Scudo Sports

Salcano 2014 XRS030 Tiagra

@mhmmt111

Her marka için geçerli değil bence bu mesela,
Scott'ın sora setli başlangıç modeli tasarıma renk uyumuna bir bakın. (link)
Şimdi birde buna bakın. (link)

Scudo
@mhmmt111

Tasarım konusunda salcano kadar alt seviyede kalan bir markaya rastlamadım, herhalde yoldan geçen üç beş kişiye renk sorup rastgele birleştiriyorlar .. ve inatla kendilerini geliştirmiyorlar

@Berke1903

Tabi scott, trek, focus, cannondale gibi markların tüm bisikleti güzel ama fiyat konusunda bütçeyi zorluyorlar :)

@Aytuğ Şenoğlu

Evet renk konusunda sıkıntılı. Bazı modelleri dışında çok kötü tasarımlar var. Bu konuyuda halletseler yok satarlar :)

O zaman tüm markalar demek doğru değil :)

ST25i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir ara böyle birşey görmüştüm ama doğru değil mi sizce?

http://img.tapatalk.com/d/14/01/29/e7y5y4eh.jpg

Koray BASKIN
Mobile

@KORKI

Markaların kendi içlerindeki sıralama doğru olabilir, fakat aynı satırda yazanlar birkaç istisna dışında kesinlikle muadil değiller. Örneğin, Apex ile Sora, X3 ile de Deore karşılaştırılmayacak kadar farklı seviyedeler. Genelde X5 ile Deore birbirlerine denk kabul edilir, Apex ise performans olarak Tiagra'yla karşılaştırılabilir ancak hafiflikte 105'ten bile öndedir.

• Beğen
Tepkiler: Çetin Güzel
@KORKI

campognolo neden yok :) genel itibariyle dogru ama bazıları apex tiagradan iyi diyorlar kişiye göre değişiyor bence

@KORKI

Sram in üst grupları daha iyi shimanodan xx1 ile xtr karşılaştırılmış. xx1 11 vites tamamen ayrı bir grup. Ayrıca apex 105 e yakın diyenler varken bu tabloda sora ile karşılaştırılmış. Bu tabloyu kim yaptıysa tamamen ürünlerin 1e1 karşılaştırmış ve shimano kullanıyor sanırım :)

@Aytuğ Şenoğlu
Rival ile tiagra derken anlayamadım ? :) Rival 105 ten üstün ultegraya yakın bir üründür.

@Aytuğ Şenoğlu

Rival ile tiagra derken anlayamadım ? :) Rival 105 ten üstün ultegraya yakın bir üründür.

@Aytuğ Şenoğlu

@mhmmt111

Ben de ayni seviye gostermesine şaşırdıgimi belirtmek istemistim :D

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O listede bazıları kesinlikle yanlış. Apex ile Sora bambaşka seviyede iki donanım aynı şekilde X3 ve Deore.

Grup setler tamamen tartışmaya açık bir konudur ve ucu bucağı yoktur. :) Herkes kullandığı parçayı över. Ben iki sistemide kullanmış biri olarak sramin geçişleri çok sağlamdır. Shimanonun ise yumuşaklığı :) Bütçemi zorlarsam 030 apex alıcam ama ayakkabı ve pedal almam gerektiği için tiagra alabilirim. :)

@mhmmt111

Herkes kullandığı parcayi over tabii ki ama bu ultegra ile sorayi kiyaslamis neredeyse :D

@Aytuğ Şenoğlu

bence kıyaslamada yapmamış. Ürünlerin serilerini karşılaştırmış. Önce sramin en üst seviyesini almış xx1 i bakmıi shimanonun üst seviyesinde xtr var koymuş önüne :=) ondan sonrasıda malum hangi markanın daha çok serisi var ise karşısına diğer markanın alt seviyeleri denk gelmiş. Bunun başka açıklaması yok :)

Sram ürünlerine daha ust seviyeden mi başlamış ?

@Aytuğ Şenoğlu

Bak şöyle anlatıyım normalde xtr'ın karşıtı XX'dir. Ama bu tabloda xx1 den başlatmış sram'i. Sram xx1 11 vites yeni ve ayrı bir seridir. mtb kadrolarda fazla kullanılmayan bir serdir genelde. Free ride olan bisikletlerde kullanılır tek yaprak ayna kolu olan. Yanlış bir karşılaştırma yapılmış tamamen ezbere. :)

@Aytuğ Şenoğlu

Bak şöyle anlatıyım normalde xtr'ın karşıtı XX'dir. Ama bu tabloda xx1 den başlatmış sram'i. Sram xx1 11 vites yeni ve ayrı bir seridir. mtb kadrolarda fazla kullanılmayan bir serdir genelde. Free ride olan bisikletlerde kullanılır tek yaprak ayna kolu olan. Yanlış bir karşılaştırma yapılmış tamamen ezbere. :)

Geri