Scudo Sports

Salcano City Sport Kullanıcı Kulübü

bu arada ben benzinlikte 65 hava bastım öyle kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok :D

Scudo
@Yusufclp Komponent konusu tamamen sizin tercihiniz. Hidrolik disk gerçekten ihtiyaç mı mesela bu gibi soruları sorun kendinize. Zaten uzun tur planları var ise v fren tercih edilir. Cannondale de ün yapmış bir marka ama fiyat farkı da göz önünde olmalı tabii.

2-3 yıl sorunsuz götürür diye garanti veremem. 10 bin liralık bisiklet bile ertesi gün göbek dağıtıp akort bozabilir hiç belli olmaz. Kısmet işi ama amacına uygun kullanıp bakımı yapıldığında normal şartlarda sorun çıkaracağını sanmıyorum. Kulüpte uzun tur yapanların yazılarını da okuyabilirsiniz. Çok uzun yol yapıp hiç sorun yaşamayanlar var. Yani küçümsenecek bir model değil. Hakkını veriyor gerçekten. Zaten muadil modellerden fazla beklentiniz olmasın adı üstünde muadil ve benzer komponent benzer kalite kullanıyorlar. Ahım şahım farklar olacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Bu arada uzun tur tur planım yok. Sadece şehirde 60-70 km'lik kısa turlar olabilir. Katlanırla 60 km tur yapmıştım ve aşırı yormuştu beni. Zaten katlanırın amacı da belli.

Gün içinde 30-40 km yol yaptığımda yorar mı çok fazla birde bunu merak ediyorum. Bu noktada kondisyon önemli tabiiki. Kondisyonu kaybetmemek için geçici olarak çok ucuza 2. el bir dağ bisikleti aldım ama o da kamyon gibi hiç keyif vermiyor.

@Yusufclp Dediğiniz gibi ilk öncelik kişinin kas kütlesi, kondisyon oranı. Bu değerleri ortalama olarak alırsak Günlük 30-40 km çok rahat kullanılır. Kendimden örnek vereyim 3 sene hiç pedal basmadım ve cs 40 aldıktan sonra 32 km yol yaptım ve kullandığım eski bisikletlere göre hiç sıkıntı çekmedim. En kolay, yorulmadan yaptığım yoldu diyebilirim. Zaten düzenli kullanımınız olursa 30-40 km zamanla size ısınma gibi gelir :)

Ayrıca uzun tur olmasa da ben yinede v fren öneririm.

• Beğen
@Gökhan Semiz
Ben unutmuşum siz unutmamışsınız fren tercihini. Disk frenin rahatlığını merak etsemde V frenin bakım kolaylığı daha cezbedici. Öncelikli tercihim V frendir.

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
Merhaba @Gökhan Semiz Tekrar rahatsız edeceğim sizi. Salcano sitesinden inceledim Cs serisini. 30 v3 40 modelleri aklıma yattı. Bayiye gidip inceleyeceğim en kısa zamanda.
Sorum şu sitesinde 18" ve 20" kadro boylarını gösteriyor. 18" kadro bana göre midir? 169 cm boy 76 cm iç bacak boyuma göre nasıldır. Ya da daha küçük kadrosu üretilmiyor mu? Gerçi bayiye de sorarım ama gidene kadar ön bilgi amaçlı size de sorayım dedim.

• Beğen
@Yusufclp ne rahatsızlığı estağfurullah. Size şöyle söyliyeyim; benim boyum 185 cm. İç bacak boyum 89 cm. Ben 18 kadro aldım. 19 da olabilirdi hatta 20 de olurdu ama sele yükselterek çözerim dedim. Bana tek sorunu gidonun aşağıda kalıp fazla eğilmem oldu. Şuan boğazdaki açıyı artırdım normal kullanıyorum. Size zaten daha küçük kadro boyu olmadığı için 18 iyi gelecektir. Seleyi kendinize göre ayarlayıp 18 kadroyu bir deneyin. Gidon yüksekliği, eğilme durumunuz falan zaten kadro küçük gelme ihtimali yok. Aşırı büyük geleceğini sanmıyorum hatta tam olabilir. Dediğim gibi denerseniz en olumlu kararı verirsiniz. İsterseniz 19 u da görün ama 19-20 size büyük gelir diye düşünüyorum.

Cs30 ve cs 40 arasındaki sitede görünen fark ön ve arka dişlilerde 2 şer diş oynama var ve biri 24 diğeri 27 vites. Çok büyük kendini hissettirecek fark yok sistemde. Ona göre incelemenizi öneririm.

