Scudo Sports

Salcano Insomnia 273 Sram düşünüyorum. Görüşleriniz ?

Tepki
5
Bisiklet
Salcano
Salcano Insomnia 273 Sram almayı düşünüyorum. Fiyatına göre donanım olarak en üstün ve aklıma yatan model bu oldu. 1000 tl civarı diğer model alternatifler ne olabilir ?
http://www.salcano.com/urunler/large/OLAWKSxOnwslcn-19145.jpg
TİP : 26" MTB 27 VİTES
KADRO : HYDROFORMED 6061 ALÜMİNYUM
MAŞA : SUNTOUR XCR LO-R KİLİTLEMELİ
ARKA VİTES :SRAM X5 MEDIUM CAGE
VİTES KOLU :SRAM X5 27 VİTES
ÖN VİTES : SRAM X5
ARKA DİŞLİ :SHIMANO HG20-9 KASET DİŞLİ
ZİNCİR :KMC Z99
KRANK TAKIMI :SUNTOUR XCR V3
ORTA GÖBEK : SUNTOUR XCT-SQS
HİDROLİK DİSK FREN TAKIMI :AVID JUICY 3, TEKTRO 160MM 6 BOLT ROTOR
GİDON :SALCANO/ZOOM MTB-AL-152BT ALÜMİNYUM
GİDON BOĞAZI : SALCANO/ZOOM TDS-D345 3D FORGED ALÜMİNYUM
SELE : SALCANO LOGOLU, JEL TAKVİYELİ
SELE BORUSU : SALCANO/ZOOM SP-238 ALÜMİNYUM
MAŞA YATAĞI : VP A41ACS2 28,6/44/30
ELCİK :SALCANO ALÜMİNYUM BİLEZİKLİ PVC ELCİK
JANT : SALCANO X-PROD1 32H
JANT GÖBEĞİ :SRAM MTH 306 QR
LASTİK :CONTINENTAL RACE-KING 26x2,2
KADRO ÖLÇÜSÜ : 16"-18"-20"

Scudo
Fiyatı Yazmamışsın herhangi bir oranlama yapamayacağım ama evet donanımları başarılı sram avid ve tektrolar gözdolduruyor

Kadro Hakkında bilgim yok sağlamlık konfor vs gibi Ama Donanımlara ve mevcut piyasa şartlarına bakılırsa Güzel bir alternatif,

valla salcano diyince durucaksın.durmuyorsanda görmeden alma derim.
evet fiyatına göre iyi donanım iyi görünüm.sağlamdır diye tahmin ediyorum

Shimano olanına göre Sram'ı tavsiye ederim, kadro boyuna dikkat. Lastikleri biraz geniş, 2.0 yada 1.9 ile değiştirirseniz daha rahat kullanırsınız, güzel seçim.

@burak özgüng

şuan kullandığım bisiklet de salcano ve gayet memnunum o yüzden marka olarak bi çekincem yok. almadan önce gidip gözle görücem fiyatına göre internetten yada bayiden alıcam.alternatif bi öneriniz var mı acaba ?

@Murat Yavuz

Donanım olarak sram shimanoya göre daha ağır basıyor gibi fakat tek soru işaretim frenlerin bakımı ve havalarının alınması. Lastik konusunda da asfalt için daha ince yol lastiklerini yedek bulunduracağım. Yorum için teşekkürler

sedona 731 ile kararsız kaldım aradaki fiyat farkı sedonayı almak için değer mi sizce ?

KADRO SEDONA 731 DOUBLE BUTTED 6061 ALU.
VİTES SAYISI 27
MAŞA RST BLAZE RL
VİTES KOLU SRAM X5 TRIGGER
ÖN VİTES SRAM X5
ARKA VİTES SRAM X5
FREN AVID ELIXIR 1
ROTOR AVID G2
AYNAKOL TRUVATIV S600
KASET SRAM, PG-950 11-34T
ZİNCİR YABAN S9C
JANT SDN 2600
ÖN HAZNE SRAM MTH-406
ARKA HAZNE SRAM MTH-406
LASTİK SCHWALBE BLACK JACK 26"X2,10
BOĞAZ RACEFACE RIDE XC
GİDON RACEFACE RIDE
SELE BORUSU RACEFACE RIDE 31,6 375mm
PEDAL WELLGO
SELE SEDONA
SELE KELEPÇESİ TRANZ-X
FURŞ TAKIMI NECO
ELCİK VELO

@Gökberk Kabacı

hocam bunu alma imkanınız varsa tabiki bunu öneririm.
bu fiyat civarında çok fazla bisiklet gözüksede aslında fazla alternatifiniz yok.
741 modelide aynı fiyat diye biliyorum iyi bir pazarlık ederseniz 731 741 i alabilirsiniz..

@burak özgüng

evet elimde fazla alternatif yok. 741 i de biliyorum fakat acera set olduğu için düşünmüyorum.
731 ile insomnia 273 sram arasında fren, maşa ve lastikler olarak nasıl hangisi daha önde ?

maşayı bilmiyorum ama genel anlamda donanım çok benzer x5 sram deore ayarında bir set zaten.tek ciddi fark fren sisteminde.1 class üst bir fren seti.lastiklere gelince continentaller çok iyi yarış için 1 e 1 yumuşak çünkü.ama çook çabuk patlıyor o yüzden sıradan sürücülerin kullanması biraz zor
sedona alma şansın varken ben sedona diyorum tekrardan

@burak özgüng
fren sistemi olarak hangisi daha üstün ?
şuan kullandığım bisiklette de race king lastikler var ve oldukça memnunum. ama patlamaya karşı biraz hassas olduğu doğru. Schwalbe black jackler hakkında bilgim olmadığı için sorma gereği duydum. ben de yavaşça 731 almaya daha yakın hissediyorum artık. tek soru işareti olarak maşa var kafamda

(link)

(link)

fiyat bence oldukça uygun.denk geldi paylaşiyim dedim.

@burak özgüng

ben de buradan almayı düşünüyordum fiyatı diğerlerine göre oldukça iyi.

Ben de bu bisikleti almayı düşünüyorum arkadaşlar neler düşünüyorsunuz kullananlar deneyimliler yardımcı olursa sevinirim. Salcanodan uzak durun diyenlerin dayanakları nelerdir ?

@cemaydinlik

bu modeli kullanmadım ancak benim bisiklet de salcano.
genelde salcano'yu servisleri yüzünden kötülüyorlar, yoksa kalitesi konusunda bir sorun yok.
öncelikle bisikleti alırsanız gideceğiniz yetkili servisi ziyaret edip bir gözlem yapın. serviste sorun yoksa alabilirsiniz...
ben servisimden de bisikletimden de memnunum şimdilik.

arkadaşlar merhaba, salcano 273 almayı düşünüyorum. tabi konunun açıldığı zamandan bu yana malesef dolar fırladı ama yinede en iyi fiyat performans bu gibi duruyor. alanlar, bilenler lütfen yardımcı olsun.

Geri