Scudo Sports

Salcano internet sitesi güncellendi. (2016)

Scudo
5 çeşit katlanır bisiklet var. internet üzerinden bir bisikletçiye sordum. 24 inch katlanır marina için 1470 liste fiyatı söylediler. Elektrikli katlanır bisiklet de gelmiş. Fiyatlar sitede belli değil.

Fiyatları girilmemiş henüz birkaç model inceledim renkleri değişmiş ve eski halleri daha güzeldi. :)

Site güncellendi mi gerçekten? Ben yeni bisiklet göremedim de.
Ana sayfada yazan 2015 yazısını 2016 olarak değiştirmişler galiba.

Renk farklılığından çok model farklılığına bakıyorum. Mesela amortisörlü maşalı city wing serisi yanına düz-sabit maşalı city wind serisi gelmiş. 7 farklı seçenekte. Karbon kadro ve maşa seçenekleri mevcut. City wind 20 göbekten 11 vites shimano alfine ve karbon maşa en çok dikkatimi çeken model.

xrs 030 ve xrs 060 ın disc versiyonunu gördüm farklı olarak geçen seneye göre. Diğer modellerde renk değişikliğine gidilmiş sadece

Karbon kadro di2'li şehir bisikleti güzel görünüyor.

fiyasko! Türkiye de bisiklet sektörü halkın artan ilgisine rağmen gerilemeye devam ediyor,ülkenin tek profesyonel bisiklet takımı maliyetler bahane edilerek kepenk indiriyor, yerli piyasanın oyuncuları kadro renklerini bile değiştirme gereği duymadan aynı malları piyasaya yeniden sürüyor, zaten pek bir beklentin yoktu fakat bu nedir be, bu adamların bisiklete ilgisi bir işitme engellinin müziğe ilgisinden daha fazlası değil, bu kadro renklerinde neden ısrar ediliyor, nedir bu siyah -beyaz dayatması, tabi sebebini biliyorum çünkü bu renkelerin maliyeti daha düşük.
Ha bu arada salkano cephesinde hiç mi olumlu bir şey yok? Var mesela şehir bisikleti kategorisinde alfine açılımı gerçekten harika fakat neden bu kadroların zincir gergisine ihtiyaç duymayan modellerini tercih etmediniz, çünkü görsel olarak o parça alfine vites sisteminin en önemli özelliği olan sadeliği bozuyor, tek viteslerde siyah-beyaz dayatmasından vazgeçilip turuncu ,turkuaz, sarı gibi canlı parlak renkler tercih edilebilirdi, neden birkaç sene evvel piyasaya sürdüğünüz saykılkros modelini rafa kaldırdınız, eğer bisiklet camiasını yakından takip etseydiniz milletin harıl harıl saykılkros aradığını bilir ve kataloğunuzda bir mekanik disk bir hidrolik bir de cantilever frenli 3 model bulundururdunuz.

Salcano daima tercihlerimde son sıralarda gelecek bir markadır. Sağlamlığı ve satış sonrası hizmetleri konusunda şüpheli buluyorum. Yanılıyor da olabilirim ama biraz durumunu Tofaş'ın kuş serilerine benzetiyorum, satışları fazla ama kalite vasatın altında.

Tasarımın T si yok..Her sene aynı klasik tasarımlar.Kadroda koca bi salcano yazısı tamamdır.Salcanonun tercih sebebi bana göre piyasa değerinin altında fiyatlarla satış yapmasıdır.Yoksa böyle gelisigüzel hazırlanmış kadro dizaynına kimse para vermez.Kaldı ki salcano alanın ilk işi kadrosunu değiştirmeye çalışmak oluyor.
İlk bisikletim 2011 Astro modeliydi.Bi albenisi vardı o zamanlar.Üstüne katmak yerine geriye gidiyor salcano..

(link)

2011 deki kadrosu bence şimdikilerden çok daha iyiydi.

Arkadaş ne TT var ne cyclocross var ne DH var.Bu marka nasıl ayakta hala anlamış değilim.Şansa bala bisiklet yapıp satıyorlar.Adamlar bisiklet türlerini bilmiyorlar daha.Abd'li birisi ben yerli marka seviyorum desin ve Specialized, Trek kullansın onunla gurur duysun biz de yerli marka diye Salcanoyu hatırlayınca sövelim.Sövüyorsak bizim suçumuz mu? Bu adamlar bunu hak etmiyorlar mı? Milletle dalga geçer gibi bisiklet satıyorlar.Hayvan gibi iş yapıyolar ya :acpsnr:

@Uptown Cyclist
Adamlar bisikletten anlamıyor ki TT, cylocross veya DH yapmak onların neyine? Ayakta kalmalarının sebebi de oldukça basit. Hedef kitle 5-15 yaş arası çocuklar ve bisiklete yeni başlamış, pek bilgisi olmayan kişiler. 5-15 arası çocuklara NG650'yi, yeni başlayana da City Sport'u kitliyorlar ve ayakta kalıyorlar. :) Salcano bisiklet bilgisi olana hitap eden bir marka değil yani. :)

@Berke Doğru söze ne denir ki.Görmediç hiç 5.000 bütçesi olup da Salcano alan :uzgnm:

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Berke Salkanoculardan tepki gelecek mi bakalım.:)

@Berke ahanda beni anlatmış city sport u olan ve bisiklet işinden pek anlamayan biri olarak doğru tespit.Fakat itirazım da var.Şimdi bana kredi kartsız taksitle senetli vs.bisiklet satan yer varsa hemen gidip trek-merida-giant-canyon vs marka kaliteli bisikleti alayım bunu yapan yaptıran da sadece salcano olunca mecbur kalıyor insan.Şimdi yol bisikletine geçmek istiyorum bir sürü alternatif var doğru ve birazda bu city sport ile birlikte bisiklet bilgim de arttı ama dediğim şekilde kredi kartsız taksitle alabileceğim tek marka salcano mecburen de bu markaya kalıyorum tek seçenek.kredi kartım var fakat limiti düşük turuyorum bilerek.onu da ev ihtiyaçlarına kullanıyorum bu yüzden alabileceğim tek seçenek salcano kalıyor.şimdi para biriktir vs de diyebilirsiniz.Haklısınız da ama o iş de zor oluyor evli 2 çocuklu olunca da o para birikmiyor ne yazikki :) maaş da o kadar
hallice değil.Ee ne yapalım binmeyelim o zaman bisiklete demiyorum salcanoyu liste fiyatina taksitle alabiliyorum.Yoksa elimde olsa bende canyon almayı giant,focus,merida vs. almayı biliyorum yani.ne yapalım bize anca bu.Zaten kaliteli bisikletlerin satış mağazalarının yerlerine bakınca durum daha güzel ortaya çıkıyor..

Geri