Scudo Sports

Salcano 26 Fat Bike Alüminyum Kadro

Teşekkürler. Gündelik hayatın stresinden,insan sirkülasyonundan uzaklaşmak adına dağa taşa atıyoruz kendimizi. Temiz hava,bol,oksijen ve sessizlikte sadece tekerin ve rüzgarın sesini duymak bir nevi meditasyon görevi görüyor. Bugün 20 sene aradan sonra istanbul içi gidiş-dönüş 30 km yol yaptım. Psikolojik olarak rahatlayacağım yerde daha çok stress oldum.Trafik,kalabalık,korna gürültüsü vb unsurlardan dolayı. işlerden fırsat buldukça doğa ile bütünleşmek lazım. Kırsal kesimde ikamet eden insanları kıskanıyorum bazen.

Scudo
Rica ederim söylediklerinize katılıyorum. İstanbul'da hayat her geçen gün zorlaştığı gibi kalabalık iyice bunaltıcı hale de geliyor. Geçenlerde 40 KM yolu otobüsle 2.5 saatte zor gittim. Yani 2.5 saatte Ankara'ya gidiliyor neredeyse. İşte bu kadar sıkıntılı bir ildeyiz. Bisikletle bu durumları atlatmaya çalışıyoruz ama o da sorun oluyor. Sahilde mangalcılar, bisiklet yoluna park edenler, trafikteki risk sorunu vs. vs. idare ediyoruz. Fat bike ile bakalım kışın neler yapacaksınız. Karda sürmesi çok zevkli oluyormuş.

Evet çok haklısın nüfus idaresine göre şu an istanbul'un nüfusu 20 milyon (sayılmayanlar,mülteciler,kaçaklar hariç) her yer insan seli, Hayat dediğiniz üzere çok zorlaştı.Bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum. İstanbul dışına çıkınca da özlenen bir şehir istanbul :)) böyle bir paradoks yaşanıyor... Kışa kadar sağlam kalırsa bisiklet çekerim fotoğraflarını ya da videosunu yüklerim :)))

Anadolu yakasındayım bu taraf biraz daha iyi diyeceğim ama diyemiyorum artık çünkü bu yakaya da o kalabalık sıçradı. Avrupa yakasından kaçanlar ya bu tarafa geliyor ya da ayrı bir şehire göç ediyor. Gelecekte ben de düşünmüyor değilim. Ama özlenen şehir demecinize katılıyorum aynen de öyle oluyor. Ne yapalım idare edeceğiz artık. Aslında çok güzel şehirler var. Mesela Ege gezisine çıkmıştım bundan 2 sene önce falan. Açıkçası İstanbul'da bunca sene boşuna zaman harcamışız da dedim kendi kendime yani ama ne hikmetse buraya dönmeden de duramadım. :D Eh resmen bulldozer yani sağlam kalır herhalde :)) bu arada forumda şöyle bir konu vardı: Fat bike'ın ilk karla buluşması canavar gibi gidiyor karları kürüyor resmen. :D

Eski çalıştığım firma (yamaç paraşütü şirketi) Fethiye-ölüdeniz'deydi. Üç sene kadar Fethiye'de iki sene kadar da Denizli-Pamukale arası ikamet etmek zorunda kaldım. İlk 6 ay istanbul'dan kurtuldum diye sevinirken 3-4 ay sonrası ağır bir özlem sardı dört bir yanımı :))) Türkiye'nin gerçekten bir çok köşesi cennet gibi ama malesef değeri bilinmiyor...
Evet dediğiniz gibi anadolu yakası bu yakadan daha sakin,düzenli ve güzel. Zaten beni istanbul'da tutan kadıköy,galata,istiklal ve bakırköy dışında bir yer kalmadı. Evet kardeşimizin çektiği videoya göz attım,güzel video .

