Scudo Sports

Salcano City Sport 40 mı? Kron Tourer 24 mü? Carraro Sportive 224 mü?

Ben Merida'yı öneririm. detaylı bilgi için pm
ama bu üçü arasında carraro 224 en iyisi.

Scudo
@Kerem YILDIZ

carraro niye daha iyi açıklayabilirmisiniz?
yani artıları önde olduğu durumları neler?

@Kerem YILDIZ

Evet neden daha iyi? Tam da Salcano için niyetlenmişken... Yani eğer Kron'un donanımından eksiği yoksa Salcano daha makul gibi. (mi)???

@omergozubuyuk

selam hem isim hem soy isim çok enteresan bende kendim zannettim sizi

Salcano alıcamm ama 100 liradan sebepse kron almamak hata olur kron daha iyiyse onu yoksa salcanoyu alıcam siz ne diyosunuz bu konuda?

@ahmetnusret

kronda iyi bisiklet zamanında onuda almayı düşündüm ama yeni serisi pek hoşuma gitmediği için vazgeçmiştim
kronun donanımı büyük ölçüde salcanoyla aynı ön arka göbek her ikisindede shimano
kronun maşasına kron neo demiş salcanoda suntour hangisi daha iyi bilmem ama suntour da sağlam marka
lastiklerde salcano önde sanırım diğer özellikler aynı

Kron daha mı iyi, sürekli kararım değişiyor. Kron daha iyi gibi geldi bi an. Lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var.:( :confused:

ahmet bey ne kadar araştırırsanız o kadar zor olacak karar vermek basit ama yeterli seviyede bilgi sahibi oldunuz almak istedğiniz segmentteki bisikletler hakkında, şimdi tek yapacağınız gidip yakından incelemek bunları mümkünse kısa bir sürüş yapmak ve birisine sahip olup ayağınızı yerden kesip tadını çıkarmak olmalı;
naçizane tavsiyem budur

Ben de uzun araştırma sonucu kadro kalitesi ve yedekparça temini nedeniyle carraro aldım

ayrıca hangisini alırsanız alın bisiklet almaktaki amacınız sadece ulaşım değilse yani binmekten üstünde olmaktan zevk alacaksanız onu bir araç gibi değil sizin bir parçanızmış gibi görecekseniz alacağınız modellerden hiçbirinin lastiği olsun vitesleri frenleri kısacası tüm donanımı kısa bir sürede yavaş yavaş size yetmemeye başlayacak ve geliştirmek isteyeceksiniz o yüzden fevri bir karar verin ve alın ;)

• Beğen
Tepkiler: ahmetnusret
Çok güzel bir tavsiye teşekkürler ve fırsatını bulduğum an deneyeceğim zaten almak için sabırsızlanıyorum.Ama bi bisikletçiye gittim denemeyi bırakın bisiklete düzgün binemedim gidonu sabit değildi, elcikler ve pedal da yoktu.Deneme imkanı olan bi bisikletçi var mıdır Ankara'da acaba?@Emrah ONAN

bak dostum bu listede kronu bi ele sadece goruntusu guzel gibidir masa desen markasini yazmaya utaniyorlar omur boyu kadro garantisi zaten yalan salcanoya gelince carraroyla ikisi donanimda daha kaliteli ama belki baska basliklarda da okumussundur servis konusunda vasatin ustune cikamiyorlar ve kadrosu carraroya nazaran biraz daha alt seviye sana carraroyu oneririm (sorun yasayan duymadim) pesinde bayi indirim yapar baya simdiden hayirli olsun

• Beğen
Çok teşekkürler yorumunuz için. Carraro da güzel ama kadro şekli çok klasik ve rengi de pek hoşuma gitmedi. Salcano sanki daha atik ve sportif duruyor. Carraro da ise daha ağır abi havası var. : ) Acaba hızlanmaları hakkında bilgisi olan var mı? Top speed farkları önemli değil ama acceleration önemli benim için. :-D

@ahmetnusret

O fark tamamen size bağlı. Donanımları bu kadar benzer olan modellerde kullanıcıdan bağımsız olarak fark yaratcak bir etmen var diyemeyiz. Eğer kullanıcının pertormansı düşük ise 26 jant bir market bisikleti bile rahatlıkla öne geçebilir, fark atabilir iyi bir sürücü ile. Unutmayın bisikletin motor gücü sizsiniz ve hangi bisiklete binerseniz binin en büyük farkı da siz yaratacaksınız.

• Beğen
@erhan.d
hmm Gerçekten içimi rahatlattınız.
Çünkü bisikleti aldıktan sonra pişmanlık yaşamaktan korkuyorum yani bu parayla alacağım bi bisikleti en az 4 yıl kullanacağım bu yüzden de şehir içindeki uzun yolculuklarda sıkıntı çıkarmaması gerek.(Şehirlerarası da çıkarmasa çok iyi olur ) Dediklerinizden şunu anlıyorum: 'Bu bisikletlerden hangisini alırsan diğerini almadım diye pişmanlık yaşamazsın.(Ve iyi bisikletlerdir. :) )' doğru mu? :) Çok mu şey bekliyorum bu bisikletlerden???

http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/upload/image/kadro%20%C3%B6l%C3%A7%C3%BC1.png

ahmet dostum
bacak uzunluğunuzu ölçermisiniz,
kaç cm ,testisler hesaba katılmayacak, bacak ile gövdenin birleşim noktası baz alınacak..dıştan kalça tarafından ölçmeyin içerden ölçün iki bacak arasından ölçüm yapın ..ayağınızın topuğundan bacağınızın gövde ile birleştiği nokta bazdır..
bu bilgiler bisiklet almadan önce son derece önemlidir..

ayrıca boy kaç cm ve kilo..

Tam düzgün ölçemedim ama boyum 1.75-1.77 (h) civarı;bacak uzunluğu (ı) da 76-77 cm gibi ama dedim ya net değil sadece yaklaşık kilom da 63 kg.

@ahmetnusret

ahmet dostum bacak uzunluğu tam olarak netleştirirsen bence neticeyi yakalarız..mezüre var ise daha iyi olur birinin yardımı olsa daha iyi olur..

ahmet dostum özelede yazdım buraya yazayım dedim..

77cm ise tabi emin değiliz mtb kadrosu için durum 19 inç olamaz tabi mtb alacak iseniz,peki ne olacak
boyda 1.77 ise ,

Sabit Kadrolu - Hard Tail MTB

Boy Kadro Boyu (cm) Kadro Boyu (inch)
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "
170 - 175 41 - 43 cm 16 - 17 "
175 - 180 43 - 46 cm 17 - 18 "
180 - 185 46 - 48 cm 18 - 19 "
185 - 190 48 - 53 cm 19 - 21 "
190 - 195 53 - 56 cm 21 - 22 "

kırmızı ile olan yer 17-18 inç bakacaksınız ama iş bunla kalmıyor 17-18 inç bisiklet aralığındaki bisikletin önce selesine oturmayın iki bacağınızın arasına alın kadroyu apış aranıza 3-4 parmak boyu mesafe olacak sonra seleye oturun pedallardan biri aşağıda olsun ve ayağınızı pedala koyun diz kırık olmayacak bunlar hepsi doğru olursa doğru kadro aldınız demektir ama bu bacak uzunluğunu yine kontrol edelim durum değişebilir bacak uzunluğu en önemli hayati meseledir, benim bacak uzunluğum 83 cm ben 5 yıldır 19 inç mtb kadrosunu kullanıyorum .hiç bir şekilde ne bilek ağrısı ne de bel ağrısı oldu ....

kaynak..

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109

Geri