Scudo Sports

Salcano Excel hakkında

@Gurkankarakurt benim tavsiyem biraz bütçeyi arttırıp 700 tl civarı alüminyum kadrolu bir bisiklet almanız. Eğer olmaz diyorsanız bir 100 tl daha koyup Salcano Lion almanız. Lion'un Excel'den vites sisteminin Shimano olmasından başka hiç bir fark yok ama üstüne koyacağınız 100 tlye değecektir.

• Beğen
Tepkiler: Gurkankarakurt
Scudo
neden salcano excel ? baska markami yok. cift amartisor eziyettir. Yok arkadas ben ter atacam diyorsan ben sustum.

Bir salcano kullanicisi olarak bu fiyata alinabilecek bir bisiklet oldugunu dusunuyorum..carfurdaki cin bisikletleri bile 400 den asa degil artik..bisan, umit, gibi markalarada bakin..ikinci el olarakta bu fiyatlara bisiklet bulunbilir.

bana göre hurdacıya gidip eli yüzü düzgün herhangi bir bisiklet bulmanız daha makul . 4 km gidip gelmek için sadece sağlam olan bir şey yeterli(hafta içi her gün 3.5km yokuşlu yolda denendi). çift amortisörlü tavsiye edilmese de BİSİKLETTİR ve gidebilmektedir (bende var ordan biliyorum).

eliniz alet edevat ve sabır tutuyorsa hurdacıdan 150 tlye 0 a benzer çift a. veya düz kadro biraz eski bisikletler bulabilirsiniz (tecrübe edilmiştir.).

bunun haricinde sahibinden de epey alüminyum kadrolu bisiklet bulunmakta, hatta 300tlye alacaktım bir ara da kısmet olmamıştı.

bırakın paranız cebinizde kalsın. Zamanla fikriniz ve merakınız oluştuğunda istediğiniz bisikleti alırsınız. Merakı olduğunu zannedip ürünü alıp uygun fiyata satan bir çok insan var dünyada, lütfen onlardan olmadan önce merakınızı test edin(ör: site otoparklarında çürüyen bisikletler )

Bisikletler saate benzer, baktıkça çalışır.

@Gurkankarakurt

• Beğen
@Gurkankarakurt sanırım tek kadro boyu var. Bende Salcano'nun broşürü vardı. Bazı modellerde olan kadro boyları yazıyor ama Salcano Excel kodro numarası yazmayanlar arasında.

@Gurkankarakurt bir ogrenci kardesimiz var..185 190 boyu var karne hediyesi olan bianchi ares cift amartisorluyu kullaniyor..sele borusu sonda olmasina ragmen rahat rahat kullaniyor..bende 175 im bindim bende rahat kullandim..excel modelinin asagi kalir yani olmaz..bu arada bugun kipaya gittim, 350 liraya sifir bisiklet vardi..yalniz vites sistemi sunveng mi garip biseydi..kadrosu zaten cin.calisirmi calisir..bakimini yaptiginiz her sey guzel calisir..yoksa cop olmaya mahkumdur.

• Beğen
şuanda salcano excel kullanıyorum 5 sene önce almıştım senede 1 bakıma sokmama rağmen hiçbir sorun yaşamadım
şehir içi gideceksende lastiklerini değiştirmeni öneririm dağ lastiği olduğu için yorar diye düşünüyorum

• Beğen
Forum ahalisini anlamak zor. Adamın bütçe belli kullanacak olduğu mesafe belli. 4 km yol için amortisörlü-amortisörsüz alüminyum- çelik olması çok farketmez onu al bunu al demeye gerek yok. fazla kullanmayacaksın zaten o bisiklete o kadar para vermeye gerek yok. En mantıklısı bisikletçiden düzgün çalışan 2. el 100 150 tl arası amortisörsüz bi bisiklet almak he ikinci el istemiyorum dersen 250 tl civarı marketten alacağın bisiklet işini fazlasıyla görür. Fazla para harcamaya bu zamanda hiç gerek yok. @DutPekmezi Çok güzel söylemiş

• Beğen
@Gurkankarakurt ben boy konusunda sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Salcano Hector'a binen çok kişi görüyorum. Excel ve Lion da Hector'dan amortisörlerden arındırılmışlıkları dışında bir farkı yok. Bence boyunuza olur.

• Beğen
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler icin size minettarım bi işe başlamadan önce illa bilen birine danışmak gerekir. Benim icin tek sıkıntı boy oranıydı onunda sorun olmayacağını anladım ve exceli almaya karar verdim sorunum ile ilgilendiğiniz icin hepinize teşekkür ediyorum

Ben şahsen 2016da aldım 26 jant excel. Aldığımdan beri çektiğim sıkıntılar şunlardır: 1- Dış lastikleri dayanıksız ve yaşadığm yerde çok domuz dikeni olduğundan patladı o yüzden bütçeme uygun olacak şekilde bişiler yaptım Formula X şambrel koruyucu jel aldım ve arka lastiğe tam gelmiş öne az kalmış ön bir kaç kere patladı arka sadece 1 kere patladı onda da dış lastik kötüydü yeni aldığım lastik yırtılmış erimiş nasıl oldu bilmiyorum. 2- Vites ayarı bu basit bunu yaptırmanız mümkün basit bir olay kolayca çözülebilir. 3- Frenlerin bakımına önem göstermeniz gerek frenleri pek de iyi değil. Bu bisiklete boynuz aldım ben ve 2 yılı aşkın süredir belki 1000 km bile sürmüşümdür ve ciddi yolda kalma vakaları yaşamadım ama lastiği patladığı ve fren telinin gevşeyip frenin bozulduğu çok oldu onu da aslında bütçeniz varsa halledebilirisiniz illa bu bisikleti kullanmak istiyorsanız. Yani lastikleri sağlam bir lastikle değiştirirseniz, bakımını yaparsanız uzun yola dahi çıkabilirsiniz eğer kuvvetiniz yeterse. Şahsen kendim bir gün içerisinde 12 saatlik uzun bol molalı dinlenmeli ve oyalanmalı bir tur yaptım ve 140 Kilometreyi devirdim ve hiç bir sıkıntı yaşamadım tayt giydim forma giydim kaskımı eldivenimi giydim yanıma yemeğimi suyumu aldım ve Gelibolu - Kabatepe - Alçıtepe - Çanakkale Anıtı - Behramlı - Kilitbahir - Eceabat ve Geliboluya geri dönüş olacak şekilde 140 Kilometre devirdim ve bisiklet yolda sorun çıkarmadı :)

Dosyalar

• IMG_20180313_192036.jpg
    IMG_20180313_192036.jpg
    131,1 KB · Okunma: 21
  • Screenshot_20180811-014006_1.png
    Screenshot_20180811-014006_1.png
    122,2 KB · Okunma: 20
Geri