Scudo Sports

Salcano Astro 210 V - Hidrolik Disk Fren (Arka) takılır mı?

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Tepki
305
Bisiklet
Specialized
Başlıktaki bisikleti kullanıyorum. Bir ara hidrolik disk frenli bir bisiklet almaya niyetlendim benimkini satıp ama vazgeçtim sonra. Acaba bisikletime arkaya hidrolik disk fren takabilir miyim?

Scudo
@Cuneyt Erkman
bu kit çok pahalı hocam ya. kadroyu satıp, disk fren uyumlu kadro almak daha mantıklı bu halde.

sormadan edemeyeceğim disk frene geçme yi iyice araştırdınız mı acaba? rotoru yamulur, ağırdır(v frene göre), ayar ister(zamanla), balatası pahalıdır.

@Cuneyt Erkman
evet dersem yalan olur. sizinle aynı bisikleti kullanıyoruz sanırım. janta sürtüyor gibi geliyor frenler. fren ayarını yaptırdım. jantlarda akort sorunu da yok. o yüzden geçsem mi diye düşünüyorum. veya shimano v fren ayakları mı alsam?

cnc işleme merkezinde yaptırabiliceksen elimde cad çizimi 3 boyutlu fotoğraf vardı bunun için. hatta bi tanede bana yaptırın :D

@hsyngrztuzla

o kadar ayrıntıya giremem hocam :D

@Cemali Avcı
genel olarak v fren daha sorunsuz bir sistemdir kaliteli bir fren sistemi ve ayarlama ile iyi sonuçlar alacağınıza inanıyorum. Eğer ki kadro değişimi yapacak iseniz v fren ve disk fren uyumlu bir kadro almanızı tavsiye ederim ki disk fren sistemi size uygun gelmez ise geri dönebilesiniz

@Cemali Avcı

neden yeni kadro istiyorsunuz ki sizin kadronuz ve maşanız disk fren uyumlu sadece jantı disk uyumlu bir jant ile değiştirseniz yeter...

@enes savaş

hımm. maşa evet ama kadro uyumlu değil diye biliyordum. bir de bisikletçiye sorayım. gerçi haftaya bakımdan geçireceğim. hala hoşnutsuzluk olursa v frenlerle alakalı, ya ayakalrı değiştiricem shimano ile yada oluyorsa hd frene geçicem. bu arada tektro v refn iyi değil midir?

@Cemali Avcı

Sizin sol arkadaki ayakların aralığı kaç mm ona göre disk uyar yada uymaz...

hiç bakmadım. ölçüp yazarım yarın. şuan işteyim. herkese ilgi ve alakası için teşekkürler. bisiklet konusunda tam aradığım gibi bir forum bulmama sevindim :)

@Cemali Avcı

çok büyük ve ayrıntılı bişey değil biraz zaman harcarsan therapy den (ki bulman zor) çok daha ucuza çelikten yaptırabilirsin. sonrada sprey boyayla boy gitsin.

@enes savaş

sol arkadaki hangi ayakların aralığını? jantın takıldığı kısmın arasını mı?

@Cemali Avcı

Hayır kadroda arka jantın takıldığı yerdeki delikler

http://images.hepsiburada.net/assets/Spor/1500/Spor_2715470.jpg

ahan burası :D

@Cemali Avcı

Eğer 3 veya 4 cm ise aralık oraya uymaz...

@enes savaş

2,5cm. ama ben de o delikler daha çok arkalık veya çamurluk takmaya uygun gibi ?

@Cemali Avcı

evet maalesef disk olmuyor anca önee takabilirsiniz...

Geri