Scudo Sports

Salcano city sport 40 mı carraro sportive 224 mü

@Umut Akdoğan

Ben de bu kadro olayını anlamadım, internette faklı tablolar var. Benim boyum 1,78, sizce ben hangi kadro boyunu almalıyım?

Scudo
ucar bey bacak boyu kaç cm ...

http://www.competitivecyclist.com/images/pages/fitcalc/measure_ex_1.jpg

mtb mi şehir bisikletimi yoksa yol mu alacaksınız ?

Şehir bisikleti alacağım. Akşam eve gidince ben bu ölçümü yapayım.

@Kudret Kurtcebe

Bacak boyum 83 cm, boyum 1.78, kilo 82 kg. Sanırım bana 55 kadro boyu uyuyor 54-56 da mecbur kalınırsa olu mu?

@oğuz çetinkaya

Böyle yorumlara bayılıyorum, neyi ne için tercih ettiğini o kadar güzel açıklamış ki arkadaş, teşekkür ederim, benim için çok yararı oldu

• Beğen
Tepkiler: oğuz çetinkaya
Hepsiburada'da Salcano City Sport 27 VS modeli indirime girmiş. Bence ikisini de bir kenara bırakıp, çok daha ucuza bunu alın.

(link)

City Sport 30'un bir önceki hali bu. 27 vites, Acera sistem. 100 lira hediye çeki veriyorlardı bi' aralar, ne oldu bilemiyorum ama bu varken diğerlerine bakmaya pek gerek yok.

@ahmetcan44

Çok iyi fırsat ama bana küçük geliyor sanırım, benim en az 20 inç kadro boyu almam lazım

Kadro boyu hesaplamak için burasu süpermiş

(link)

@ahmetcan44

arkadaşlar 1.669 boyundayım ve bacak boyum 75 cm ...Linkteki bisiklet benim için uygun olur mu sizce..600-700 tl arası bisiklet düşünüyorum.Carraro 224 yada salcano sport city 40 arasında kalmıştım.Sizinde fikrinize başvurayım dedim..

ikisi arasından kesinlikle carraro 224 derim. eş değer olarak sedona ve merida ya da bakabilirsiniz.

@OzanKaya

Linkteki bisiklet ikisinden de üstün. Kadro boyunu teyit alın. 18 görünüyor.

İki bisikletten de üstün 27 VS modeli. Karşılık geldiği güncel modeli yazmıştım.

Ben city sport 40 kullanıcısıyım şu anda bisiklet 360 km'de. Carraroyu hiç deneme fırsatım olmadı ama bizzat canlı olarak gördüm. Ben görünüşü sebebiyle salcanoyu tercih ettim ve bisikletten gayet memnunum yaşadığım tek problem pedalı kırıldı kardeşim kaldırıma çarpmış orjinalden de plastik dandik bi pedal olduğu için kırıldı ben de 35 tl'ye bi tane alüminyum pedal taktırdım. Onun dışında sürüşle ilgili bi kaç bilgi vereyim öncelikle yol tutuşu mtb ye göre falan bayağı zayıf (önceki bisikletim mtb'ydi) hele ki eğer taşlı bi yola girdiysen 10'u geçemezsin ama düz asfalt yolda gidişi gerçekten harika ben hiç yorulmadan düz bi yolda 30-35km ortalama yapabiliyorum yokuş yukarı çıkarken 1. dişlinin 3 ünde 10'la falan gene hafif bi yorgunlukla çıkabiliyorum eğer ki aşağı doğru bi eğimli bi yol bulursan pedala asılarak 55-60 km'ye çıkabilirsin,(amatör bi bisikletçiyim sen de muhtemelen aynı hızlara ulaşabilirsin) maşayla ilgili olarak yolda giderken kitleyemiyorsun (ya da belki de ben beceremedim) ama şunu kesin ve net olarak söyleyebilirim ki sürmekten fazlasıyla keyif alıcaksın ve ilk gördüğünde görünüşünden bayağı etkileniceksin gene de karar senin hangisini alırsan al pişman olmazsın 2 si de aşağı yukarı aynı bisikletler donanım özellikler olarak :) Servis konusunda da ben bi problem yaşamadım.

linkedeki 27vs modeli citysport 30a denk geliyor incelediğim kadarıyla fiyatı gerçekten uygun. Ben citysport 30 kullanıyorum 850 lira civarında aldım ve incelediğim kadarıyla hiçbir değişiklik yok(güzümden kaçmadıysa). Sadece model yılı farklı city sport modellerinde gidondan kilitlemeli maşa yok ve sakın yolda giderken yada üzerindeyken kitlemeye yada açmaya çalışmayın içindeki parçalar dağılıyor.Bununla ilgili de birkaç konu vardı forumda. carraro ve salcano hemen hemen benzer bisikletler ikisndende pişman olacağınızı sanmıyorum ben fiyat/performans açısından salcanoyu seçtim. Evet servisi kötü olabilir ama birde şu yönden değerlendirin kaç tane gaint yada trek satılıyor kaç tane salcano satılıyor ? Bunların kaçında sorun çıkıyor? Oransal olarak çok da fark olacağını sanmıyorum zira hemen hemen tüm bisikletlerde yakın parçalar kullanılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Celaleddin uzman
bu arada benim boyum 1.75 20inch kullanıyorum salcano da düz yolda cok güzel ama yokuş çıkarken keske 18 olaymış diyorum bazen. Bunu da aklınızda bulundurun seçim yaparken

http://wordlesstech.com/wp-content/uploads/2012/09/CERV-concept-bike-adjusts-to-different-terrain-3-640x363.jpg
http://wordlesstech.com/wp-content/uploads/2012/09/CERV-concept-bike-adjusts-to-different-terrain-1-640x491.jpg

Arkadaslar benim boyum 1.78, kilom 81-82 arasinda(gunluk degisiyor :) bacak uzunlugum biraz orantisiz sekilde uzun sanirim 83 cm. Ben bu indirimden 20 inch lik 21 vitesli modeli alsam kucuk gelir mi? Ya da o fiyata deger mi?

@Caner Çelik

hocam kusura bakmayın ama burada sizin hatanız var servis süresi tüketici koruma kanuna göre bellidir; elinizdeki garanti belgesinde de yazar , hayatımda servis süresi dolduktan sonra ürünü geri almadım, yapacağınız işlem sonucunda ilk gün ödediğiniz ücreti (bisikletin ücretini) geri alabilirdiniz veya yeni bir bisiklet isteyebilirdiniz. Evet, servis sıkıntılı ama sizde bilinçli tüketici olamamışsınız.

@Celaleddin uzman

evet biraz etkiliyor. Yüksek bisikletin sürmesi daha rahattır ve uzun yolda daha rahat seyahat etmenizi sağlar ama kontrolü daha zordur ve anlık hızlanma gibi aktivitelerde daha zorlanırısınız bu yüzden mtb ile gezi bisikletleri arasında yaklaşık 2 inchlik bir fark olur

• Beğen
Tepkiler: Celaleddin uzman
Geri