Scudo Sports

Salcano Astro 29hd Lastik önerisi

Savaş Uzun

Daimi Üye
Tepki
46
Bisiklet
Focus
Merhabalar

Bisikletimi daha yeni aldım ama biraz bilgisizce aldım ve kullandıkça farkettimki lastiklerim hızlanmama engel oluyor, Race king 2.2 var şu anda... Bi kaç araştırmadan sonra gördümki bir çok kişi bu problemden dolayı değiştirme yolunu seçmiş.

jant :Weinmann XM280 Disc 29 ( 622x21,4)

Jant en olarak kaçtır ve buna uygun olan nelerdir 700 x 25 vs kaç ile kaç arasında almalıyım ve marka model önerebilir misiniz?

Araştırırken sıklıkla rastladığım yağmurlu havada dahi yol tutuşu, dayanıklılık vs. konuda Schwalbe Marathon önerilmiş ve övülmüş açıkçası direk bu lastiklere yönelmiş durumdayım... Ama 700x? ne almam gerekli bilmiyorum...
Ve Schwakbe nereden temin edebilirim?

Scudo
29" normal bir lastik alacaksınız. 1,50 yada 1,75 tarzı alırsınız. Hem ağırlığı bir nebze düşürür hem yol da hızlanması iyi olur. Yol tutuşu iyi olur. 29x1,50 veya 29x1,75 tarzı alırsınız. Marka model olarak tabi ki sağlam markalar var ancak bende 26x1,50 CST suda kaymaz var. Çokta sağlam lastikler maşallah ancak beyaz yanaklı rubena lastiğe geçeceğim yakın zamanda. :)

Dediğiniz gibi büyük lastik yağmurda güvensiz sürüş veriyor, yolda hızlandırmıyor ve yoruyor, ayrıca ek ağırlık veriyor.
Dağ da da o kadar güvenli değildir sivri bir taş geldiğinde racekinglerin kenarını yırtar atar. :)

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
Cevabınız için çok teşekkür ederim, 1,50 ne anlama geliyor inç hesabı mı oluyor? Genelde karşılaştığım 700x 28c/35c... vs diye yazıyor... Bu konuda epey kafam karışık... :S Sitesinde boyut kısmında 700cx28c/38c yazıyor. Anladığım kadarıyla 28c ile 38c arasındaki lastikler uygunmuş gibi geldi ama doğrumu anladım bilmiyorum. Eğer doğru anladıysam, hız için hangisini tercih etmeliyim 28c mi yoksa daha üst mü? Tekrar teşekkürler bilgi için...

29" (inç) jantınız 2.20 lastik boyutunuz var.
Siz 29" (inç) jantınızın boyutunda 1,50 lastik boyutunda bir lastik alabilirsiniz. O lastiğin genişliği boyutudur. Jantınıza uyumlu olması yeterlidir. 28c/35c vs gibi rakamlar daha farklı oluyor. Onlar sizi ilgilendirmez pek bisikletçiye giderseniz 1,50 - 1,75 tarzı lastiklere bakabilirsiniz.

@Savaş Uzun

Asfalt için almayı düşünüyorsanız 1,5 veya 1,75 arası seçim yapabilirsiniz. 700x38- 700x45 olarak da yazabilir birisi inç birisi metrik yazılıştır. Tavsiyem 700x40 ölçüde lastik almanızdır.

Ekleme: jant ölçüsü 29" değildir lastiğin yanak genişliğinden dolayı 29" oluyor sizin jantınız bildiğiniz 28" jantlarla aynıdır o sebeple 700c lastiklerden kullanabilirsiniz.

@Savaş Uzun

1.50, 1.75 gibi lastik boyutlarına bakmanız gerek söylediğiniz 700x23c 700x25c gibi boyutlar yol bisikleti lastikleri için kullanılıyor.

Teşekkürler cevaplar için. Üniversite Bitirme çalışmalarımdan ötürü pek giremiyordum bir kaç gündür... Anladığım kadarıyla şu jantın sitesinde yazana göre 28c/38c ebatlarında lastik kabul ediyor. (link)

Evet denildiği gibi cant 622 yani 28'' 700 e tekabül ediyor...

700x
x'den sonra gelen ramak metrik ise yani sitede yazıldığı gibi 28 ile 38mm arasında tercih yapabilirim değil mi?

Tekrar teşekkürler...

@Berke Kazankaya
Evet o boyut çon ince olur 23c ki sitesinde yazan doğru anlamışsam eğer. 28cile 38c arasındakileri kullanılabilir demiş...

@Savaş Uzun

32 veya 35c güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
@Berke Kazankaya
O milimetre olayını doğru anlamıştım değil mi? Hala şüphedeyim... Ama doğruysa aynen bende 32c düşünüyorum

@Savaş Uzun

32 çok ince olmaz mı? Sonuçta kullandığınız lastik 2.2" yani 56c siz ise 32c yani 1.26" takacak oluyorsunuz.

Bu gün decathlon'a gittim 40c 32c modellerine baktım ve evet 32 c çok fazla ince olduğunu anladım kararım en düşük 35, en üst 38 olacak sitesinde yazana göre en fazla 38 takabiliyorum gidip görmem çok iyi oldu... Daha iyi anladım durumları... Ve marka olarak schwalbe marathon almayı düşünüyorum... Başka öneriniz var mı marka model olarak?

Geri