Scudo Sports

Salcano City Sport Kullanıcı Kulübü

@tetriser
Ben yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum memnun kalacağınız bir bisiklet olacağını tahmin ediyorum.
Uzun turları sorunsuzca yapabileceğiniz, inadına yükleseniz de bana mısın demeyecek, eskimeyecek, tank gibi bir kadroya sahiptir.
01'lerin Belli başlı diğerlerinden fark olarak göbekleri shimano'dur.
Deore vitesleri kaseti, aynakolu vardır ve ayarları tam ise geçişlerde sarsıntı yaratmaz.
Ön maşası gidondan kilitlenebilir fakat maşa ağırdır bunu düz maşa bir bisiklet kullandığınızda çok net anlarsınız.
Jant telleri diğer City Sportlarda olduğu gibi çok kalitesizdirler malesef.
Benim gibi 80kg ve üzeriyseniz, her 300km'de akort ayarı kaçar ve her 700kmde tel kırılır.
Benim yaklaşık 4 yıl kullanımda jant akorlarını ve jant teli kopmalarını saymazsak(tel koptuğunda hiçbir şekilde yolda kalmazsınız) başıma gelen tek arıza sanırım bisiklet 3000kmler'deyken arka jant göbeğinden ilginç sarsıntı ve sesler gelmeye başladı. Sonrasında tamir ettirirken öğrendim ki arka göbeğin freehub denen ve quick release yani mandalla takılır çıkarılır sistemi arıza yapmış. Sonrasında düz bir mil ve somun montaj yapıldı ve artık 15 anahtar arka teker çıkabilir halde. Bunun dışında bir arıza ile karşılaşmadım.
Kadroda beğenmediğiniz ne var derseniz de biraz ağır olmalarının(yabancı kalbur üstü markalara göre) dışında Salcanoların neredeyse tamamında olan eksiklik diyebileceğimiz 2. matara kafesi montaj kısmının bulunmamasıdır.
Bunların dışında gayet keyifli bir bisiklettir.
Güzel günlerde kullanmanız dileklerimle...

Scudo
@eren konu bilgi ve tecrübe aktarımı için teşekkürler. Benim de alalı 300km kadar oldu , gayet keyifli ve akıcı bir bisiklet.

Merak ettiğim ve yapmak istediğim uzun tur planlarım var önümüzdeki yaz için , çadır vs yükleyerek ve günlük 60-80km yol almayı düşünüyorum. Toplamda 300-400km tur planım sırasında sorun çıkaracağını sanmıyorum ? :)

• Beğen
Tepkiler: eren konu
@TatanQa_tr
Bir sorun çıkarmaz ben yurtdışında bile sürdüm.
Bir Makedonya Hikayesi
Ne lastik patlaması ne de başka bir arıza.
Balatalarını yeni değiştirmiştim hatırladığım kadarıyla yedek balata bile almadım.
Çok uzun kullanım sonrası yani bir 5000km sonrasında mutlaka göbeklerü, lastik ömrünü tamamlayacaktır. Dişliler ve zincir eskimeye başlayacaktır ama bu tüm bisikletler için geçerlidir.
Keyifli pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Arkadaşlar merhaba;
2. el city sport 20hd alarak aranıza katıldım. Ancak dış lastikleri yenilemem gerekiyor. Bütçemi sarsmayacak lastik tavsiye edermisiniz.

• Beğen
@pesimistadana hayırlı olsun bol pedallamalar , lastik konusu epey karışık fiyatlardan dolayı . Normal CST türk malı lastikler uzun süreli düşünmüyorsanız fiyatı sebebiyle tercih edilebilir . Forum'u bir aratın çokça konu bulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: pesimistadana
@TatanQa_tr Teşekkür ederim fiyat performans olarak rubena ve cst yi düşünüyordum bende. Zaten kullanım amacım kısa şehir turları olacak. Bu lastikler beni üzmez umarım. Tekrar teşekkür ederim iyi forumlar

• Beğen
@kadirx48
Arkadaşlar bu bisikletimin kaç jant oldugunu nereden öğrenirim???? Lütfen acil cevapp

Merhaba arkadaşlar, bu bisiklet ile arazi deneyimi olan var mı ?

arakdaşlar city sport- city life- city fun hangi seriyi önerirsiniz

@bakici.onur
City Sport. Bisiklet mi alacaksınız?

evet city sport düşünüyorum
@kadir karakaya

@bakici.onur
Salcano dışında bir bisiklet düşünüyor musunuz?

merhaba aranızda yeniyim, bisiklet almak istiyorum her gün binme şansım olmayacak ama haftada 50km ypmayı planlıyorum, araştırmalar yapıyorum fiyatı gözüme uygun gelen Salcano City Sport 20 Hd 18" modelini begendim sorularım şunlar bu bisikletin kadro boyunu anlamadım benim boyum 185 cm, ic bacak boyum 90 cm bu bisiklet bana kucuk mu ? alsam beni uzer mi cok yorar mı teşekkur ederim onerilere acıgım ancak nedenini söylemeniz halinde

@iquht
İç bacak boyunun 90 cm olduğuna eminsen bu bisiklet küçük.

@iquht
Hocam aynı serinin city sport 30v modeline sahibim. 18"(46cm) ve 20"(51cm) olmak üzere iki kadro boyu seçeneği var. Ben 178 boyundayım bacak boyum 80 civarında. 20" kadro kullanıyorum. Sizin boyunuz için de kesinlikle 20 kadro öneriyorum. 18 boyunuz ve bacak uzunluğunuz için biraz ufak kalır.

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
@kadir karakaya
Evet 90 cm

@tahakilic58
Çok tşk ederim

Arkadaşlar merhaba, ben de aranıza katıldım. 2012 model 2. el aldım. Bütçeme uygun bir başlangıç olarak bunu alabildim. Malum kriz dönemi. Henüz lastiklerde hava yok. İlk fırsatta yapıp deneyeceğim. Kullanılmamış zaten. Tavsiyelere açığım.

• Beğen
Tepkiler: Bsda ve TatanQa_tr
İki arkadaşa da hayırlı olsun. Salcano fiyatına göre iyidir.

• Beğen
Tepkiler: Budala
@TatanQa_tr
Çok teşekkür ederim. Az önce Decathlon'dan aldığım 15 liralık pompa ile şişirdiğim tekeler sonrası ilk denememi yaptım. Tabi Beyoğlu'dayım ve burada sokak arasında 2 tur atıp eve çıkmak zorunda kaldım. Ama sorun yok gibi. Yine de bir bakıma götürmek lazım sanırım. Tavsiyesi olan arkadaşlar varsa lütfen aydınlatsınlar. Bu yokuşlarda nasıl süreceğiz. ?

Geri