@alisundu
Bunun sebebini açıklayayım;
Bir keresinde burdan ben nokia kablosuz kulaklık aldım. Pili bozuk çıktı, iade için otobüse bindim kadıköyden, faturadaki adresine gittim işte yeri de ümraniye inkılap mahallesi, yalnız yollar git git bitmiyo 1.5 saatte hava karardı öyle gittim. Otobüsten indiğim yolun sağında hiçbir şey yok, sadece kaldırım, tek bir bina yok nerdeyse arazi falan var, sol tarafta varoş, sora sora zor buldum.
O sol tarafta böyle sırf kamyonların olduğu bir yer var, bi depo arkası resmen, oto mezarlığını andıran ıssızlıkta, baya yol yürüdüm, gittim kapıdaki bekçi mesai bitimi olduğundan sokmadı, zoruma gitti baya. Yani web sitesine girdiğinizde böyle carrefour kipa akmerkez gibi bir yerde hissediyorsunuz ama bildiğiniz ıssız yerde iş yapan bir depo kimkime dumduma bir yerde.
Bunun gibi sikayetvar.com adresine girip bu gibi siteler hakkındaki deneyimleri gezdiğinizde vahim ötesi durumlara da şahit olabiliyosunuz, ben de adı büyük kurumlardan birinde hizmet verdim 7 ay; yani öyle bir durum oluyor ki; yani çalışan en ufak işçi öyle bir eziliyor ki o koliyi kargo kamyonuna atarken sanki onun bir üstü kişinin kafasına çarpacak. Yani kurum büyük, işçi oldukça dar gelirli emir kulu olunca, maliyet sıfıra yakın değerlere indirilince profesyonelliğin içine ediliyor kısaca.
Ellerime dokunmadığım hiçbir malı almam! Aldığım malı da kredi kartıyla alacaksam kesinlikle bankalara ait pos makinesinden geçirtirim, asla taksite bölecek diye bilgisayardan kredi kartı numarasını da yazmasına müsade etmem. Özellikle vakıfbank gibi şifresiz direk çekim yapan yerlerde de ödeme yapmam. (TTNET vezneleri hariç, o da mecburen.) Ödeyemiyorsam da almam.
Bana bisikleti satan web sayfasından polisport thermika suluk için sipariş verdim, stokta var görünüyordu; sepete at linki aktifti yani. parapuanımla almıştım, bana telefon edildi, stokta yok dendi, tam 1 sene sonra bana param iade edildi, son 2 ay boyunca gönderdiğim bir dünya hakaret dolu işkence tadında ezici maillerimden sonra o da. Birisi mail attı kişisel adıyla, özür dileyerek göndereceğini söyledi.şanslıydım ki spam trafiği şeklinde işaretlemeyip okumuşlar tüm yazdıklarımı.
Stokta var gibi görünüp de stokta olmayan, parayı tıkır tıkır almayı bilip de aylarca müşterisini bekleten, müşteriyi bezdirip de iade aldığı malın parasını aylar yıllar sonra ödemeyen, e tabi içerde de sorun yaşayıp da kendi çalışanına bile isyan ettiren bu tarz yerler hakkında yorumlar da geçer sözlüklerde, bu tip yerlerden asla ama asla önermiyorum almanızı. Bunun adı profesyonellik, en düşük maliyet, maksimum kar!!
Böyle kaçak yapıların kol gezdiği sıvası atılmamış kırmızı tuğla kiremitlerle kaplı 2-3 katlı mini apartmanların dolup taştığı muhitlerde ıssız depolarda iş yapan yerler bunların çoğu böyle. İşte bunun adı dijital tasarımın işlevselliği ve etkileyiciliği.