Scudo Sports

İnceleme Salcano City Fun 60 Bol fotoğraflı inceleme

kaskreis

Forum Bağımlısı
Tepki
435
İsim
Ulaş
Bisiklet
Kron
Merhaba arkadaşlar,abilerim ve ablalarım;
Bu kadar çok insan ucuz ve fiyatına göre güzel bisiklet ararken f/p olarak çok güzel bir bisiklet olan city fun 60 bisikletimin incelemesi bir ilaç gibi gelir diye düşündüm.
Bisikletim 2015 model,2016 ile arasındaki benim gördüğüm tek fark kadro kozmetiği ve geometrisiydi.
Bisikletimi sadece yaz kullanımı için 2015 Haziran'da aldım,geçen sene 100 km, bu sene ise 480 km kullandım.Kayıtsız verileri de eklersek 600 olmuştur.

Fazla uzatmadan incelemeye geçiyorum;
(link)
Kadronun üst borusunun eğik olması hoş bir ayrıntı,bisiklet yandan ve arkadan bakıldığında çok hoş bir görüntüsü var.
(link)
Ön tarafı pek de özel durmuyor
(link)
Kadrodaki yazılar gerçekten hoş
(link)

Şimdi donanımlarından bahsetmek istiyorum,
Frenler salcano'nun kendi üretimi v-frenler,600 kilometre boyunca bana hiç sıkıntı çıkarmadı, ancak panik fren durumunda 4 parmak asılmalısınız,hidrolik frendeki gibi 2 parmak kullanayım yok.Kolları 1/3 çektikten sonra fren kavramaya başlıyor.
(link)

Aynakol olarak Suntour xr178 kullanılmış, bana göre Tourney'den daha iyi bir seçim.Dişli oranları ise 48/38/28 şeklinde , yeni başlayanlar için ideal ancak bir nebze kondisyonluysanız sprintte boşa dönmeye başlıyor.
(link)

Ön aktarıcı olarak Shimano Fd-Tz31 kullanılmış,geçişleri hissediyorsunuz,arada yükseltirken tokatlama gerekebiliyor ancak düşürürken bazen hissetmiyorsunuz bile.
(link)

Arka aktarıcımız shimano Tourney Tx , herkesin bildiği gibi shimanonun en alt seviye aktarıcısıdır,geçişlerde sorun yaşatmıyor ancak 1. vitese atmasında sorun var , çok ince ayar yapılırsa belki düzelebilir, ve klasik dişli seslerini bolca duyuyorsunuz.
(link)

Geldik maşaya , sabit olsa çok güzel olurdu ancak hiçbir işe yaramayan bir ağırlığı taşıyoruz ve ekstra güç harcamamıza sebep oluyor.Modeli Zoom ch-120.
(link)

Jant ve lastiklere gelelim, jantlarımiz salcano xpro hb , görüntü olarak hoş , alüminyum jantlar.Ön jantın 1 kere akordu bozuldu ,onun dışında sorunsuz ve akıcı.
Lastiklerimiz Salcano Trekking Comfort şehir lastiği,minik dişleri var su tahliyesi ve hafif arazi için ideal.600 km kullanımda lastiklerde hiçbir tutuş sorunu yaşamadım.
(link)

Vites kolları ve elcikler gayet rahat ,ancak bisikleti satmazsam kelebek gidon yapacağım, daha rahat olmak için.
Buda şöför mahalinden bir görünüm:
(link)

Selemiz salcano jel takviyeli sele , uzun sürüşlerde rahatsız edebiliyor , ancak 20-30 km için ideal, taytınız varsa sorun yok.Birde arkası yüksek olduğunda ayarı iyi yapılmazsa kollara fazla yük binip ağrıtabiliyor.

Son olarak 1-2 fotoğrafla kapatmak istiyorum

(link)
Öndeki logo hoş ve estetik
(link)
Birazda içte kalan bu ayrıntı da kozmetik olarak çok hoş.

Artıları: Ucuz , akıcı ve giriş seviyesi için performansı yeterli.Üst borunun geometrisi dikkat çekici .
Eksileri:Maşası,selesi,belli bir hızdan sonra gitmemesi.

İlk inceleme yazım, mutlaka hatalarım vardır,affola..

Ekleme: bisiklet 13 kg civarıdır.

Scudo
@dodurgalı_06 Teşekkürler hocam,yakında ön ve arka ışığımın da incelemesini atmak istiyorum :)

@kaskreis belli bir hızdan sonra gitmemesi sorununu detaylı olarak açıklar mısınız? Anlamadım. Bu arada bu bisiklette yaşadığınız önemli bir sorun oldu mu? Teşekkürler.

Valla ne diyeyim ben olsam Salcano yerinde sana dava açardım dostum.
Ne güzel duruyomuş dedim ama senin anlatımın ortasında ne kadar da nalet bir şeymiş bu diyip gönlüm geçti :D

Kusura bakma ama öyle. Emeğine sağlık senin anlatım olmazsa belkide salcano yu bisiklet sanacaktım :D

@ertanhayri69 Önemli hiçbir sorunum olmadı, taytın yoksa 20-30 km den sonra ağrıtabilir.Tek sorunum maşası, baya gereksiz ağırlık.
Şöyle düşün,rüzgar arkandan esiyor,50 km hızla gidiyorsun(Bu bisiklet pek o hızlara gelmez,cok güvenmiyorum zaten),sprinte kalktın eğer sprint uzarsa(30 sn mesela) aynakol az sonra boşa dönecekmiş hissi veriyor.Ama bunu yapmak kolay değil, kondisyonun olmalı ve her zaman olan birşey de değil yani o kadar önemli değil.