• Beğen
@Gökhan Semiz Teşekkür ederim. İnşAllah sıkıntı olmadan uyar kadro boyu. Bayi de görürüm artık. Ramazandan sonra almak istiyorum. Peşin alımda da iyi bir indirim olur diye tahmin ediyorum. Salcano bayi/servis tavsiyeniz varmıdır?

• Beğen
@Yusufclp Ben 2014 model 840 lira üzerinden pazarlığa girdim nakit üzerine bana en aşağı 770 e düştüler. 770 dedikten sonra hadi bakalım şimdi böl bunu 6 taksite dedim adam şaşırdı ama ık mık derken böldürdüm 6 ya :) Peşinde %10 indirirler herhalde en az.

Servis tavsiye edemeyeceğim çünkü servise hiç bisiklet götürmedim hep kendim ilgilenirim. Bayii olarak istanbul bahçelievler de nihat bisiklet ten aldım. Aldıktan sonra elime bir bisikletçinin kartını verdiler 1 ay sonra gidip bakım yaptırıp servis bakım kuponunu imzalat dediler. Tabi ben gitmedim kaldı öyle. Aldığım bayide sorun yaşamadım. İsterseniz yakın ise gidip görüşebilirsiniz. Ya da diğer üyeler belki daha iyi önerilerde bulunabilirler.

• Beğen
@Gökhan Semiz Buradaki bayi ile görüşüp anlaşamazsak tekrar tavsiye isterim. Alakanız için teşekkür ederim. Şu aşamada ilk iş bisikleti yakından görmek olacak. Sizin yorumlarınız üzerine diğer marka ve modelleri elemeye karar verdim. Çünkü kullanan herkes F/P ürünü olduğundan bahsetmiş City sport serisinin. Bu bisikleti alarak 500-550 TL gibi bir miktar cebimde kalacak diğerlerine göre. Benim için iyi meblağ. Başka eksiklere bakarım onunla.

• Beğen
@Yusufclp Bende kesinlikle sadece kendim kullandığım için değil, diğer kullanıcıların memnuniyeti yüksek olduğu için önerdim. Çünkü bu zaman kadar gördüğüm okuduğum yorumlar hep olumlu yönde. İllaki sorunlar sıkıntılar çıkabiliyor fakat 500 lira fazla verilecek model de sorun çıkmama garantisi yok. Bende memnun kalacağınızı düşünüyorum. Dediğiniz gibi cebinize kalan para ile eksikleri, aksesuarları alabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman :)

• Beğen
@Yusufclp merhaba,boylarımız ve iç bacak ölçümüz aynı. 18 kadroyu gönül rahatlığıyla alabilirsin.ben alıştım seleyi bile bayağı yükseltiyorum.iç bacak olayına takılma.2 cm mesafede kalacaktır zaten. ayrıca neden bu kadar iç bacağa takılıyor insanlar, anlamadım 26 jant bisiklette bile mesafeler aynı. bu güne kadar düşüpte apış arasını vuranı duymadım ama kafa göz dağıtan çok.bacak olayına takılma dediğim gibi aynı ölçüdeyiz problem yok hatta 20 kadro olanı bile kullanırım.bisikletteki olay ergonomik yapısında. kadro boyu etkilemiyor.

• Beğen
@mehmet zeki yalçın Bilgilendirme için teşekkür ederim. Kadro boyu büyük bisikleti kullanabiliriz elbette. 8 -10 yaşlarında çocukları mutlaka 26" sürerken görmüşsünüzdür. Kadro boyu konusunda uzun uzun yapılan yorumları bende gereksiz buluyordum Taa ki Katlanır bisikletimi satıp kadrosu bana büyük 2. el bir dağ bisikleti alana kadar. İlk başlarda kullanmakta zorlansamda alıştım. Fakat kadrosu büyük olduğundan gidon sele arası mesafe bana göre fazla. Dolayısıyla ileri doğru uzanarak kullanmak gerektiğinden rahatsız bir sürüş pozisyonu oluyor. Bu da uzun mesafelerde yorgunluk ve ağrı olarak geri dönmekte. Tabi bunda markasız bir bisiklet olması ve kadrosunun profesyonel hazırlanmış olmamasının ya da kısaca market bisikleti olmasının da etkisi var. Cenix diye bir şey. Gerçi bu bisikleti geçici süreliğine almıştım. Şehir bisikleti (Kısmet olursa City Sport) alana kadar kullanmalık almıştım.

