Scudo Sports

Salcano Hector 26

Tepki
14
Eskişehir'de Oturanlar Bilir.Şelale Park vardır oraya çıkmak için baya bi yokuş çıkmak gerekir.Bugün arkadaşımla çıktık ve sürdüğüm bisiklet salcano hector çok çabuk yoruldum ve nefes nefese kaldım 13 yaşındayım kilom 55-60 civarı her gün birde dershaneye gidip geliyorum yani her gün sürüyorum fakat yokuş çıkarken nefes nefese kalıyorum bunun sebebi nedir kilomdan mı bisikletten mi? :eek:

Scudo
bence her iki sebepten de olabilir.zaten yokuş çıkarken yorulmak nefesin hızlnması her insan için olağan bişey ama bunu etkileyen diğer sebepler de bisikletle ilgili de olabilir,çift amortisörlü bildiğim kadarıyla bisikletin,eğer orta amortisör açıksa,sıkmalısın,gücünü emer,gücünü verimli kullanamaz ve daha fazla yorulursun

ön amortisör de gücünü emer ama arka amortisör esas gücünü emer,arka amortisörü sıkmalısın

Yorulmanın sebebi bisikletindeki orta süspansiyon yüzünden benimde 2 süspansiyonlu bir bisikletim vardı sürekli yoruluyordum ve bel ağrısı yapıyordu bende 1 ay önce değiştirdim tek süspansiyonlu aldım ve eski bisikletim ile 3 kez dinlerek çıktığım yokuşu şimdi hiç dinlenmeden çıkabiliyorum.

Şuan benim değiştirme gibi maddi durumum yok ama ne bel ağrısı var nede bacak ağrısı sadece nefes nefes kalıyorum ha birde yoruluyorum. Ama ön süspansiyonu sıktım pazartesi tekrar çıkıcaz bu sefer 10 kişi inerken eğlenceli oluyor ya hız ölçer 52 yi gösteriyor yokuş aşağı inerken :D

her çıkışında daha iyi çıkarsın o yokuşu... ne kadar çok o kadar iyi çift amortisör büyük bir eksi tabi kısa sürede değiştirmen dileğiyle. umarım kask kullanıyorsundur yokuş aşşağı 52 inerken

Kask Daha Almadım Şu anlık Arkadaşımın Kaskını Kullanıyorum O Yeni Bisiklet Alana Kadar.

Geri