@vetihsan Teşekkürler, sorunu nerede gördünüz hocam, benim tek sorunum maşası uzun yola giden sağlam bir bisiklet , şuan 800 lü kilometrelerde ve akort dışında sorun çıkarmadı.

@kaskreis Sorun mu? Sorun yok dostum çok güzel anlatmışın ama benim ihtiyaçlarımı karşılamayan bir velespit olduğuna karar kıldım. Sorun felan yok eline emeğine sağlık kardeşim.

Amortisör bence ise yarıyor bende de city life 20 var. Micirda gerçekten ise yarıyor .

Birde Salcano 'nun düz maşalarini nerde bulabiliriz ?

@vetihsan Yok o anlamda sorun demedim :) bisiklette sorun nerede dedim :) tamam cevabımı aldım teşekkürler.

@mfmayliba Günde 40 km asfalt gidiyorsam 5 km mıcır gidiyorum(gitmiyorum bile ), ve zoom marka maşa maşa değil ki :) 50 mm yaylanır

• Beğen
Tepkiler: mfmayliba
@mfmayliba
2014 city life lar düz maşa diye biliyorum. @kaskreis çok tecrübe sahibi değilim fakat en küçük ruble dişlisi 11 ve 48 krank dişlisi ne sahip bir bisikletin az hız yapmasından şikayet etmen biraz düşündürücü geldi,sanırım bayır aşağı pedallar boşa çıkarıyorsudur.inceleme güzel olmuş...

@mfmayliba
Bir Salcano bayisinin siparişı ile bulunabilir elinde yok ise.şehir bisikletin de kilitli maşa genelde daha kullanışlı oluyor.

• Beğen
@Jacobox evet hocam,düzlükte çıkarmaya 2 yıl kondisyon çalışmalıyım :) 60 ın üstünde anca boşa çıkıyor.Ama yokuş aşağı kom denerken bunu - olarak yazdım:D

@mfmayliba 700 gram alaşım maşa 50€ idi eğer istersen link atayım.

@kaskreis Olur . İleride değiştireceğim . Gerçi tuzlu ama hafif. benimki seninkinden 1 kg fazla normal hali 1.2 desek ( düz ) . yaklaşık 1.5 kg azalacak. Degistirirsem 12 kg ediyor birde janti yukseltsem 11 eder herhalde ? Sizce ?

.
.
.
.
.
.
Duz masaya göre hesapladim :) .

@mfmayliba Şimdi dondurmacıda çalışıyorum, malum bayram kalabalığı az sonra bakıp editleyeyim.

• Beğen
Arkadaslar bu bisikletin maşa şafti konikmi duzmu mu cikarip bakicaktim alet edevatim yok bilen bir kullanici yokmu sokup bakmis olan ?
Internette bakiyorum zoom ch 120 maşa satilmiyor bu maşanin sifir satis fiyati nedir.
Duz maşa alicam bunuda satmayi dusunuyorum.

İnternetten baktım Zoom maşalarda zaten konik olan yok sanırım kadronun maşa takılan kısmı konik gibi duruyordu açılı o yüzden sormuştum zaten bilende yok sanırım.

Edit:
Şimdi ben bilgi veriyim city fun 60 ın maşasını değiştirmeyi düşünenlere.
Bu bisikletin maşasını değiştirmek istiyosanız düz şaft borulu bir maşa alınması gerek.Bunuda zoom maşaların hiçbirinde konik görmediğim için söylüyorum. Ayrıca yanlışlıkla konik maşa alırsanız alta takılan çevirici bir parça konik maşayı düz şaft uyumlu bir kadroyada takma şansınız var.
Yani yanlış aldım diye endişe etmenize gerek yok.
Benim jant ölçüm 28inch olduğu için 28 lik düz şaftlı bir düz maşa almayı düşünüyorum.
Bisikletin üzerindeki zoom maşanın şaft boyu 23 cm civarında. Şimdi Normalde bisikletin üstündeki zoom maşa alıcağımız düz maşadan daha uzun. Bu da bisikletin ön kısmınının daha aşağıda durması demek.
Sanırım bu da kadronun ön kısmınının 6cm kadar aşağı inmesi demek. Bana sorarsanız bu bisiklette çokta aerodinamiğin düşünülüp bu 2.5 kg lık zoom maşanın takıldığını sanmıyorum.
Yani aerodinamğinin bozulmasından o kadar da endişeli değilim hatta düz maşasının bu bisikletin aerodinağini düzelticeğini düşünüyorum.
Zaten üstündeki zoom maşanın süspansiyon kısmı uzun olmasına rağmen şaft boyu kısa ve gidon aşağıda kalıyor. Gidona çok fazla eğilmenize sebep oluyor.Yük bindirmenize sebep oluyor.
Bu yüzden alıcağım düz maşanın şaft borusu 300 mm olması güzel belkide şaft borusunu hiç kestirmicem. Fakat düz maşanın 30 cm olmasına rağmen gidon yine aşağıda kalırsa artık bir gidon yükseltici parça ile desteklemeyi düşünüyorum.
Bu bilgiyide bu kadar uzun yazıyorum ki bu bisikletin maşasını değiştirmek isteyen arkadaşlar benim gibi uğraşmasın.
Bu arada bu bisikletin kötü olduğunu düşünenler.Zoom maşa olmasına rağmen 40 km üstüne çıktım sahil yolunda hibrit bisiklet olarak gayet başarılı bir bisiklet olduğunu düşünüyorum.
Bir kaç değişiklik ile çok daha iyi bir bisiklet olabiliğiceğini düşünüyorum.

Kullanımı nasıl? Bileklere yük biniyor mu? Yoksa şehir bisikleti gibi dik bir sürüş hissi veriyor mu?

Geri