@mehmet zeki yalçın İnsanlar iç bacağa apış arasını üst boruya vurmaktan korktukları için takılmıyor. İç bacak ölçüsünün amacı seleye oturduğunuzda pedal ile aranızda olan mesafenin size uygun olmasını sağlamak.

Kadro boyu küçük bisiklete binerseniz bacak boyunuz uzun olduğu için seleyi aşırı yükseltmek zorunda kalırsınız ve gidon anormal derecede aşağıda kalır.

Kadro boyu büyük bisiklette bu sefer doğru sele ayarını bulmak için bacak boyunuz kadroya kısa kaldığından seleyi aşağı indirirsiniz bu durumda gidon yüksek kalır ya da eşit kalsa bile fazla kısa kalan bacak boyu yüzünden sele en alt noktaya gelir daha fazla indiremeyip pedala yere yetişememe sonu olur.

Kadro boyu örneğin bana 19 uygunsa 18 alınca pek sıkıntı olmaz seleyi 2 buçuk santim civarı yükseltince 19 olur otomatikman ama büyük farklarda gidon ile açı değişeceğinden fazla eğilme, bükülme sorunları ortaya çıkar.

Üst mesajımda belirttiğim sele gidon dengesizliğini şuan kendim yaşıyorum. Bisikleti alırken eskilerden kalan agresif sürüş tarzımı göz önüne alarak 18 inç kadro aldım. Kafamda tur planları vardı ama sorun olmaz diye düşündüm. Şimdi gerekli ayarlamaları yapıyorum.

Sele yüksekliğini bacak boyuma göre ayarladım ve gidonu açılı boğazın izin verdiği en üst noktaya kadar kaldırdım. Her ne kadar ayarlasam da gidon seleden aşağıda kalıyor. Mecburen gidonu yükseltmem lazım. Normal sürüşte hiçbir sıkıntı yok. Belimin sırtımın bükülme durumu sorun yapmıyor ama uzun yolda belli bir süre sonra vücut daha dik oturuş pozisyonu istiyor haliyle.

Maşa borusu gidon boğazına sıfır olduğu için tek yükseltme yöntemi yükseltici aparat. İnternetten fiyatlara baktım fazla geldi. En kısa zamanda kendim bir aparat yapıp gidonu yükselteceğim. Uzun yolda çok daha rahat sürüş pozisyonu elde edeceğimi tahmin ediyorum.

Merhaba Arkadaşlat :

CITY FUN 70 V ile SALCANO CİTY SPORT 40 V arasındayım

CITY FUN 70 V : 535TL
(link)

SALCANO CİTY SPORT 40 V : 770 TL
(link)

SALCANO CİTY SPORT 40 V gönlüm kayıyor açıkcası CITY FUN 70 V a göre
fren, vites, maşa, göbekler ve lastikler konusunda çok daha iyi ve 235 TL fark verilir gibi
sizin fikirleriniz neler

SALCANO CİTY SPORT 40 V in amortisör versiyonunu bulamadım varmı?
genelde asfaltta kullanacağım için amortisör a gerek yok diye düşünüyorum

@war3z Merhaba. Bahsettiğiniz iki model arasından tabii ki city sport 40 daha mantıklı. Düz maşa konusunda city sport serisinde düz maşalı model yok. Şuan sitesinde görünen city fun 70 ve city life 30 modelleri düz maşaya sahip.

Düz maşalı bu modellerde city life 30 city fun a göre biraz daha üstün. City sport 40 ikisinde göre üstün.

Amortisör konusunda şöyle söyleyeyim; bende çoğunlukla asfaltta kullanıyorum ama amortisör her zaman işime yarıyor. Asfalt yol olsa dahi yoldaki bozuklukları hissettirmiyor. Bu demek değildir ki amortisör şart. Tabii ki düz maşa ile binlerce km yol yapan turcular da var.

Tercih sizin. Düz maşalı modellerden birini e tercih edebilirsiniz. City sport 40 alıp maşayı da değiştirebilirsiniz. Bana göre city sport 40 ın lastikleri bile diğer 2 modele değer :)

@war3z kesinlikle city sport 40 olanı al biraz fiyat olarak fark edicek ama zaten üstündeki malzemeler daha iyi.kilitli maşa avantaj duruma göre açıp kapatırsın.diyara selamlar

Geri