez, bayatlar, çöpe gider.

@Berke

ben sunu anlamıyorum her bısıklet aslında toplamadır.kadro haricinde diger parcalarda farklı markaları gormuyormuyuz.,
ornek verırsek vıtes shımano sram,fren avid tektro vs. Jant mavic dtswiss lastıkler mıchelın schwalbe gıdon ve parcalar ritchey fsa ve dıger parcalar vs.vs
hal boyle ıken salcano kalıtesız derken veya onu elestırırken neye gore elestırıyoruz.bence adamlar fıyat/performans acısından gayet iyiler servis sıkıntısı anamerkezden degıl bayılerın para kazanma hırslarından dolayı yasanan sıkıntılar.

@Berke beni anlatmışsınız sanırım.Salcano Hector kullanıyorum.Dünyanın en iyi bisikleti değil bu belki.Ama öğrenciyim ve elimdeki son para ile aldım.Üstelik aldığım yer hiç tanımamasına rağmen ufak da olsa bir indirim de yaptı.Allah razı olsun onlardan.Ben de isterim daha iyisini kullanmayı ama bütçem buna yetiyor.Çok şükür.Bence insanların bilgisini kullandığı bisikletlerle sorgulamayın.Belki maddi gücü Salcano'ya yetiyor.Belki Salcano'yu seviyor.Herkesin bisikleti kendine güzel.

@Sercan Sözer
Sizin gibi uygun fiyatlardan dolayı Salcano'yu tercih edenler de var sizlere sözüm yok zaten kimseyi bisikletine göre sınıflandırmam asla.
Bilgi konusunda anlatmak istediğim esas olay, ben bugüne kadar 5000 liranın üzerindeki Salcano yol bisikletlerinden kullanan pek görmedim. Yani 5000 lira üzerinde bütçesi olan ve bilgisi olan kişi Salcano tercih etmez demek istiyorum...

@Berke O kişinin tercihi tabikide.Ama Salcano düşük fiyattaki ürünleriyle başarılı aslında.Millet market bisikleti diye tabir edilen bisikletlerden alacağına en azından markalı bisiklet alabiliyor.

Meraklıların salcano sevmeme sebebi sadece estetikten uzak olması değil, kendilerini marka ile bağdaştıramamaları. Çok basit bir örnek bir bisiklet fuarı düzenleniyor, salcano 10bin tl'lik dağ bisikletleri ile asıl showunu yapıyor. Tek tam anlamıyla kanalize oldukları konu hardtail dağ bisikletleri o kadar. Kurumsal anlamda işçilikten, duruştan yoksunlar, düz esnaf kafası ile iş yapıyorlar. Bisikletçi adam da bu mantalite ile üretilmiş bir markanın bisikletini de sevmiyor, markanın kendisini de sevmiyor, kendisi işe bu kadar detaycı bakarken, koca bisiklet üreticisinin böyle dümdüz bakması rahatsız ediyor. Üstüne birde bolca ürettiği ve asıl kârı ettiği market bisikletleri, o yüzden donanımı çok daha düşük de olsa, yaklaşımı ve profesyonelliği ile kendisini temsil edebilecek markaları seviyor veya onlara yöneliyor.

Yurtdışında da Schwinn biraz böyledir mesela, pek sevilmez. Market bisikleti işine girmiş çoğu üretici sevilmez. Hatta 2008'de Pacific cycle (Amerikadaki devasa market bisikleti üreticisi, walmartların searsların falan hakimidir) cannondale'i aldığından beri markaya çok burun kıvıran oldu, eski fanatiklerinin de çoğunu kaybetti. Ben amatör, kendi halinde dolanan fitness amaçlı kullanım yapan biri olduğum için pek önem vermem ama dünya çapında çoğu tutkun için marka algılanışı ve karizması çok önemli.

Tek başına bisikletin iyi kötü olması başka şey, Salcano'nun çok iyi bisikletleri de var, markanın sevilip sevilmeme konusu başka, bisikletin F/p dengesi gibi konular başka. Fiyatı uygun diye, donanımı iyi diye salcano tercihi yapmış adama kimse bişey diyemez.

