@mathcup
kolay kolay hem amortisörlü, hem 21 vitesli hem de 28jantlı şehir bisikletini bulamazsın.
Hem hafif bir bisiklete binmiş olucaksın hem de yol bisikleti. Hem de bununla çevireceğin bir devirle daha avantajlısın diğerlerine göre ama bi faktör var, yani o da boyun.
(link) bu adrese tıkla, burdan boyuna göre binmen gereken bisikletin kadro boyunu hesaplar.
Yani bisikletten ara ara yavaşlayıp indiğinde "city sport" yazan demir seni alttan rahatsız etmemeli, bir de apış arandan 4-5cm aşağısında olmalı.
Pedalını da rahat çeviremezsin yoksa. O yüzden boyuna uygun olmadığına bak derim ilk önce. Yoksa atarsın bisikleti kenara, ya da eskiciye verirsin. Bilinçli al bence bisikleti.
(sen biliyorsundur belki yanılabilirim, bilmiyormuşsun gibi yazıyorum ama senden başka bilmeyenleri de hesaba katarak bilgi vermek maksadıyla uzatıyorum yazarken..)
Boyun kısaysa hiç alma, bende mesela ng 650 modeli var aynı markanın, onun kadro boyu 17.5", benim gibi 1.75-1.80 arası boydakiler için idealdir.
Geçen sene izmir'e ben de gittim sınıf arkadaşlarımla topluca gezi halinde, şahsen bayıldım o kordona, karşıyakaya, hele hele o kadifekaleden şehrin akşamki görüntüsü harika. Konak meydanında dolaşırken o kalabalıkta İstanbul gibi gelişmiş bir şehir, İstanbul gibi pisliklerin olmadığı bir şehir dediğim, o rahatlıkla huzurla gezindiğim harika bir şehir. O temsili saat kulesinde boy boy fotoğraflar çekilmek için sıraya girerdik dönmeden önce.3günde çözmüş gibiydim, hatta alsancağa da uğramıştım gruptan geçici bir süre ayrılıp, hele hele o pasaport limanı, arda arda biten gemilere kadar süslü mozaik zeminde yürümek başkaydı, akşam sanki bize emanetti geçen bir akşam o güzel İzmir
Bornovadaki forumu da unutmamak gerek, onun da içini gezmek ayrı güzeldi..
Umarım güzelce seçimini yapar, aynı rahatlıkla gezinirsin o güzel şehrin tenha huzur dolu yollarında..