Scudo Sports

salcano alu problemi

can demirel

Aktif Üye
Tepki
35
yeni aldığım salcano alu da pedal çevirirken sürekli çıt çıt diye bi ses geliyo nededenini sölerseniz sevinirim iyi forumlar

Scudo
@can demirel

Pedal'lar yeterince sıkılmamıştır.
Pedal kalitesizdir , uyguladığınız yük nedeni ile ses çıkartırlar.
Ses sadece pedal'dan değil , Aynakol'danda gelebilir.

Nedenler böyle akar gider....

Sonuç olarak en yakın bisikletçiye gidilir ; kontrol ettirilir...

büyük ihtimal pedaldan deilde aynakoldan geliyordur az da olsa bende aynı problemi yasıyorum en kısa zamanda söküp yağlıycam sesini kesicem sanada tavsiye ederim dostum :)

• Beğen
Tepkiler: can demirel
Bende de Alu var. Lastiklerini cst cross ile değiştirdim. Asfaltta mükemmel, 1.50.
Viteslerden çok memnunum. Fakat bir sorunum var. Bisikleti ilk aldığımda sürekli bir ses geliyordu. Daha sonradan anladık ki göbeklerde problem var. Göbeklere gres sürülmemiş. Götürdüğüm bisikletçi içini neredeyse tamamen değiştirdi(ön ve arka). Şimdi kaliteli(fiyatı da fazla abartı olmayacak) orta ve arta göbek(almışken önü de değiştiririm) alıp değiştirmek istiyorum. Belki biliyorsunuzdur salcano jantlar 2x12 özel örüm. Acaba bana bu şartlara uygun göbek önerebilecek var mı? Şimdiden teşekkürler.

Sorunun pedallardan kaynaklanıyor olma ihtimali var. Bende de öyle olmuştu. Zaten pedalları beğenmemiştim ben. Fazlasıyla ağır ve büyüktü. Bisikleti ilk toplattığım gün sol pedalı kaldırıma vurmuştum zaten. içindeki mili yamulmuştu. Aynen dediğin gibi çıt çıt sesleri her iki pedaldan da geliyordu. Wellgo' nun hafif alüminyum pedallarından bir çift aldım. O sinir bozucu çıt çıt sesi ortadan kayboldu.
Resimde gördüğünüz pedal. Reflektörlerini de söktüm. gayet şık hafif ve uygun fiyatlı (20TL), tavsiye ederim.

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/popup_image.php?pID=1937

Bende de alu var. hiç böyle bir problem yaşamadım.. Ancak 1-2 ay yağlamazsam pedal çevirirken benden de vıyk vıyk diye sesler geliyor.. Aynakolu yağladın mı geçebilir...

Geri