Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano 241sv vs Sedona borla

Lütfü Ekşioğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
284
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar Haziranın ortalarına doğru bir bisiklet alma düşüncem var.Bisikleti yina şehir ve köy yolu (çakıllı yol) da kullanacağım.Sirkecideki salcano bayi 241sv yi 572 den 480 nakit indirim yapıyor.İkisini incelediğimde 241 borladan donanım olarak bana biraz daha üstün geldi.(acera vs altus) fakat sedonanında herkezin dediği gibi bir kadro kalitesi varmış.Sizce hangisini tercih etmeliyin.

2, seçenek ise sedona 701 (kadrosu salcano 241 e göre sağlam olup olmadığını bilmiyorum.) alıp üstüne acera set alıp takabilir miyim.Acera kaset dişlileri , arka değiştirici , vites kolu bide iyi bir aynakol ile sedonanın sağlamlığı ile acerayı birleştirebilirmiyim.

Scudo
salcanonun kadrosunuda hafife alma. ben olsam tercihimi salcanodan yana kullanırdım. çoğu kişinin salcanoya karşı bi ön yargısı var fakat gayet hoş bi bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Lütfü Ekşioğlu
1 hafta önce 241Sv aldım.O fiyata alabileceğin en iyi bisiklet diyebilirim.Donanımları borla dan daha üstün ve fiyat olarakda ucuz.701 kadrosu alıp bisiklet toplamak daha zahmetli ve masraflı olur.Kadro kalitesine gelirsek downhill, 5 metre atlayışlar yapmadığın sürece kadro sana bir sıkıntı çıkarmaz.Borlanın vites sistemi alt seviye ve 21 vites maşası kilitlenmiyor.241SV de ise acera set var 24 vites maşası kilitlenebiliyor.Bende daha önce borla araştırmıştım ancak 241 in daha iyi olduğunu anladım satıcınında tavsiye ile Salcano aldım ve gayet memnunum.Buradan ilgili konuya bakabilirsin.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=83645

Cevabınız için teşekkürler.

Peki sirkeci'deki salcano bayinin yaptığı yaklaşık 90-100 liralık indirim normalmi?Bana garip geldi peşinde olsa 570 liralık bisiklete 100 liralık indirimi anlayamadım.

Nakit alımlarda bu tür indirimler olabiliyor.Bisikletin bayiye fabrikadan geliş fiyatı zaten 390-400 TL bizzat bayide kendim gördüm.572 Tl 12 ay vadeli taksitli fiyatı.Bende nakit 500 e aldım.Salcano Türkiyede üretildiği için diğer markalara göre çok daha ucuz.

ben de nakit 500 e aldım arkadaş hataydayım :) ama daha gelmedi maalesef. kadro boyu yüzünden siparişi bekliyorum

Peki arkadaşlar acera mı yoksa sram x4 mü sramı deneyenlerde pek fena yorum yapmamış?

arkadaşlar bende 240 srv veya 241 sv almak istiyorum nerden aldınız banada bilgi verirmisiniz lütfen.fiyatlarını çok uyguna almısınız ben kocaelideyim hiç indirim yapmıyor nakite

Bende bu ikilemde kalanlardanım arkadaslar.Belki borla'ya verdigim paranın 40-50 lira daha azıyla alabilecegim bir salcano'ya o kadar inceleme yaptıktan sonra güvenemedim.Az cok ihtiyacımın yönünü de belirleyince saglam olmasının yüksek olmasından daha önemli oldugu kanaatine vardım.Öyle ki Carraro 419 grunge modeli icin 30-40 tl koyup alma sansım vardı onu dahi istemedim.Bisikletim bugün geldi en kısa zamanda bri salcano astro 241 sv'de deneyecegim bakalım aradaki farka :) O zaman net birşeyler yazarım :)

Salcano kullanan arkadaslar da görürlerse sansları olursa Borla'yı denesin.Karsılastırma yapmak icin 2sini de tatmak lazım.Ancak sıkıntı cıkarmadıgı sürece ne alınırsa alınsın bisiklet senin bisikletinse sorun yoktur zaten.Aklında hangisiyle soru işareti kalmıyorsa onu alınız :)

@Lütfü Ekşioğlu

Ben kardeşim için 240 SRV alma niyetiyle gittim ama iyi indirim alınca 242 SRD aldım. Size de tavsiyem SRAM x4'lü modelleri almanız. Acera'dan bir fırt daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Evet arkadaşlar dün metin bisiklete gittim borlanın mavi kadrosunu görünce hayran kaldım.Bilmiyorum bakalım doğum gününde belli olacak bütçe.eğer 500 civarında olursa nakitle astro 241 eğer 550 liraya çıkabilirsem borla .Zaten 550 lira gibi bir nakitim olduğunda biraz daha bekleyip nakitle 600 e 711 alırım.

aslında benim limitim 700 liraya kadar 242 srd nekadar aldın onuda alabilirim benim aklımda birde 212 hd vardı ama o 21 vites olduğundan dolayı iptal ettim.ve 240 srv uygun bir fiyatta 700 liraya kadar verebilceğiniz bir bisiklet 242 srd de olabilir.

Geri