@TatanQa_tr
Motor gücü 40km/h üzerinde kesiliyor. Dik diyebileceğim bir yokuşta 20'nin altına düşmeye çalıştı. Ona da kas gücüyle 100-300w takviye yaparak hızı 20 üzerinde tuttum

Yokuşlarda o rahatlıkla o hızı görünce, insan bununla her yere gidebileceğini hissediyor.
Bunun bir de krank'tan motorlu olan versiyonu vardı (mid drive). O ruble viteslerini kullanma imkanı verdiği için yokuşlarda biraz daha avantajlı. Ama ben kuş kadar gücümle bile 1500km'de bir zincir değiştirdiğim için zincire kıyamadım. Bir de aynakol tek dişli oluyor. Nexus falan yoksa yokuşlarda motorsuz üzer.
Şarj olarak ne olacağını henüz bilmiyorum. Satıcının sitesinde 30km minimum gibi bir şey vardı. Ben de yaklaşık %25 daha büyük pil seçeneğini kullandım. Yani kabaca en az 37.5km gitmesi lazım herhalde.
Şöyle de hesaplanabilir: pilde 624wh enerji var. Motor hızlı giderken en fazla 600w civarında veriyor (benim gözlemim). Yani sürekli tapa gaz gidilirse 1 saat civarında güç süresi olması lazım.
Dik yokuşlarda güç 930w civarına kadar çıktı.
Ürün linkini vereyim. Fiyatı oradan görürsünüz. Biraz üzücü bir fiyat bence.
(link)
@Santibag
Bu arada taktığım yeni lastiğin yanlarında büyük, ortasında küçük dişler var.
Bir de böyle lastik deneyelim. Islak zeminde eminim önceki Continental Touring Plus'tan daha iyi tutacaktır.