Scudo Sports

Salcano Folda

Tepki
28
Bisiklet
Salcano
2 gün önce Ankara yiba çarşısındaki ışıl bisikletten salcano'nun katlanır 2 modelinden biri olan folda aldım. aslında 16 inch veya 20 inch arasında tereddütüm vardım ancak ikisinin de katlanmış boyutlarını ve sürüş konforlarını inceledikten sonra 16 inchlik olanını seçtim. pazarlık sonucu peşin 460 tl'ye anlaştık. öncesinde ümit'in katlanıt bisikletine baktım, bianchinin modelini hiçbir yere bulamadım, decathlondadaki katlanır bisikletlere baktım, deltadaki schwinin katlanırını inceledim. tercihim 16 inch olunca son olarak bunda karar kıldım bir de çok para vermek istemedim açıkçası.

Boyum 1.80 ve 85 kiloyum. 2 günde yaklaşık 10 km kadar bindim bisiklete. öncelikle sürüşü çok keyifli ve hiç yormuyor. vitesleri de gayet güzel, bizim sokağın sonundaki azman yokuşu dahi çıkabildim. Bu lastik boyuyla çok fazla hız beklememek gerekiyor yine de oldukça hızlı gidebiliyorsunuz.

Katlaması ve tekrar açması çok basit. 10-15 sn sürüyor veya sürmüyor. aslında bisiklet zaten dahon curve'ün takliti demeyeyim ama benzeri. özelliklerine gelirsek shimano 6 vites, alüminyum kadro, yüksekliği ayarlanabilir sele ve gidon, katlanır pedallar, ön arka v fren, ön arka plastik çamurluklar, bagaj yok, ve ilave herhangi bir aksesuar vs yok. bisikletle birlikte bir taşıma çantası da verilmiyor. ağırlığı hakkında net bir bilgim yok ama 10 kg civarında olduğunu düşünüyorum. selesinden tutup tek elle çok rahat taşınabiliyor.

arabamın bagajına bunlardan 3 veya 4 tane sığar herhalde katlanınca oldukça kompakt oluyor.

Bisikleti kullandıkça artı ve eksilerini paylaşırım.

http://g1206.hizliresim.com/y/8/7n8p3.jpg

Scudo
yaklaşık 1 ay önce o kadar çok aradım ki bu bisikleti hiçbir yerde bulamadım
daha önce baktığım yiba çarşısına gelmiş nihayet
benim bu bisiklet konusunda merak ettiğim kalite hissi?
birde kendi çektiğiniz resimleri eklerseniz çok sevinirim özellikle katlanmış halini
en kısa sürede bende bir adet katlanır almayı düşünüyorum o zaman buradaki arkadaşlarla güzel turlar yapıcaz

@gokhan.gursel

bisiklet kalitesizlik hissi vermiyor onu söyleyebilirim. katlanma yerlerinde herhangi bir oynama hareket yok gayet sağlam. gacır gucur ötmüyor.

oldukça sağlam bir yapıda.

benim şu ana kadar söyleyebileceğim tek eksisi. pedalların tek yönlü oluşu. fotoğraflarda da görünüyor zaten. bir tarafında katlamak için kullanılan pimin çıkıntılı olması nedeniyle o yüzle pedal basmak rahatsız edici daha doğrusu hoş olmuyor. mutlaka ayağımın ucuyla diğer tarafını ceviriyorum.

lastikler oldukça geniş bu yüzden sürüş konforlu. yoldaki tümsekler, çukurlar falan çok fazla hissedilmiyor. alçak kaldırımlara falanda çıkıyorum, iniyorum.

yalnız almayı düşündüğünüz söylemişsiniz şimdiden uyarayım bisiklet gereğinden fazla ilgi çekiyor. özellikle çocuklar çocuk bisikleti olduğunu düşündüklerinden nerden aldığımı soruyorlar. kendilerine aldırmak için tabii. büyüklerden de denemek isteyenler çıkıyor.

çok güzel görünüyor, iyi günlerde kullanın, en çok yokuş performansını merak ettim, keşke videoyada çekebilseniz :)
Üreticilerin bu tip bisikletleri, sırta kolayca takılabilecek bir çanta yada aparatla satmaları gerektiğini düşünüyorum.

Bisikleti evdeki baskül ile tarttım. Eğer baskül yanlış ölçmüyorsa 11.6 kg gösteriyor. Üstünde orjinal haline ilave olarak 3pilli ön fener ve arkaya taktığım reflektör var. Yani 11.5 kg diyebiliriz.

gerçekten çok teşekkürler maalesef tek bir internet sitesinde bile foldanın katlanmış hali yok bunlar internetdeki tek görüntü
merak ettiğim bir konu daha var
katlandıktan sonra katlı kalmasını sağlayan bir sabitleme mekanizması var mı?

