Scudo Sports

İnceleme Salcano Assos 50 SLX

@??? Merhaba,

Teşekkür ediyorum. Haksızlıklar vs. bir sürü şeyler oldu ama olan oldu artık, önümüzdeki maçlara bakıcaz :)

Forumda yine varım ama artık eskisi gibi aktif değilim sadece konuları yorumları inceliyorum onun dışında elimden geldiğince yardımcı olaya çalışıyorum özel mesajlar la.

Malesef ki bir çok arkadaşımız Salcano aleyhine söylemlerimden dolayı bilerek veya bilmeyerek bir çok şey söylediler ama bazı zihniyetleri değiştiremeyiz malesef. Üstünde durmaya gerek bile yok aslında ;)
2013 yılından sonraki bisikletlerinde bir kalite düşüklüğü oldu fakat bu sadece Salcano ile alakalı bir durum değil di. Shimano ve sram'ında etkileri oldu. Stok durumları vs. gibi şeyler. Ancak 2016 yılından umutluyum ben. Bakalım yeni modeller neler getirecek göreceğiz. İyi bişeyler olursa düşünürüz bişeyler.

@???
Daha öncede belittiğim gibi donanım değişiklikleri her markada vardır. Resimde görünenin aynısı olmak zoranda değildir ve bunu hemen hemen her marka yapar. Sadece bisiklet içinde değil. Bir çok sektörde bu durumlar söz konusudur. Ama ne yalan söyliyim RockShox maşaya SR Suntour kumandası takmaları olmamış ama bence uğraşmaya değecek bir durum yok ortada. Eğer kutusunu servis açıp ta sen uyarsaydın bu böyle vs. o zaman durum farklı olabilirdi uğraşada bilirsin ama zamanın değerliyse boşver.

Scudo
@??? Acaba bisikleti kaça aldınız ?

@??? İyi fiyata almışsınız :) Memnun musunuz, bir problemle karşılaştınız mı?

@mfurkan hocam, ufak aksaklıklardan ve kilitli pedal - ayakkabı henüz bana ulaşamadığından ötürü henüz test etme fırsatım olmadı. Yalnız şunu diyebilirim. Bu aletin 2015 modeli sıfır almıştım. Peşin 3365 slx olanını. Assos 20 olarak geçer. Beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı şu konuda, İnsomnia 300 slx bisikletimle bile rahat rahat tırmandığım yokuşu bu bisikletle zor bela tırmanabiliyordum. Elbetteki idmansızlığım bunu tetikleyenlerdendi ama bu olumsuzluğun 3/2 si krank setinden kaynaklanmaktaydı. Kullandığı 2 yapraklı 28/40 t aynakol butadakinyokuşlarda yeteri torku veremedi. Bi çare aynakol yaprağını değiştirmeyi düşündüm ama zaten yeteri masraf yapmıştım. Değiştirmedin. Satmanın elimde kalacağı durumdan daha makul olacağı olaylar gelişti ve sattım. 2016 serisini beklerken, bu aleti gordum, fiyatı uygun geldi, 2016 nın fiyatları, grupsetleri meçhul.. hemen spariş verdim. En azından 22 aynakol/ 36 ruble uuzerindwki

@??? Firmayla görüşme sağlayabildiniz mi yanlışlıklar için?

@??? Ben de 2014 model 27.5 mt 35 jant setli gold havalı maşalısını 2400 liraya aldım 3 ay önce. 22-30-40 yaprak olması lazım üstünde. Tork olarak memnunum her koşula uygun vites aralıkları var. Kadro hafifliği olsun, setlerin kalitesi olsun bisiklet gerçekten çok güzel. Ama arka aktarıcıda anlamadığım ve çözemediğim bir tıkırtı var o beni baya sinir ediyor :D Arka aktarıcıda xt ye geçeceğim büyük ihtimalle ;)

@mehmet.ali satıcıylada, ureticiylede, servislede görüştüm sonuç olumsuz. Tamam, ben hatalıyım, uretici tarafından urunun garanti kapsamına girebilmesi için belirlenmiş şartı yerine getirmedim ( ilk kurulum- servis) ama bu ayıplı ürünün faturasını uzerime yıkmaz. Eğer bu kişilerde,( hepsi değil) birazcık akıl birazcık insaf olsa idi ve bunların müşteri memnuniyeti üzerinde çalışmaları olsaydı en azından 'urununuz kurulumu servis sağlamadığından dolayı garanti dışı kalmıştır ama size gelen ve urununuz uzerindeki maşaya ait olmayan kilit kolunu orjinali ile değiştirebiliriz diyebilirlerdi'. 30-40 tl lik bir parça bu. Bu parayı verirseniz batacak mısınız - vermezseniz sizi zengin mi yapacak? Neden oyalıyorsuzu. zaten olanları gördükten sonra daha fazla uğraşmadım. Aslında pislik yapsam herturlu değişim yaptırırdım ama haklıda olsam insanları darboğaz etmeyi sevmem buna değmez de.
Yanız bunları genele vurmamız hatadır ve günahtır, her servis aynı olmadığı gibi her satıcıda benzer yaklaşımlarda değildir. İnşaAllah durumlarını duzeltirler, başka ne dilelim ki

@??? Darboğaz etmek değilde hatasını anlaması açısından yapmak gerek. Tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Garanti dışına çıkması felan hikaye eksik ve ayıplı ürüne girer bu. Hiç bir şey olmasa 14 gün içerisinde iade etme şansınız var, sevmedim iade edicem diyebilirsiniz.

Assos 50 kadrosunun ağırlığını bilen var mı ?

