Scudo Sports

Salcano Astro 26 HD

Vanessian

Üye
Tepki
0
İsim
Aytuğ GİRAY
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selamlar, ismim Aytuğ, 22 yaşındayım. Pendik'te oturuyorum ve bisiklete gerçekten çok ilgiliyim.

Uzun zamandır forumda ve diğer portallarda bisiklet araştırması yapıyorum. Dokuz senelik bisikletimin gidonunun ve daha birçoğunun sorun çıkartmasıyla yeni bir bisiklet almam gerektiğini düşündüm. Sıfır ve ikinci el olmak üzere geniş yelpazede araştırmalarıma devam ettim. En sonunda birkaç bisiklet arasında seçim yapmaya karar verdim. Bunlar hakkında da sizden yardım alabilmek isterim.

Bisikleti kullanma amacım: Çoğunlukla arazi, kısa süreli hizmet bisikleti, kısa süreli şehir bisikleti niteliklerini taşıyacak.
Boyum: ~1.85
Kilom: 110 (Eski bisikletim ve diğer spor aktivitelerine devam ederek 8 kilo verdim. Bisiklet satın almayı biraz daha geciktirmek istiyordum daha iyi bir kiloya sahip olmak için ama ne yazık ki acil ihtiyaç oldu.)
Bütçem: Yaklaşık 750-800 lira (Ekipmanlar/Araç gereç dahil)

*Amacıma en çok hizmet edecek ve yol sebeplerinden dolayı en mantıklı bulduğum seçenek MTB. Şehir bisikleti kullanmak isterdim ama arazilerde de oldukça dolanacağım ve kötü yol şartlarına tabii kalacağım için MTB almaya karar verdim.
Opsiyonlar:

- Salcano NG 650 26 HD - Sıfır - 850 TL. Pendik'te bir bayiiye gidip aşağı yukarı 850 TL'ye anlaşabildiğim, oldukça önerilen ve övülen kaliteli bir ürün.

- B'TWIN Rockrider 340 V - İkinci el - 400 TL. Az kullanılmış olup (Henüz gidip incelemeye fırsatım olmadı) bilinçli bir sürücü tarafından kullanılmış, yine kaliteli bir ürün. (Boyundan emin değilim ama diğerlerine göre sanırım daha küçük)

- Salcano Astro 26 HD - İkinci el - 650 TL. Orta yaş biri tarafından kullanılmış. Sürekli seyahat ettiği ve yazlığa gitme sebepleriyle yanında taşıyamadığı için verip yerine katlanılabilir bisiklet alan bir kullanıcıya sahipmiş. Birebir görme fırsatım oldu gerçekten temiz de görünüyordu. Yine (bence) kaliteli bir ürün.

Ekipman olarak;
-Gözlük,
-Eldiven,
-Paça bandı,
-Mini pompa,
-Çanta,
-Plastik kelepçe, gibi ürünlere sahibim. Bunların yanında kilometre saati, ön ve arka fener (reflektör), kask, yedek iç lastik almayı hedefliyorum.

İzleyebileceğim en iyi rota sizce nasıl olur, yardımlarınızı bekliyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim!

*İlerleyen günlerde ikinci el olan bisikletlerin fotoğraflarını sağlamaya çalışacağım.

Scudo
Hiç kron düşündünmü fiyat tam senin bütçene göre ve 7005 alüminyum 110 kg yi rahat taşır

Astro modelinin temiz olduğunu belirtmişsiniz, eğer onu alırsanız zaten 150-200 tl diğer gerekli ekipmanlara da bütçe ayırmış olursunuz.
*Kask
*Km saati
*Ön-arka far
*Matara\Matara kafesi
*Yedek iç lastik
*Yama seti\Levye\Alyan takımı
Şimdilik aklıma gelenler bunlar fiyatlarda çok aşırıya kaçmazsanız zaten her türlü o bütçe yeter size.
Allah gönlünüze göre versin.

@dodurgalı_06 Bugün uğradığım bisiklet bayiinde ordaki beyefendi de Kron xc 150 önerdi 750 lira olduğunu söyledi ama onun üzerinde pek konuşmadım pazarlık yaparsam daha uyguna gelebilir belki. Ama V-brake'e sahip, o yüzden emin olamıyorum.

@Ceyhun Özkan Ben de sizin gibi düşünüyorum, şuana kadar aklıma en yatan Astro oldu. Eğer almaya karar verirsem güzelce bakımını kontrolünü yaptırıp en ince sorunlarına kadar öğrenip öyle almayı düşünüyorum. Ayrıca teşekkür ederim, Allah herkesin gönlüne göre versin :3

Geri