Scudo Sports

Salcano City Sport Kullananlar

@GökhanSemiz
Öyleyse city sport 30 sizin için mükemmel bir seçim olacak. ;)

Scudo
@M.Ozkul

4 Gün önce salcano city sport 40'la gerçekleştirdiğim bursa-çanakkale turumdan döndüm. Arkada 55 lt'lik bi heybe çanta vardı ağırlığı yaklaşık olarak 20-25 kg kadardı. 400km yol yaptım ve yol boyunca en ufak bir problem çıkarmadı. Yolda giderken 70'le (o hızda manevra kabiliyeti kalmadığından) bi çukura tak diye girip çıktım onun dışında ufak tefek arazi yollarda da gittim fakat bisiklet banamısın demedi. Dayanıklılıktan kastınız ne acaba ?

@Ozan Cansel

Dayanıklılıktan kastım ; 28 jant bisikletlerde arazi koşullarında jant teli boyu uzun olduğu için çok kolay kırılmalar yaşandığını okumuştum. Bu yüzden aklıma takıldı. Yani dayanıklılık derken kadro dayanıklılığı falan değil , lastikleri jantları ince olduğu için çukurlarda hafif engebede sorun çıkarır mı diye merak ettim. Ama dediğinize göre bir sorun çıkarmayacak gibi.

Sorumu yalnış kişi cevapladı m.özkul'a sormuştum ama bi problem çıkarmaz merak etmeyin, lütfen arkadaşlar salcano'ya bu kadar düşman olmayın bisikleti düzgün kullanırsanız, bakımlarınızı düzenli biçimde yaptırırsanız bi problem çıkarmaz. Alalı 1 ay 1 hafta oldu şu anda 1030 km.'de aldığımdan beri bir tek ön çiçeği kırıldı nasıl oldu bilmiyorum o da garanti dışıymış ben de 10 tl vererek hallettirdim. Onun dışında bedava bakımında akord ayarlarını yapmıyorlarmış bunu adam alırken bana zaten bana söylemişti ben de gene bi 5-10 tl vererek (yamukluk az olduğu için) hallettirdim.
Vites ayarı, fren ayarı daha hiç bozulmadı ama ben gene de risk'e atmamak için arka attırıcıyı 1'e hiç takmam onun dışında (ön-arka)1-3, 2-3&2-6,3-6&3-8 vitesleri arasında kullanırım(zinciri çapraz kullanmam yani) sert pedal basarken vites değiştirmem yumuşak geçmesi için hafiften ayağımı yavaşlatırım.(aynı arabanın debriyajı gibi düşünün) Eğer bu şekilde kullanırsanız zaten bisiklet bi problem çıkarmaz. Ama aksi şeklinde kullanılırsa komponentlerin dayanıklılığına kalır ama hepsi eninde sonunda pes edicektir. Bunların yanında kasten bi ara kaldırıma bodozloma çıkarttım ne bileyim sağdan soldan hafif hafif atlattım mesela kaldırımdan falan arazide sürdüm bi problem yaşatmadı. Herşeye rağmen altınızdaki bisikletin amatör-giriş seviyesi bir bisiklet olduğunu da unutmayın ona göre beklentiler içinde olun :)
Not:Benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı ve çok memnunum belki de amatör olduğum içindir :)

@Ozan Cansel

Bakın-onarım , tamir konusunda sıkıntım yok onları kendim hallediyorum zaten marka hakkında ne kadar olumsuz yorum olursa olsun dediğiniz gibi AMACINA UYGUN kullanıldığında sorun yaşamayız. Az önce dışarıdaydım city sport 40 önümden geçti. Bu sefer kesin karar verdim city sport tan vazgeçmem artık :)

@Ozan Cansel

Salcano City Sport 24 VS modeli ile en az yirmi bin k yol yaptım, artılarını eksilerini çok iyi bilirim. Salcano'ya kötü bir bisiklet demedim. Kötü bir model olsaydı bu kadar yolu zaten gidemezdim. Sadece bu modeller tur bisikleti değil, şehir bisikletidir. Ama bunlarla tur yapılmaz diye bir kural yok. Tabikide yaparsınız. Dağdada gidersiniz bayırdada... Benim bisikletimle ilgili yaşadığım aksaklıkları bir çok başlıkta yazdım.. Kısa bir araştırma ile bu konulara ulaşabilirsiniz... O nedenle Salcano city serisini bir tur bisikelti oalrak görmeleyim. Yanlış bir değerlendirme olur...

Anladım hocam bize de fikirlerine saygı duymak düşer ama salcano hakkında bu kadar kötü şeyler yazılmasına içerliyorum artık. Gökhan senin hoşuna giden ne ise onu al ve aynen senin dediğin gibi "amacına yönelik" kullanırsan bi problem yaşamazsın.
Ben bisikleti alırken carraro sportive 224 ile city sport 40 arasında gidip gelmiştim ama görünüşünü görünce kesinlikle 40'ı tercih ettim ve şimdi de hiç pişman değilim. Bunun yanında bisikletimden şunu da asla beklemedim ben km'lerce yol yapayım bana hiç bir problem çıkartmasın osu olmasın busu olmasın demedim nasıl en lüks arabalar "ki bizim bisikletler araba bazında külüstür sayılır" bile arıza verebiyorken bisikletten farklısını beklemek yalnış olur. Böyle şeylere takılıncak olunursa hiç bi markaya iyi denemez. Ben 1000 km yol yaptım ve açıkçası beklediğimin üstünde performans sergiledi ve şimdi rahat rahat tavsiye edebiliyorum. Hatta bi arkadaşıma da aldırdım arada onla birlikte de turluyoruz o da bi problem yaşamadı bisiklette.
Eğer kararın kesinse şimdiden iyi pedallamalar :)

