alu kullanıyorum. impetus un diskleri o kadar kalıtelı olmadığını duydum alu ile astro arasındaki tek fark sadece vites farkı var diğerleri hep aynı ama resmi internet sitesinde impetus için pek bilgi verilmemiş
o fiyattaki bir bisikletin disc frenlerinden hiç bişey bekleme üzerine biraz daha koy alu veya astro al.özellikle astro gayet tatminkardır bende ng 303 sv var ama ben astroyu bayağı beğeniyorum.
Disk fren güvenliğine glince impetusun diskleri mekanik disk.Çokta kaliteli olucağını sanmıyorum o yüzden impetusun diski yerine astro nun v frenini tercih ederim.
Bende 3 gün önce impetus aldım. Kozmetik açısından bir sorunu yok ama ağır bir bisiklet .Şu an modifiye aşamasındayım karbon gidon,gidon boğazı ,sele ,yol lastiği ve en son maşa aldım .Daha kullanmaya fırsat bulamadım o yüzden frenleri için birşey diyemeyeceğim.Ama frenleri olumsuz yorumlar aldığı için bende forumun ikinci el ilanlarından temiz ve uygun fiyatlı rotor ve kaliper bulursam almayı düşünüyorum.Bir de güzel bir aynakol tabiki kendi aynakolu biraz takoz gibi çünkü
Önce hep İmpetus almayı düşünmüştüm,fakat vazgeçip Astro aldım.impetusun ağır, ayrıca disk frenlerinin sorun olacağını (frenler yamulur ise yolda tamiri zor ve daha pahalıya olur)düşündüm. Astro'nun hatta birçok bisikletin v frenleri fazlasıyla yeterli disk frenine hiç gerek yok diye düşünüyorum.