• Beğen
Tepkiler: caesar
@mfurkan kadronun ağırlığını bilmiyorum ama bisiklet 12,5kg civarı. (x7/16.5'')

Ufak bir güncelleme yaptım... rock shox recon silver maşayı manitou m30 ile değiştirdim. avid elixr 3 lerin yerini xtr f03c balatalı slx br-m675 frenler aldı. rotorları 160/160 xt sm-rt86 yaptım. kısacası elini ayağını biraz düzelttim :)

@Caner Od

WP_20160516_16_14_21_Pro.jpg

Dosyalar

• WP_20160410_14_17_06_Pro.jpg
    WP_20160410_14_17_06_Pro.jpg
    265,9 KB · Okunma: 109
  • WP_20160515_14_07_01_Pro.jpg
    WP_20160515_14_07_01_Pro.jpg
    243,8 KB · Okunma: 65
  • WP_20160515_14_07_01_Pro.jpg
    WP_20160515_14_07_01_Pro.jpg
    243,8 KB · Okunma: 64
@Örümböcük Maşallah hocam hem bisiklete hem de fındıklara.:):) Gerçi para da etmiyor daha namussuz ama olsun bakalım yine 15'leri görür heralde.:)
Yalnız her fotoğrafında yeni alınmış gibi hocam ya şunu vurun biraz çamura çorağa ki kendine gelsin dimi.;):)

@Örümböcük dostum çok güzel olmuş. Şu anda maşam bana yetiyor. ileride bende yükseltmeyi düşünüyorum. Tam mtb olarak kullanıyorum, yollara düşürmüyorum bisikleti artık. hırpalanmıyor, lastiklerim yıpranmıyor. Maşamın hava ayarları vs'sini düzgün ayarladım. sorunsuz kullanıyorum. ileride bende bazı modifikasyonlar yapmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar benden sonra kardeşime de bisiklet arayışına girdik. Bu bisiklet açılmamış kutu olarak 2014 model 2000 TL civarına alınabilir mi sizce? Aynı markada yada farklı markalarda benzer donanımlar 3000 TL ve üstü satılıyor. Havalı rockshox maşa full slx donanımı çok cazip geliyor fakat 2 yıl depoda bekletilmiş belkide teşhirde tutulmuş bisiklet almakta pek mantığıma yatmıyor. Yoksa 200-300 TL fazla verip 2016 model carraro big 1027 modeli mi tercih edilmelidir?

• Beğen
@mserifoglu dostum sıfırını 2000 e bulmak çok zor. İkinci el bulabilirsin ancak o fiyata. Sahibinden de görmüştüm bir tane ilan. Göz at istersen

• Beğen
Tepkiler: mserifoglu
@caesar gittigidiyorda sıfır ilan vardı hocam, satıcıya ulaştım hesaba havale olarak satmıyormuş nasıl oluyorsa. Gittigidiyor fiyatı şuan 2400. Bir kaç günde bir günlük %5 indirim yapıyorlar, ayrıca 100 TL chip para kampanyası var. BKM ile ödenirse 25 TL de öyle indirim oluyor. Yani tam 2000 TL olmasada yakın bir fiyata taksitle olmuş oluyor. Ama 2 yıllık bisiklete değer mi karar veremiyorum.

• Beğen
@mserifoglu dostum iki yıllık olması çok sorun olmaz. Şu an o assos 50 ayarında bir bisikleti bu fiyatlara bulmak çok zor. Fiyatlar inanılmaz yükseldi. Bu bisikleti bulduysan ve birazda almaya niyetliysen hiç kaçırma.;)

Mrhb arkadaslar.Konu eski ama yardiminizi rica ediyorum.11 kasim 2016 da assso50 slx aldım.1 ay oldu daha 1m yol alamadik.Arka disk sürtüyor.Ayar yapilamadi servis olsun bilen arkadaslar olsun baya ugrastik.Kadro hatasi deyip salko bisiklete gonderdik.diskin kadro baglanti kulaklarina 2 pul yerlestirip duzeltmeye calısmislar.sürtme azalmış.fakat ayar son haddinde ve hala surtuyor.fren yapinca disk hafif egiliyor.ben de tekrar geri gönderdim.baklim ne olacak.beklentim kadro degisimi yonünde.benzer sorunları olan olmussa yardim rica edecegim.simduden tesekkurler.

@baho

Merhabalar,

Kadro hatası olduğunu pek sanmıyorum. Peki arka disk fren kaliperini kontrol ettirdiniz mi? genelde bu atlanır ama pistonlarında bir problem olma ihmali yüksek gibi, arka fren havasını kontrol ettirdiniz mi? sıfır ürünlerde dahi taşıma nakliye problemlerinden veya bayi depo probleminden kaynaklı sorunlar yaşanabilir. Mesela bisikleti ters şekilde depolanmış olabilir, buda frenlerin hava yapmasına yol açan bir unsurdur.

İyi günler.

Tskrlr ali bey.Rockshox a bagli olan kaliperdeki isçilığı gorünce arkadakinin sorunlu olduğu bariz belli oluyor.Salko da zaten dediğiniz sekilde düzeltme yapılmış. Lakin sürtme devam ediyor.kaliperi ileri geri hareket ettirme şansın da yok cünkü son haddinde.zaten disk kaliperin bağlantı noktasına neredeyse sürtüyor.burada konu ettim en azında forumdaki arkadaslar böyle bi durumla karşilasinca cevap bulabilsinler.suan bisiklet istanbulda serviste bakalım ne olacak.

Screenshot_2016-12-20-12-45-55.png

Foto da disk kadroya sürter vaziyette ki kaliperi ileri geri hareketle ayar tutturmak imkansız

Geri