Scudo Sports

salcano bisikletlerin ağırlıkları burda

Scudo
Salcano City Sport 30V
İlk aldığımda 14.25 kg. dı. Çeşitli hevesler ve aksesuarlarla şu an 18 kg'ı aştı :eek:. Bir yerde yanlış yapıyorum ama ne :naslyany: :hımm:.
Aslında amortisörlü maşayı düz ile değiştirmeyi düşündüm ama uygun uzunlukta hafif, sağlam ve düz maşa bulmak kolay mı ki? Uzun maşa bulamazsam araya yüzükler eklemek lazım ki gidon yüksekliği eski halini korusun. E bu da tekrar ağırlık eklemek oluyor :ckskc:. Normal maşa ile yüzük eklemeden düşünürsem, bisikletin kadro geometrisi yüzünden (gidon boğazı kısa) bisiklet öne eğilecek ve padal da yere yaklaşacak. Bu da dönüşlerde pedalın yere sürtmesi demek. Kısaca uzun bir düz maşa bulmak lazım, bisikletin öne eğilmesini engellemek lazım vs., değer mi acaba?

@suyunsesi Maşanızın ölçüsü nedir? Aynı boy ya da yaklaşık ölçüde bulunabilir belki. Şurada bir krom alaşım bir maşa var, yorumlarda uzun olduğu söylenmiş;

(link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@undefined Hocam düz maşa ile amortisörlü maşa arasında 1.5 kg fark var, yanınızda sağlam bir u kilit taşıyayım dediğiniz zaman bu ağırlığa denk yani. Bisikletle sınırları zorlayıp 100 gram için sele borusunu kesenlerden değilseniz eğer çok bir anlam ifade etmiyor yani amortisörü kilitleyin geçin. Biraz abartıldığını düşünüyorum bu konunun.

@undefined Hocam düz maşa ile amortisörlü maşa arasında 1.5 kg fark var, yanınızda sağlam bir u kilit taşıyayım dediğiniz zaman bu ağırlığa denk yani. Bisikletle sınırları zorlayıp 100 gram için sele borusunu kesenlerden değilseniz eğer çok bir anlam ifade etmiyor yani amortisörü kilitleyin geçin. Biraz abartıldığını düşünüyorum bu konunun.

Zaten profesyonel de değiliz hocam haklısın aslında. Belki ileride keyfe göre portatif bir elektrik motoru eklenebilir.
Şunun gibi:

• Beğen
Tepkiler: CNC
Selamlar dostlar. İki bisiklet arasında kaldım, kıyaslamanız mümkün mü?

(link)

(link)

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler. :)

Geri