Scudo Sports

Salcano astro 29 v almak istiyorum

Enigma23

Üye
Tepki
8
Merhaba arkadaşlar ben bisiklet sporuna yeni merak saldım 1000 tl altı bi mtb almak istiyorum. Aklımda şuan salcano astro 29 V var sizce iyi midir yada beğendiğiniz 1000 tl altı başka mtb var mıdır fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Cevap lütfen???

Scudo
@Enigma23 Merhaba, astro kullanmadım fakat, alt segmesi denilen NG350 kullanıcısıyım. Şunu söyleyebilirim bayide ki satıcı bana astronun kadrsonun ng350'den daha iyi olduğunu bu yüzden onu almamı söyledi fakat ben vites saysının yüksekliği ve gidondan kilitlemeli olduğu için ng350 aldım. Karar senin, benimki ile yakın bisiklettir diye düşünüyorum, ben pek sorun yaşamadım, eğer alırsan continal lastikler çok iyi bir avantaj olacak, benimkiler den pek iş çıkmadı açıkcası düşüncelerim bunlar. Bende v-brake kullanıyorum yanlış bilmiyorsam fren sistemleri aynı aldıktan 1-2 ay sonra baradine (kartuşlu) üç renkli takarsanız çok daha iyi olacaktır, ben takmadım yakında alıp takacağım.

Keşke şunu alsaydım dediğin bi bisiklet oldu mu?

@Enigma23 Aldıktan 1 hafta sonra acaba astroyumu alsaydım dediğim oldu yalan değil, astroyu alsaydım nasıl olur du bilinmez ama şuan gayet memnunum. Lastikler çok fazla önem arz ediyormuş onu anladım :) 100 TL bayılıp sağlam bir şey ile değiştirmem gerek. Ama başka markalardan dersen eğer, şahsen benim içimde hep ghost vardı, ama böyle markanın giriş seviyesi bisikletleri biraz işime gelmedi. Aklını da pek bulandırmak istemiyorum, sende bulandırma içine sinen gönlüne yatanı al derim.

Kardeş merhaba. Astro 26v kullanıyorum yaklaşık 5-6 aydır. Memnun olmakla birlikte tavsiye ettiğim iki kişiye daha aldırdım. Alan kişiler 29hd aldı. Onlarda memnun kaldı. Beraber turlara çıkıyoruz. Şunu belirtmek isterim ki yeni başlayan bir ekip olarak kullanıyoruz. Şehir içi ve yakın çevrelerde gezi amaçlı kullanıyoruz. Bisikletler gayet ideal hafiflikte bence. Yaklaşık 13.5kg civarı.

Servisini kafaya takmam ufak tefek ayarları ben yaparım derseniz, birde kaliteli maşası olan bir model alırsanız süper olur. Ben maşayla ilgili çok sıkıntı yaşadım ng650 modelinde ama baktığım kadarıyla astroda XCT maşa var yani çok sıkıntı çıkmaz bence alınır :)

bende astro 27.5 v var memnunm:D

Benim boyum 1.78 civarı kilomda 70 sizce 29"bi bisiklet bana büyük gelir mi?(Bu arada 15 yaşın dayım daha uzuyorum)

bence 29 alabilirsiniz tabi uzun süre kullanacaksanız

ben 13 yaşındayım boy 163 27.5 kullanıyorum

Uzun araştırmalarım sonucunda, Salcano Astro 29v almaya karar verdim.

Fakat bazı teknik bilgiler konusunda hala cahilim, ya da gözden kaçırdığım şeyler var.

http://akakce.cubecdn.net/salcano/astro-29-v-dag-bisikleti-z.jpg

Okuması kolay olsun diye teknik özelliklerini buraya kopyala-yapıştırıyorum:

• TİPİ
  • 29" MTB

• KADRO
  • Hydroformed tubes alüminyum kadro

• MAŞA
  • Sr Suntour 29" XCT HLO hidrolik kilitlemeli maşa

• ARKA VİTES
  • Shimano RD-M360 Acera 24 vites

• KADRO ÖLÇÜLERİ
  • 17" - 19" - 21"

• ORTA GÖBEK
  • Sr Suntour BB10- XCT-SQS

• AYNA VE KOL
  • Sr Suntour XCT 42t/32t/22t krank takımı

• FREN TAKIMI
  • Tektro 837 alüminyum V fren sistemi

• VİTES KOLU
  • Shimano STEF65

• RUBLE
  • Shimano CS-HG31 32t/11t kaset

• ÖN DEĞİŞTİRİCİ
  • Shimano TX50 ön değiştirici

• GİDON
  • Zoom FOV alüminyum gidon

• BOĞAZ
  • Zoom TDS-C369 3D forged alüminyum boğaz

• SELE BORUSU
  • Zoom C208 alüminyum sele borusu

• SELE
  • -

• FURÇ TAKIMI
  • Chin Haur CH-9280TBW

• TEKER SETİ
  • Continental Race King 2.20 lastik

• JANT SETİ
  • Salcano XPRO HT01 32h jant seti

• AĞIRLIK
  • 13,9 kg

Özellikler bunlar.

Sevdiğim özellikleri:

Kilitlenebilir amortisör.
V-Fren (tamiri ve bakımı ucuz ve pratik olduğu için).
29" lastik.

Merak ettiğim bazı şeyler:

Alüminyum kadronun, çelik kadroya göre dezavantajı var mı? Dayanıksız mıdır?
Vites sistemleri hakkında çok bir bilgim yok. İnanılmaz çeşitli vites sistemleri var ve kafam karışıyor. Sizce üzerindeki vites sistemi nasıl?
Bisikletin ağırlığı iyi mi?
29 inç bisiklet kullanmanın bir dezavantajı var mı? varsa nelerdir?

Ben bu bisikleti günde ortalama 30-40 km süreceğim. Genellikle asfalt ve tarla yollardan, mıcır ve toprak yollardan gideceğim. Bu yüzden yol tutuş benim için çok önemli.

Boyum 174 ve 65 kg ağırlığındayım. 21" bana büyük mü gelir?

İstanbul içi bunu hangi mağazadan almalıyım, tanıdık, güler yüzlü bir bayii bildiğiniz var mı? Liste fiyatı 965 ama bütçem 850 civarı. Belki yardımcı olur.

Şimdiden teşekkürler!

Geri