@gokhan.gursel

öyle bir mekanizma yok. bisikleti aldığım yer bir adet te bagaj lastiği verdi o amaçla kullanmam için. ancak hiç ihtiyacım olmadı. durup duruken açılmıyor zaten katlı halde taşırken kendi kendine açılmadı hiç, tutup benim açmam gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: gokhan.gursel
Oldum olası, katlanabilir bisikletlere hep ilgili olmuşumdur. Hem yer kaybın olmuyor hem sürüş keyfi açısından bire bir. :) Olduda zamanı gelince evlendiğimde, eşimle beraber alacağım bisiklet türü.:)

Şuan bulamıyorum ama geçen sene bir video izlemiştim, çocuk alışverişe gidiyordu bisikleti kilitlemek yerine katlayıp elinde taşıyordu falan :) açıkçası çok ilgimi çeken modeller bunlar, Folda'nn fiyatıda uygun ayrıca. Katlanabilir bisikleti denemek ve başlamak için ideal kısacası. Merak ettiğim tekerleri hem küçük + olarak çok mu kalın? Yolda gidişi nasıl?

@Tamer KAMIŞLI

hocam sonuçta bisiklet işte. basıyosun pedalına gidiyor. yer sorunu olan ve bisikletimi gittiğim yere de götürebileyim diyenin alacağı türden bir bisiklet. tekerleri çok aşırı küçük değil fotolarda görünüyor. kıyaslanabilsin diye bir sözlük ve meyve suyu kutusu koydum yanına. çok kalın da değil isterseniz tam ölçülerine bakıp yazarım. ama işte dağ bisikleti tekeri ne kadar kalınsa bu da hemen hemen aynı. bisikletin gidişi güzel. evden çıkıyorum sokağın altındaki bisiklet parkurunda bir kaç kez git gel yapıyorum sonrasında 1.5-2 km lik bir ring çizerek eve dönüyorum. bizim sokağın iki tarafında da yokuş var. biri uzun çok dik değil yine de dik kışın kar yağdığı zaman araba ile çıkılmıyor arabayı aşağıda bırakmak zorunda kaldığım oluyor diğer yokuş ise yaklaşık 50 m ve çok dik. çok dik yokuşa 6. vites ile girip 1 vites ile çıkıyorum. son 10 metresinde bacaklara iyice yüklenmek gerekiyor. çok dik olmayan yokuşa ise 6 ile girip 3 veya 2 ile bitiriyorum. zaten düşük vitesler sadece yokuş düşünülerek tasarlanmış. normalde düz yolda 4 veya 5. vites ile sürüyorum.

al bi çocuk bisikletine bin o nasıl gidiyorsa bu da öyle gidiyor. sonuçta bisiklet işte. tek farkı katlanıp ufacık olması ve hafif olması.

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
Anladım Serdar bey. Normalde Sedona 311 kullanıyorum, uzun turlarda falan çok memnun olduğum bir bisiklet. Fakat katlanabilir bisiklet almak istiyorum açıkçası, en azından şehiriçinde kısa mesafelerde kullanmak adına. Her gün rutin olarak gittiğim bazı yerler var en azından buralara gidiş gelişlerde ulaşım aracı olarak kullanabilirim. Salcano Folda'da düşük bütçelere de hitap ediyor yoksa 1000 TL ve daha fazlasını veripte başka bir marka alabileceğimi sanmıyorum.

her Arabanın arkasında bulunması gereken bi bisiklet :)

Ben yaklaşık bir senedir katlanır bisiklet kullanıyorum, Giant benimki, tekerleri Salcano'nun bu modelinden biraz daha büyük.İlk aldığımda sevip sevemeyeceğimden emin değildim, MTB kullanıyordum öncesinde. Şimdi konforuna o kadar alıştım ki, uzun rotalarda MTB ye geçince afallıyorum. Folding daha konforlu tartışmasız. Oturuş pozisyonunuz daha dik. İllaki MTB ye oranla hızınız daha düşük oluyor ama çok rahatsız edici bir seviye de değil. Hele burada çok daha yaygın,en güzel yanı da seyahat ederken yanınıza almak. Ben nereye gittiysem aldım yanıma her gittiğim şehirde trenden inince açtım bisikletimi keşfettim şehri :) otobüs metro derdi olmaksızın.... Kısaca; çekinmeyin alın,tavsiye ediyorum arkadaşlar.

@Tamer KAMIŞLI

Bahsettiğim video;

• Beğen
Tepkiler: DreamMaker
Pek tabiki memnuniyetle, bir dahaki turumda sapıklık edip Brompton'lu herkesin fotoğrafını çekerim. Hatta arada benimkininde fotoğrafını sıkıştırırım.Ama yine de,çok çok çok ta yaygın sayılmaz, daha mütevazi ve ekonomik katlanırları tercih ediyorlar genelde. Her 20 katlanırın 1 tanesi Brompton.

herkeze Merhabalar
Ben salcano folda almaya karar vermiştim fakat nette hiç bir yerde foldanın katlanmış haliyle ilgili bilgi yada resim görememiştim derken burda yeni bir başlık açıldı öncelikle resimleri ekleyen arkadaşa çok teşekkür ederim.
Foldayı alalı bir hafta kadar oldu ve çok memnunum soruları olan arkadaşlar varsa yardımcı olabirim herkeze iyi günler.

Geri