Bence Salcano belirli bir fiyata kadar süper iş çıkarıyor. Mesela 2000tl civarı xrs030 var benim almayı düşündüğüm onun en yakın rakibi daha pahali bir bisiklet olan Carraro cr race 052 , xrs030 jant - gidon boğazı gibi yerlerde kaliteli parçalar kullanmış. Bundan dolayı 2000tl civaru bütcemle xrs030 alıcam çünkü o civara bulduğum en iyi bisiklet o. Ha eğer 5000+ bütcem olsaydı ne Salcanoya bakardım ne Carraroya gider Trek - Scott - Cannondale - Canyon vs. markalara bakardım. Bence salcano f/p ürünü ben beğendim. Görünüşü kötü ama o kadarda değil. Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
siteye girilmiyor çalışma varmış

WEB SİTEMİZDE ONARIM VE HIZLANDIRMA ÇALIŞMALARI YAPILMAKTADIR (Çok yakında Tekrar Yayındayız)

Salcano xrs 30 modelini üretmemiş olsa belki şimdiye kadar kesin batardı. O nasıl bir bisikletse herkeste var ve fiyatına göre gerçekten kaliteli. İnsanların salcanodan beklediği de bu zaten. Düzgün donanımla uygun fiyatlandırma ile satış yapmaları. Bir de satış sonrası destekleri iyi olsa çok daha iyi yerlere gelecek bir marka. Yorumlarda belirtildiği gibi salcanonun bakkalcı mantığından kurtulup kurumsal bir niteliğe dönüşmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde gurur duyacağımız bir markaya dönüşmesi mümkün.

• Beğen
Tepkiler: AliMurat
2011 Salcono'nun En iyi yıldır hala yazıyorum ondan beridir bir değişiklik geldiyse sadece bisiklettedeki parçalardır başka hiç bir şey değil ve salcano hariç bazı yerel firmalarda aynı olmaya başladı doğrusu bu kadar destekci bir forum dolusundan fazla destekçi olmasına rağmen ne yazıkki yerel üreticelirimiz sadece cebini düşünüyor başka bir şey değil

@Bektaş Duran 2011 -2013 . Zirveleri oynamıştı bu sezonlar. Hatırlıyorum. 2012 de slx set, xcr rl maşa, sram 306 göbek, hydformed kadro model bir bisikleti 1499 a almıştım.

DT SWISS jantlar vardı suntour yerine rockshox vardı bu kalite nedir şimdiki kalite nedir karşılaştırılamaz.

salcano'nun üst düzey bisikletleride bence fiyatına göre iyi, bizim tanıdık bi abi almıştı xrs001 dura ace yarış bisikletini. bir kerede tık diye saydı 11bin lirayı, herkes o para verilirmi vs diye çok yorum yapmıştı fakat;

aynı bisikleti toplamaya kalksan kadro hariç tüm kompanentler nerdeyse aynı fitattı.
dura-ace di2 grup set 5000 tl
zipp 404 jant takımı 4000-4500 tl
kompanentler gidon, bogaz, sele, sele borusu falan en üst düzey ekipman.

bunları topladığınızda ise kadro size nerdeyse bedavaya geliyor. bu kadro pro turlarda kullanılmış mükemmel bir kadrodur,

tüm üreticiler ar-ge yi kendileri yapar taiwan çin gibi ülkelerde kadro ürettirirler, salcano ar-ge konusunda ne durumdadır yorum yapamam fakat sattıkları bisikletler fiyat performans olarak tüm modellerde üst sıradadır.

ben salcanoya 12-13 bin lira verirmiyim? veririm ama satmayı düşünerek verirsen büyük zarar olur, sonuçta verdiğin paranın %80i grupsete jant setine ve kompanente gidiyor.

ayrıca salcanonun üst düzey kadrosunu kullanmadan yorum yapmayın derim, kadronun üstündeki yazıyo giant specialized gibi yazılarla değiştirsek hiçbirimiz anlamayız kadro menşeini

Çok uzun zaman olmadı ama cooler master elite kasa içine ofis işlerini çok rahat yapabilir pc kurmuştum 490 tl
Şimdi en giriş vesiyesi ürünleri bir fiyatlandıralım bakalım ne çıkacak :)
Enflasyon artmıyor gibi görünsede fiyatlar çığ gibi büyüyor:)

Geri