Hız konusunda biraz fanatiklik var sanırım :))? bir kaç mesajda daha denk geldim. Bir hayli çetin tartışmalar,üzerine kafa yormalar :)) Xlc'nin göstergesi indiğim yokuş sonrası, yapılan maksimum speed hızı 70 km olarak gösteriyordu. Peşinen söyleyeyim benim hız konusunda takıntım,fanatikliğim,ya da bir iddiam yok. Ayrıca bana çok komik geliyor... Belki bisikleti profesyonel olarak sürenler,rakabet halinde olabilir doğaldır. Fakat ben muaf kalıyım bu tartışmalardan :))) teşekkürler bu arada.

Hayırlı olsun güle güle kullanın çok güzel :)

Büyükçekmece tarafında bir hayli bakıyorlar,zaman zaman absürt sorularla karşılaşıyorum. Fakat Belgrad ormanı çevresinde fat bike sürenler olduğundan tek tük dikkat eden oluyor. Yakında gözler iyice alışır. Bir çok marka getiriyor ülkeye Fat bike.

Fat Bike adını tekerleklerinden alıyor. Tek temennim hıza takıntılı arkadaşların 1 km bir iniş yapmaları ya da düz yolda seri ve akıcılığını test etmeleri :))

Evet Biycle Lover kumsal,kar,ve arazi alanlarında eğlenceli sürüşler yapmak,şehrin stresinden biraz olsun uzaklaşmak adına aldım. (Zor buldum zaten) Ben aldıktan iki gün sonra farklı markalar giriş yapmış yurda. Kullanıcıları çoğalacak gibi gözüküyor. Bisiklet Mtb klasmanında. Artısı yol tutuş,kar,kumsal da seri hareket etmesi,eksisi ise: amartüsörü olmayışı.

Iyi gunlerde kullanin, düzde benim son hizim Hollanda bike 3 vites 34.4, 24 vites diger bisikletimde kapanamadigim icin 33.4 siz baya hizlisiniz. Benimde cok hosuma giden modeller, fakat her gün minumum 10 km ve üstü yol yapiyorum. O yüzden tekerlek sesi benim icin kulak tirmalayici oluyor. Benim lastiklerim cok ince Türkiyede babamin mountain bike a bindim kalin teker acayip yormustu onu hatirliyorum.

Teşekkürler @aallyy_3585. Yukarıda hız konusuna bir açıklama getirmiştim. Bu konu bisikletçiler arasında büyük bir yer teşkil ediyor sanırım :) Üst paragrafta bahsettiğim üzere km sayacı düz yolda maksimum 30 kmh'yi gösterdi. Bilmiyorum belki de arkadaşların söyledikleri doğrudur. Sorun km sayacındadır. Bisiklet kalkar kalkmaz iki pedal sonrası 10-14 kmh'a ulaşıyor. Kalori yakım göstergesi de bir hayli çok enerji kaybını gösteriyor. Ayarlarını tekrardan yaptırmam gerek sanırım ya da üst paragraflarda değindiğim üzere basit fonksiyonlu bir km sayacı alırım. Sigma'nın km sayacını almadım diye sanırım tüm bunlar :) xlc 150 tl,sigma 160 ya da 170 olması lazımdı. Xlc, cok fonksiyonlu diye seçtim. Değindiğim üzere bisiklet benim için sadece bir hobi ve spor aracı... rekabet ettiğim insan aynada gördüğüm simam. Fakat elbette performansımı ve gelişimini ölçmek adına doğru değerleri öğrenmem benim için önemli.

Birde sigma'nın km sayacı ile dener ikisini karşılaştırır,yeniden bilgileri sunarım.
saygılar

Bugün Bakırköy-Osmaniye tarafına yolum düştü. Marmara forum'un yanında decathlon mağazası mevcutmuş. Zaman darlığından detaylı olarak inceleyemedim fakat içeride bir çok ürün mevcut. İlgili arkadaşlar gidip inceleyebilir.

Dosyalar

• vitamin.jpg
    vitamin.jpg
    46,3 KB · Okunma: 26
  • suluk-2.jpg
    suluk-2.jpg
    58 KB · Okunma: 27
Geri