Scudo Sports

Salcano bisikletlerden gelen "ÇIT" sesi nedeniyle Salcano konusunda tereddütlüyüm.

bende city sport 27 vs. nin yanına bir tane alsammı napsam baya alan var bu bisikleti :)

Scudo
@tall81

mtb istiyorsan ve bu seviyelerde birşey alacaksan kaçırma.
başka markalarda 1100tl'ye bile bulamayacağın donanım var üzerinde, şimdiye kadar almış olan herkes de memnun bildiğim kadarıyla.

@serkancatak

takılma kardeş böyle şeylere. ağzı olan konuşuyor. bnde de astro 210v var. sadece pedal değiştirdim bu zamana kadar. o kadar. gönül rahatlığıyla alabilirsin. kron xc250 den daha iyidir.

öncelikle pedalları değiştir..benim salcanoyu ilk aldığımda da aynı çit sesi vardı...pedalları aliminyumla değiştirince ortadan kalktı..salcano nun pedalları çok dandik..

• Beğen
Tepkiler: Ali Sırıklıgil
Bisikletten ses geliyorsa, ya bakımı yapılmamıştır. Ya ekipmanlar iyi sıkılmamış olabilir. Kir, toz, toprak vs gibi şeyler dönen parçalara yapışıp her pedal çevirişinizde ses yapıyor olabilirler. Çok da rahatsız etmiyorsa takmayın. Ben bisikletimi ilk aldığım zamanlar ifrit oluyordum en ufak çıt seslerinde vs. Sonradan takmamaya başladım ara sıra olursa.. :)

Şimdi konuyu hortlatıyorum hem de iki yıllık ama aynısını açmak istemedim. Şikayet eden kişileri sıralamış konuyu açan arkadaş da, bazı arkadaşlar bakımsızlıktan bahsetmiş. Ben yeni aldım bisikleti bende de hız yaparken pedal çevirince hafif bi sanki bi tel bir yere değiyormuş gibi ufak çıt sesi geliyor bakıyorum ama bulamıyorum bir türlü. Evde denerken gelmiyor, yolda giderken geliyor..

Aynı çıt sesinden mi bahsediyoruz acaba..

@ececan
Ayni sesi rampa cikarkken de duyarsiniz. Yeni bisikletlerde olur bu durum. O ses gobekten geliyor. Gobegi sıktırın, ses kaybolacaktir. Normal ve zararsiz bir durum.

@Kuzey Ege

Teşekkür ederim halledeceğim. :)

@ececan Aynı ses bende de var, sanırım bu çıt sesi benim sol pedaldan geliyor gibi. Birde ayrıyetten bir kaldırım vb. inince gidonla maşanın birleştiği yerden geliyor gibi.

@Osman Tuğrul

Siz de benim gibi "gibilere" kalmışsınız çünkü cidden tam olarak anlaşılamıyor, ses çok az diye olduğundandır belki. Yolda seyir halindeyken eğilip ön tarafa kulak kabartıyorum ama anlayamıyorum. Pedali çevirirken olması, beni ayakkabı bağcığının çarpma ihtimaline itti ama bu da olmuyordu, belki de aynakolun üstündeki kısma sabitlenmiş vites teline çarpıyoruzdur..

@ececan Evet dediğiniz, gibi bir yerden geliyor ama belli belirsiz. Sonra insanın içine bir (öküz) oturuyor bir şeyimi var çatlak mı oluştu? ... soruları kafanızda tilki misali dönmeye başlıyor ;) Bir süre sonra ne olacaksa olur deyip kulak asmamaya başlanıyor. Şaka bir yana gerçek bir sorun olduğunu da görmeyip, kulak asmazsam işte o zaman durum fena.

@Osman Tuğrul

:) O zaman çözersek birbirimizi haberdar edelim buraya yazarak. Birazdan yine kontrol edeceğim.

Bu ses sadece salcanolardan gelmiyor hocam

• Beğen
Tepkiler: sahsie

ingilizce bilenler böyle gelsin. türkçesini ben çekicem bu konunun yakında kafamda böyle bir video kanalı açma fikri var :)

bahsi geçen çıt çıt sesi her bisikletten gelebilir. nedeni parçalar arasına giren küçük toz, kir, çamur vs. parçaları. ses gelen bölgeyi söküp iyice temizledikten sonra greslerseniz sorun büyük ihtimalle çözülecektir. gres yağı burada çok önemli. biliyorsunuz; yağ, suyu iter. greslediğiniz bölgeye de su, dolayısıyla toz, toprak girmemiş olur. sesler kronikleşmeden önce ses gelen yeri temizleyip yağlamak gerekli kısacası.

Benim Mosso 3.29'un göbeğinden de pedalların attığı her turda bir kere olmak üzere çıt çıt sesi geliyordu. Göbek sıkılınca düzeldi, fakat birkaç ay sonra tekrar başladı. Özellikle tırmanışlarda rahatsız edici bir ses. Göbek anahtarı almak lazım bir tane...

• Beğen
Tepkiler: sahsie
@Sinan A.

videoda bahsedildiği gibi aslında çok fazla sebebi olabiliyor bisikletten gelen seslerin ve bazen bulmak çok zor olabiliyor. en güzel yol, bisikleti tamamen söküp herşeyi temizlemek ve yerine takmak.

Çok büyük bir ihtimal sesin kaynağı orta göbek. Göbekte boşluk olabilir geçen hafta bu sorunu çözdüm ve şu an hiçbir sıkıntı yok. Göbek tipiniz hollowtech veya gxp ise mutlaka buna uygun anahtar edinin aksi takdirde göbeği sökemezsiniz. Bunun dışında selenizin bağlantı noktasını, pedalları ve ön ve arka teker bağlantı noktalarını kontrol edin. Son olarak ön aktarıcının teli de bazen kadroya değip ses yapabiliyor.

Geri