Scudo Sports

Salcano city sport 40 mı carraro sportive 224 mü

Scudo
Benim gibi bisikletlerinizi kendiniz tamir ediyorsanız ve yetkili servise götürmüyorsanız sorun yaşamazsınız.

Bende bisikleti servise götürmem aslında tüm tamirini bakımını ben yaparım bu durumda pekte sıkıntı kalmıyor :)
Büyük bir arıza olduğundada servisin bu kadar sorun çıkartacağını zannetmiyorum

carraro kadrosu daha iyi.. Fakat Salcano 30'u al gitsin derim bence. 40 la arasında kalırsan da 224'u al.

@Celaleddin uzman

Tamiri kendiniz yapıyorsanız ortada sorun yok , bence servisi kötü diye beğenilen bir modelden vazgeçmek yanlış. Ama tabii tamirini kendi yapamayan kişiler satış sonrasını düşünsün , ama bizim gibi tamiri kendi yapanlar satış sonrasını düşünmesine gerek yok.

@GökhanSemiz

Aynen size katılıyorum
Carrarodan hem görüntüsü donanımı yüzünden vazgeçtim Carraronun tek 225 modeli hoşuma gitti salcanoyla karşılaştırınca yine salcano ağır bastı bu yüzden tercihim Salcano city sport 40 olacak

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
224 daha iyidir yalnız sedona ve merida ya da bak derim.

@Celaleddin uzman

225 bildiğiniz gibi disk frenli. V-fren isteyen insan onu direk eliyor zaten. City sportun lastikleri ve frenleri 224 e göre daha kaliteli. Görüntü olarak ta dediğiniz gibi city sport'un kadro yapısı 224 e göre daha güzel duruyor. Benim bir kaç sefer kafam karıştı , bu modelleri üst üste bir çok kez karşılaştırdım , sonuç olarak city sporttan vazgeçecek bir neden göremedim. Herkes kullandığı bisikleti önerir. Ben ikisinide kullanmadım fakat city sport salcano firmasının satış sonrası hizmeti kötü diye alınmayacak bir model değil.

• Beğen
Tepkiler: Celaleddin uzman
Peki city sport'un ağırlığı ne. Bilen varmı. Carraro 13 kg civarıymış galiba

@erhan trna

City sport 30 sahibi bir kişiyle konuşmuştum . Bana 12 kilogram olduğunu söyledi. 30 la 40 arasında fark var mıdır bilemem.

salcano da 14 civarı diye okumuştum, carraro da aynı. bazıları carraronun kadrosu çok daha iyi demiş. hangi bakımdan iyi. kimse sebep belirtmemiş.

Bisikletimi seçerken ben de aynı ikilemde kalmıştım. Birbirlerine çok yakın modeller. Salcanoda olan carraroda olmayan bir kaç özellik var. salcanoda Continental touring plus lastikleri patlamaya dirençli. Raptiye bile koruyucu tabakasını aşamıyor lastiğin .Bu lastikte yanlarda fosforlu bir şeridi de var. Carraroda lastik CST. İkisi de 24 vites altus olmasına rağmen vites değiştiricilerde salcano yine önde. Salcanoda sele jel takviyeli. Carraroda sele kaliteli de olsa jel özelliği görmedim. Salcanoda v fren tektro carraroda sadece v fren aliminyum denmiş. Elcikler konusunda da salcanonunkiler çok daha anatomik. City sportta Hem ön hem arka jant göbeği shimano , carraroda sitesinde bir marka göremedim. Salcanoda jantlar weinmann carraroda airline . İşte bunlardan dolayı benim seçimim city sport 40 oldu. Resimler bölümüne city sport 40 başlığı altında koyduğum resimler var. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=115007 Ama yine de kişisel beğeniler farklı olabilir. Şu ana kadar city sport 40 ile ilgili ciddi bir problemle karşılaşmadım. Yolda akıcılığı yokuş performansı Beni tatmin etti . Bizim bulunduğumuz sitede 3 kişi daha aynı renk city sport 40 aldı. Hep beraber fırsat buldukça turluyoruz. Şimdiye kadar hiçbirimiz problem yaşamadık. Salcano satış sonrası destek eksikliğinden bahsediyor herkes. Bu yüzden ben bisikleti bildiğim tanıdığım güvendiğim bir bisikletçiden aldım. Problem yaşarsam daha rahat çözülebilir diye. Bu arada hem carraro sportive 224 hem city sport 40 14 kg yani aynı ağırlıkta. Benim daha önceki bisikletim bianchi olduğundan ve memnun kalmadığımdan aynı grup olan carrarodan çok city sportu seçtim. Tabi ki kişisel zevkler tercihler tartışılamaz. Sadece deneyimlerimi aktarmak istedim.

@bekir ö.

Carraro nedenmi daha iyi çok daha iyi servis ,satış ve arge olanağı;sebebi burdan sormaktansa biraz araştırsanız sizinde fikriniz değişecektir.

bu ikisi yerine merida alın derim. hem daha hafif hem de daha kaliteli. detaylı bilgi için pm atabilirsin.

@Oğuzhan aydın
İyide sırf servisi biraz daha iyi diye Carraroya daha iyi dersiniz anlamadım.Bu servis olayı birazcıkta bisikletçiyle alakalı.Tanıdığınız bisikletçiden alırsınız olur biter yani bir sorun çıktığındada o halleder zaten.Ayrıca bisiklete bisiklet gibi binildiğinde de kolay kolay ağrıza yapmaz zaten sadece bakımları var onuda kendiniz bile yaparsınız

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
@Celaleddin uzman

Bakın hala anlayamadınız galiba sadece servis kalitesi ve satışdan bahsedmiyorum yazımda ''''ARGE'''yani araştırma ve geliştirme;işin bu kısmı önemli asıl tanıdıkla hayatım boyunca iş yapmamayı kendime görev bildim.

@oğuz çetinkaya
yorumunuz beni etkiledi
Ben de aynı ikilemdeyim ama ben de bir de kron var seçenekler arasında.
Kron hakkında bilgisi olan varmı acaba onlar ne diyor? Kron'la Salcano arasında benim gördüğüm belirgin fark kadroda ve Kron'un vitesleri aynakolu göbeği hep shimano ama Salcano'nun lastikleri de çok sağlam.Sorum:Kron 24 VS akıcılık ve ivmelenme olarak Salcano City Sport 40'tan daha iyi bi bisiklet olabilir mi? https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=119781 buradan da yararlanabilirsiniz.

Geri