Bende salcano city sport 50 kullanıcısıyım 40 ile 50 arasındaki fark 40 ın 24 vites olmasıdır(başka farkları varda benim bildiğim ve gözüme çarpan bu :)) Eğer kullanacağınız yer çoğunlukla düzlüklerden oluşuyorsa 40 a gerek yok derim ben Tekerleri sağlam özel üretim dediler almanyada üretilmiş sanırım. Birde şehir içinde asfalt olsa bile çukurlar oluyor(Türkiye) onun içinde bir bisikletçiden çukurlardan geçerken poponu seleden biraz kaldır ağırlığını tekerlere gövdeden değil pedallardan tekere yollarsan tekerine bir şey olmaz ben şuana kadar 1 teker patlattım demişti. Bende alalı 1 ay oldu ilk servisinden sonra kızımı burda paylaşıcam :) Kısacası memnunum ve tavsiye ederim hayırlısı olusun :)

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
@Ozan Cansel

Haklısınız tabii ki sorun çıkaracak onuda halledeceğiz artık :) Kararım bundan sonra değişmez. İyi bir pazarlık olursa 30 u alabilirim ama olmazsa 40 olur. Teşekkür ederim sizede iyi pedallamalar :)

@Kubilay.ş

Sizede yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. Paylaşımınızı bekliyoruz :)

Gökhan merhaba işyerindeki bir abımde vardı hıdrolık disc frenlıydı gerçekten yol tutuşu vites geçişleri dayanıklılıgı olsun çok güzeldi

• Beğen
Bende salcano City sport 30 var. Şiddetle tavsiye ederim bu bisiklet ile 800 km tur yaptım 6 günde sıkıntı çıkarmadı. Herkesde salcanoya karşı kötü bir izlenim var bence sorun salcanoya değil servislerin beceriksizliği sedona da alsanız carraro da alsanız çoğu teknik servis hepsinin birden teknik servisi yani salcanoda alsan sedaonada alsan aynı servise gideceksin karar senin sonuçta

He bu arada 2640 km yaptım toplamda bu bisiklette şansıma tekerler patlamadı

• Beğen
@emrahgulez

Yorumunuz için teşekkür ederim. Tamir-bakım vs konularıyla kendim ilgilendiğim için servis konusunda sıkıntım yok. Ben daha çok dayanıklılık konusuna kafayı takıyorum. Ben her ne kadar asfalt yolda kullanacak olsam da araziye de girme durumum olduğu için kafam karıştı açıkçası. Bu yüzden bir yanım hala dağ bisikletiyle devam diyor.

Araziye de girdim bisikletle tabi ki yoldaki gibi randımanlı olmuyor ama amörtüsör sayesinde sıkıntıda yaşatmıyor bana silivri köylerinde de geziyoruz burada ama dağ tepe sürmedim fazla toprak yollara girdim sıkıntı olmadı ama mıcır yolda kaydırıyor tekerlekler.

• Beğen
Dağ bisikleti alıcaksanız 29'' alın ama onada bütçeniz yetmez. Salcano cs 27 vs var bende de hatta 2 adet var. Hiç sıkıntı yaşamadım şu ana kadar akort bozukluğu var arka tekerlekte özel örme olduğu için akortları diğer bisikletlerin jantlarına oranla % 25 daha çok bozuluyormuş. İstanbul Avrupa yakasında bisiklet yolu var fakat malum dağda gidiyor gibi sürüyoruz. Arnavut kaldırımları çukurlar kırık camlar eşliğinde bir sıkıntı olmadan devam ediyoruz. Bence siz ne almak istediğinize karar veremiyorsunuz. Bisiklette o fiyata alınabilecek en güzel bisiklettir. Bu bütçeyle alacağınız sedona da aynı olacaktır kron da. Sonuçta vereceğiniz bütçeniz 800 tlnin üzerine çıkmıyor.

• Beğen
Anlaşılan City sport veya benzeri bir model alsam da göbek ve jantları değiştirmem gerekecek. Akort bozulursa ayarlarım ama benim korkum bozulması değil tel kırılması :) Bugüne kadar kullandığım gibi mtb ile devam edeceğim heralde :)

Herkes alabileceği en iyi bisikleti almaya çalışır elindeki parayla sonuçta har vurup harman savurmuyoruz paraları ama herkes de olduğu gibi arkadaşımız Gökhan da bu City bisikletlerin jant olayında sıkıntı yaşarım endişesi var pişman olacağınızı sanmıyorum.

Tel kopması olucağını sanmıyorum % 25 arazi şartı yüzünden tel kopması olmaz. Geçenlerde mtb bisikletin ormanda seyahat ederken tellerinin koptuğunu gördüm. Sadece akort ayarı bozuluyormuş oda normal olan birşey sonuçta 28'' jant ve ince teker. Siz %75lik dilimi bence hiç yabana atmayın

@fatihselim

Onu iyice araştırıp bi kenara yazdım , aklımda yani :)

• Beğen
Tepkiler: fatih selim yakar
Geri